Спешно голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Спешно голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
Здравейте колеги, както пише в заглавието проблема ми е свързан с хидравличната помпа.Той започна преди може би около три седмици, когато започнах да чувам странен тих звук от триене на метал в метал от пасажерската страна на коша.От неделя вечерта се превърна в доста силен и заплашителен шум при студен мотор, а когато загрееше изчезваше, до вчера обаче.Чак днес вечерта останових, че май е от хидравлчната помпа на която е паднала зегерката или нещо друго, което се върти между корпуса на помпата и шайбата в момента, мисля че и лагера е заминал защото шумът е мн страшен.Четох из форума за ремонти и проблеми с помпата и намерих номера на лагера 6203,но като я свалям за смяна на лагер ми се иска да сменя и разните там семеринги и о пръстени.Дали може да ми кажете от каде да си ги закупя.Колата е голф 3 1,6 И АЕЕ без климатик и нямам проблеми дори и в момента с волана, върти се нормално, ама от какво се е стигнало до този проблем незнам? 

Последна промяна от IvanMan на Вто 27 дек 2011 6:25, променено общо 2 пъти.
Причина: Без главни букви в заглавието!
Причина: Без главни букви в заглавието!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
Всеки 1 сервиз за хидравлични реики щети сварши работа и ще смени всичко без ти да купуваш части а износването се далжи на год експлоатация 

- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
Да със сигорност ще ми свърши работа, ама Дядо Коледа ми прибра парите
, а тия от сервиза ще ме одрусат яко
,поне доколкото изчетох по темите.Лагер си намерих на СКФ остава да я сваля да видя какъв е хавата и дали ще минем само с лагер.Някой може ли да обясни как се сваля помпата и какви инструменти са необходими?
,поне доколкото изчетох по темите.Лагер си намерих на СКФ остава да я сваля да видя какъв е хавата и дали ще минем само с лагер.Някой може ли да обясни как се сваля помпата и какви инструменти са необходими?- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Re:СПЕШНО голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
Здравейте, днес свалих помпата и се опитвам да я разглобя,но незнам как да извадя оста защото немога да стигна до зегерката под часта за която се захваща ролката.От другата страна съм извадил всичко.Тя развива ли се или се маха с скоба за лагери?
На снимката съм очертал с червено това което искам да махна от оста очертана с зелено.Другите снимки показват пък какво съм извадил?Дано някой мойе да ми отговори, Благодаря
На снимката съм очертал с червено това което искам да махна от оста очертана с зелено.Другите снимки показват пък какво съм извадил?Дано някой мойе да ми отговори, Благодаря
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Спешно голф 3 1,6 - хидравлична помпа проблем
Имам спомен,че оста е набита в това фланче!Принципно то се вади първо преди самото разглобяване на помпата!Това става чрез навиване на по-дълги болтове ,които подпират в корпуса на помпата и така плавно измъкват фланчето от оста!Ти може да опиташ с подходяща скоба за лагери!Успех!
- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега, вече го сторих след като си мислих, че се отвива поради това, че е на шестограм, но не. Със скоба за избиване на лагери го махнах.Днес към обяд ще ходя да търся семеринг, а лагер си имам нов на SKF. Надявам се днес да успея да я направя и да имам помпа, че с грацкия транспор не си е работа

- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера званях тук там и го намерих в Евро 07 за 5,21лв(Кортего номер 19026517B с размери 19.05х36х6,7, а оригиналния е 26025152 19.5х36х6,5).Преди час сглобих помпата, довечера след работа кум 19:00 в Мрак и Студ ще се работи по колата. Стискам палци всичко да е наред!
- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
Вече всичко е наред, отремонтирах помпата.Смених лагера, в който е бил проблема, беше станал на г.з ,смених и семеринга, О-пръстените не съм ги сменял понеже нямах проблем с осилието на волана.Снощи я монтирах на колата, налях новото масло на Фукс и всичко е 6
. Няма течево, волана се върти перфектно
. Тези дни ще опиша подробно какво съм направил от до, за да е лесно на закъсалите като мен. 
. Няма течево, волана се върти перфектно -
embataDGE
- Автомобил:
- Двигател:
колеги кажете дали става от сеат ибиза 2.0 за голф 3 1.8 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”