Мнение за Мерцедес Е200 купе

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнение за Мерцедес Е200 купе

Мнениеот drmilendd » Чет 22 дек 2011 7:37

Влязла ми голяма муха в главата. Всичко тръгна от нуждата (не много остра) от втора кола в семейството. Не ми се дават много пари, защото в момента върви друг проект за харчене и не се намират много свободни пари. След гледане на известно количество поло и корси дизел случайно попаднах на горепосочения бенц с всички екстри 1996 г., 2.0 бензин, 136 коня, черен с черна кожа и лети джанти на "огромната" цена от 3300. Нов внос. Много ми легна на сърце идеята да си возя дупето на мерцедес. От практическа гледна точка ми е ясно че не е най добрата градска кола :) но кефа цена няма.
Та седя и се питам
1. Защо тези купета са толкова евтини - на цената на голф от същата година.
2. Има ли нещо специфично за тези коли да гледам като отида
3. Доколко е голям проблема с кражбата на комутатори за този двг
Всякакви съвети са добре дошли.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Мнение за Мерцедес Е200 купе

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 22 дек 2011 7:46

124-ката има проблем със задния мост,буквално така гние около моста и така отнася тампони,че може да изпадне моста във всеки един момент.
Задължително пробвай дали работи климатика.
Уплътненията на стъклата понякога сдават багажа и през тях винава вода(страничните стъкла)
Конкретно за мотора-тромав е,136 коня нищо не са за това купе.Иначе върви като се закрепи както всяка кола.
Това трябва да е фейслифтовата 124-ка от последните 96-та нали така(с новия фар)?
Цената е нормална предвид това,че си е на 16 години,поне 400 000км,и не на последно място-след нея има тъкмо вече 3 поколения Е-та,та все едно принизено до голф все едно да си купиш голф 3 в момента mhihi
За тия пари защо не потърсиш 320 ванос или 318ис,доста по-палави са mhihi
Ориентирай се какво искаш-от корса дизел до е200-16,има огромна разлика.
Тия мечоци както им викат са доста редки и по-моргите,и не са с евтини части.Нямаат общо с корса дизел и голф
Гледам си написал София-очаквай един добър градски разход от поне 15/100

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”