Чуденка: Samsung Galaxy Tab 10.1 (3G) vs...останалите?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Чуденка: Samsung Galaxy Tab 10.1 (3G) vs...останалите?

Мнениеот Ото Кац » Сря 21 дек 2011 20:15

Здравейте, колеги!

Понеже, предколедно получих подарък :Mr Green Fun едни парици от застраховка, които бях отписал тотално... възродих старата идея да се сдобия с чисто нов таблет.. да ме зарадва и мен един вид така, добрият старец дядо Коледа :drunk

Меракът ми се изяви основно към Samsung Galaxy Tab 10.1, който преди месец а-ха да купя.. но се саморазубедих тогава.

Та, играчката ще се ползва (не че ще е изненада за някой) предимно за:
:arrow: интернет, четене на книги, видео от време на време... задължително условие е наличието на 3Г връзка, ще си взема сим-карта с добър трафик и обем eusa (пък и в офиса ще мога да си разглеждам разни сайтове, иначе филтрирани от работодателя :beat_butt2 )
:arrow: игри - с дребосъка може да играем различни игри (става голям фен на Angry Birds) - това е другата основна причина, поради която търся тъчскрийн (опитвам се да рационализирам, че играчката е повече за него, отколкото за мен :012: )

За това, въпросът ми към вас е следния: има ли причина, която да ме откаже от избора и да ме насочи към някой от конкурентите - на първо четене ми хрумват iPad2, XOOM, Transformer Prime (тва последното не е лошо, но още не се предлага никъде при мен, а офертата от Амазон за 600+ евро някак си не ме въодушевява...)

P.S.напълно наясно съм, че по-добрата сделка е нетбук/ноутбук...
P.S.2 Предварително се извинявам, ако темата се изроди в дискусия "моето е най-добро" и "Тези срещу Онези"

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Чуденка: Samsung Galaxy Tab 10.1 (3G) vs...останалите?

Мнениеот LILO&STICH » Сря 21 дек 2011 20:35

Взимай смело и веднага го рутни!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Сря 21 дек 2011 20:39

LILO&STICH написа:Взимай смело и веднага го рутни!

лило, дай на български ве :012:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 21 дек 2011 20:42

Абе вземи го,поиграй си малко да го схванеш. После ще ми дойдеш на гости да го оправим :)
Пък ако нямаш време,ще помагам онлайн,ако не си ми затрел скайпа вече :)
Моторолата е наистина хубава,но още http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1053

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 21 дек 2011 21:55

Tия па ТамТунг, кога се научиха компютри да правят, кога почнаха и таблете...бляк :banghead: Имам една торба проби у нас, след поне 10г., ако още се мъчат да правят,купи си :lol:

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 21 дек 2011 22:28

Gal написа:Tия па ТамТунг, кога се научиха компютри да правят, кога почнаха и таблете...бляк :banghead: Имам една торба проби у нас, след поне 10г., ако още се мъчат да правят,купи си :lol:

Много ме кефят такива изказвания.Явно колегата не е държал в ръцете си тази машинка.
Една от най добрите на пазара.Имам я от две - три седмици ,възхитен съм.Но не е по-добра от Ай пада.
Много е удобен, защото е супер лек и тънък.Като минус мога да кажа,че е липсата на слот за карти.Батерията също е доста издръжлива.Като цяло съм доволен.
п.п.Нека по темата се изказват хора, които имат конкретни наблюдения а не такива,които са чули тук таме нещо.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 21 дек 2011 22:30

фелдкурате
взимай смело
самсунг са мноо напред, колкото и Гал да не вярва :mrgreen:
за руут и къстъм ромове лио ги разбира
аз лично тоя таблет ми скрива шапката от бързина и фунционалност-за щастие го нямам де, щото съвсем ще изчезна във виртуалното пространство :mrgreen:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 21 дек 2011 22:36

vs ipad 2? :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 21 дек 2011 22:40

vinixxx написа:vs ipad 2? :twisted: :twisted: :twisted:

Да за съжаление и за мен това е машината .Но тука говорим за други/сериозни/ пари.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Сря 21 дек 2011 22:43

И аз бях пред същата дилема преди 15 дена :mrgreen: двуумях се между моторолата и асуса, накрая като ги тествах в технополис си взех галаксито :twisted: страшно бърз малко по лоши цветове от айпада но като дизай и лекота бие всичките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 21 дек 2011 22:58

sasho_mf написа:
Gal написа:Tия па ТамТунг, кога се научиха компютри да правят, кога почнаха и таблете...бляк :banghead: Имам една торба проби у нас, след поне 10г., ако още се мъчат да правят,купи си :lol:

Много ме кефят такива изказвания.Явно колегата не е държал в ръцете си тази машинка.
Една от най добрите на пазара.Имам я от две - три седмици ,възхитен съм.Но не е по-добра от Ай пада.
Много е удобен, защото е супер лек и тънък.Като минус мога да кажа,че е липсата на слот за карти.Батерията също е доста издръжлива.Като цяло съм доволен.
п.п.Нека по темата се изказват хора, които имат конкретни наблюдения а не такива,които са чули тук таме нещо.

Нямаш представа какви и колко съм държалА в ръцете си! :D То и Трабант беше кола, ама нещо не я карат много :Mr Green Fun Моля, да не дават оценки хора, които са слушали от други хора за такива, дето са виждали трети, дето познават четвърти, дето са виждали таблети :P

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 21 дек 2011 23:18

Колежке,много,си докачлива нещо.А и май неразбрала.
Както казах,по-горе Не съм чул, нито видял от друг.А имам и Галакси таб и Ай пад 2 в нас.Само ,че Ай пада е на жена ми и почти нямам достъп до него,предвид спецификата на работата и.

п.п.Спирам да пиша по темата за да не стават излишни спорове.Най-вече с колежки :twisted:
п.п.Приемам направената забележка за правописа и променям

Последна промяна от sasho_mf на Сря 21 дек 2011 23:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Сря 21 дек 2011 23:24

sasho_mf написа:Колежке,много,си докачлива нещо.А и май неразбрала.
Както казах,по-горе Не съм чул, нито видял от друг.А имам и Галакси таб и Ай пад 2 в нас.Само ,че Ай пада е на жена ми и почти нямам достъп до него,в предвид спецификата на работата и.

п.п.Спирам да пиша по темата за да не стават излишни спорове.Най-вече с колежки :twisted:

Докачлива-никак. И да, добре е да имаш спирачки :)

P.S. Пише се ПРЕДВИД, без в, на, под, над, зад...и т.н...

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Сря 21 дек 2011 23:53

да ви кажа, доста материал изчетох по темата (повечето в работно време де :oops: ).
Галаксито и iPad2 нямат много големи съществени разлики... + на айпада е - според мен - дизайна и размера на екрана, повечето апликации и по-бързата и "мазна" графика.
Лично мен не ме кефи това, че айпада не поддържа флаш, няма файлов мениджър... поддръжката на флаша си е важна, поне още известно време ще е актуален, със сигурност в близките 12 месеца, което е и горе-долу реалният ми активен период за ползване на тая играчка :)- иначе, и айпада, и галаксито са ми на почти еднаква цена... дори, ако взема айпада от оператор, ще ми е без пари... (но пък таксата на месец...там е друга бира).

А относно самсунга - преди време, след покупка на телевизор, се бях зарекъл никога повече да не се доближавам до продукт, носещ тази марка. но, както си казваха чичо чарли и джейк един на друг в един мой много любим сериал - "Fortune is a freagin bitch..."

та, утре в обедната почивка мисля да скоча да се изръся за галаксито и те така...
пък, ще споделя мнения
:012:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 22 дек 2011 7:33

Aз пък чакам Transformer Prime. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”