изгорял фар и глоба.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: изгорял фар и глоба.

Мнениеот agent_kowalski » Сря 21 дек 2011 17:52

Ще се постарая за забележката.Просто пиша прекалено бързо и докато натискам шифта бъркам буквите и трия и така пиша по-бавно и се дразня...Лош навик :bounce Иначе приемам забележката :да: :beer

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Сря 21 дек 2011 18:29

Мене са ме спирали нощем /по тъмно/ - около 21.30ч. на светофара в Люлин при "Бриколаж"/София/.
Аз идвам по бул.Европа - осветено е добре. Спира ме полицая на кръстовището с околовръстното - документи за проверка - всичко точно, жената си седи до мене. Връща ми документите и вика - фара ви е изгорял.
Аз се учудвам /пред магазина си светеха/. Човека казва - трябва да го смените.
Отговарям - разбира се. Лека вечер, леко дежурство, и си продължавам /аз живея наблизо/.
Смених крушката на другия ден, щото НЯМАХ резервна. Нито ме е питал имам ли, нито нищо.
Сега разбирам, че е било такъв проблем. Още утре ще си купя резервни, шото пак нямям :lol: .
Явно съм случил на полицай.
Благодаря, че ми обърнахте внимание в/у проблема. И един съвет - полицайте, като всички хора се дразнят, когато някой им наглее. Нормалното отношение ще ви спести нерви,пари и време. :kissy:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 21 дек 2011 18:29

Трябва да се глобяват всички и за всичко...дупката в бюджета е голяма death

Вече ме е страх да излезна от къщи, да не ме глобят че си търкам гумите по пътя.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 21 дек 2011 18:39

@gavas радвам се че сме ти помогнали с темата.Това беше скрития ми замисъл,освен информацията която ме интересуваше.Не че защитавам приятеля ми,който е бил в нарушение.Просто дали ще дадем пари за глоба за фарове или не няма да ни повиши безопасността на пътя.Затова трябва сами да си следим нещата и да си остраняваме проблемите.
@gavas за гумите няма страшно.Правил съм го този експериметн да пиля гуми пред катаджии,дори не те поглеждат..изобщо не се трогват.Поне три пъти съм пробвал на различни.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 21 дек 2011 18:41

Страшна дилема mhihi Ако ме хванат пил дали ще искат да почакат да дремна 2-3часа и тогава да духам Фара не работи крушка няма пише се акт

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 21 дек 2011 19:04

ТИ се ебаваш,ама мислиш ли че е нормално да те спрат пил да ти пишат акт и да те пуснат да си продължиш пътя?

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 21 дек 2011 19:17

Не естествено но никой не ме пита мен За алкохол направо в панделата да го обичат 6месеца и ако му хареса пак да кара пил

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 21 дек 2011 20:00

Според мен колегата @mely е прав изгоряла крушка на фар които са задължителни само за половин година няма и толкос НЕ е предпоставка за птп ПРЕЗ деня.Както искате го разбирайте.Дневните светлини са въведени за да те виждат отдалеко а ся ми кажете кьорчовци :lol: ще или няма да видите през деня автомобил с един светещ фар?Или си мислите че ако през ноща същият автомобил може да ви изглежда като мотор и през деня ще е така,ми то ако и двата фара му угаснат ще ви изглежда на РКГК (ръчна количка с гумено колело) а за нея е забранено движение по пътищата.Пак повтарям през деня това е от повредите с които можете да продължите до сервиз с взети предпазни мерки-аварийни например.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 21 дек 2011 20:41

fox_vt написа:Дневните светлини са въведени за да те виждат отдалеко а ся ми кажете кьорчовци :lol: ще или няма да видите през деня автомобил с един светещ фар?

А ако е мъгла, както преди около 10 дни. Можеше да ти бръкнат в окото без да разбереш, сигурно не се виждаше и на 10м.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 21 дек 2011 22:19

bnick написа:А ако е мъгла, както преди около 10 дни. Можеше да ти бръкнат в окото без да разбереш, сигурно не се виждаше и на 10м.

Ако баба беше.....По логиката на колеги по горе-мен кво ме интересува че нямаш фарове за мъгла.Що търсите под вола теле ,на всички ви стана мнооооооого ясно какво искам да кажа.Ама не -мъгла ако има,Свети Петър торнадо ако прати,смог ако падне .....
Ясно е крушка трябва да имаш....ама не е задължително да можеш да си я смениш сам.КАТ ще реагират на място според настроението си.Никъде в закона не става ясно как и кога да се глобява и кога- предупреждава.Отук нататък - само нерви и простотии.Мисля че темата се изчерпа.Нека автора каже.

Дърто - ти си

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 21 дек 2011 22:26

Аз си отговорих на първоначалния въпрос поставен в темата,сега че говорим вече за малко по-странични неща свързани с кат и глоби лошо няма.Един от нас да научи нещо полезно,което би му било от полза,значи не си чешем пръстите напразно :beer

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 23 дек 2011 10:31

Ljubon написа:
vaiper 1 написа:Другия вариант е само на далги караш и биат надолу хм не е колегиално но да избегнеш глобата докато смениш крушката става :Mr Green Fun

Някой има ли други предложения? :screwy

Имам, караме с изправни фарове и стопове и достатъчно крушки за тях. Преди и аз си мислех, че по бензиностанции има колкото искаш, но след случката в Сърбия на връщане точно преди магистралата се наложи колега да ми услужва love.vwclub .
И оттогава си имам едно наум, пък и както на мен не ми е приятно да застигна някой в тъмното наподобяващ мотор само с единия си работещ стоп, така и аз гледам да не съм такъв тракторист :beer
agent_kowalski написа:ТИ се ебаваш,ама мислиш ли че е нормално да те спрат пил да ти пишат акт и да те пуснат да си продължиш пътя?

Да, ще си продължиш на задната седалка към райнното (при късмет в твойта си кола) и някой нагъл милиционер ще кара твоята и ще се кефи: "яяя , тя мноо върви е!" death

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 23 дек 2011 11:18

mely написа:Ясно е крушка трябва да имаш....ама не е задължително да можеш да си я смениш сам.КАТ ще реагират на място според настроението си.Никъде в закона не става ясно как и кога да се глобява и кога- предупреждава.Отук нататък - само нерви и простотии.

Съгласна съм. Споменава се "които застрашават движението", но с какво пък ако ти е изгорял фара и ти свети габарита застрашаваш движението? И с тия новите автомобили, които за да им смениш фара, трябва да се разглоби половината кола? Какво да правят те?.... Ако приятелят на автора беше почнал да се заяжда и остроумничи, като нищо можеше да му се размине тая глоба. :roll:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 23 дек 2011 12:43

Точно като остроумничиш и се заяждаш вероятността за акт е 97% Ако подходиш по деликатно и си признаеш грешката е по вероятно да минеш без писане Полицая като свали униформата е човек като всички нас не е звяр :beer

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 23 дек 2011 12:44

Никога няма да се разминеш с акта ако остроумничиш, особено ако не си в нарушение :да:
Единствените неплатили и разминали се са или в следствие на доброто настроение и отнасят само предупреждение, или ако се правят (или са) по-тъпи от самия полицай.
Това ми напомня случката с мойта бивша шефка, която и до ден днешен си я разказва с гордост. Нейната кола беше на ремонт и взима нашия служебен Пасат. Кола куче само дето имаше някои "особености" поради нередовна подръжка. Спират я зимно време на четвъртък пазара, пред дюнерите Аладин и я питат: "Г-жо, защо карате на габарит в тая тъмница? Не ви ли е страх, че някой няма да ви види и ще ви блъсне ?". Съответно отговора е: "Ама не съм ли ги включила, тя мойта кола се развали и момчетата ми казаха, че оттук се включват фаровете на тази...". "Да, оттук са, но трябва да натиснете втори път за да се включат и фаровете не само габаритите ..." и след кратки други наставления последва питането: "Г-жо, ще си включите ли светлините или аз да ви ги включа? Можете да си ходите ако го направите!"
:applause: :applause: :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”