Съвет за предни дискове за Г3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 19 сеп 2006 18:08

Ludia написа:неможе да ме убедите че не вентилираните са по-Убави.....
верно че накладките са по-тънки,ама си засужава разликата при интензивно спиуране е огромна,въпреки че често ги прегрявам мойте.....представям си какво ще е с невентилирани mhihi mhihi

не съм искал да убедя никой, дори не съм го търдял....просто след съветите които получих тук, прецених, че при 60 конски сили и много рядко гърчене на спирачките (карам със 100-120) няма особена разлика в сравнение с вентилираните. Затова се спрях на невентилирани....иначе определено вентилираните са по-добре, според това което прочетох тук :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 19 сеп 2006 18:09

zemon_CA9977AA написа:не! не е невъзможно. Вентилираните дискове са 20 мм и затова се купуват тънки накладки, докато при невентилираните 12мм накладките са дебели....това също беше една от причината, поради която се спрях на нормалните дискове, защото така по-рядко ще се налага смяна (поне така си мисля аз).

правилно си решил,а и тея накладки къде ще ги търсиш по тънки незмам а предполагам и цената им е по различна от нормалните който ще изкарат май двапъти повече[/quote]

няма абсолютно никви проблеми с намирането на такива накладки :)

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Сря 20 сеп 2006 0:20

Вентилираните може да се наложи само веднъж да ти потрябват и си избиват разликата в цената.
Няма начин вентилираните да не са по-добри от нормалните дискове.
Но всеки си решава сам за себе си и според възможностите си.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 20 сеп 2006 0:32

FELIPE написа::oops: А колко е минимално допустимата дебелина на дисковете...че като гледам и моите са с бая ръбче?
За Кадета беше 10 мм,за Голф/Венто няма представа.

Грубо казано- при износване от два милиметра (по един от страна )трябва да се смнят! това са данни от производителя. Аз лично не познавам човек в България да си е сменил дисковете тогава, но....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 20 сеп 2006 10:39

neon написа:Аз лично не познавам човек в България да си е сменил дисковете тогава, но....

Вервай ми много сме такива...
Аз лично досега и на двете коли съм сменил дискове, които дори не бяха преминали минимума...според производителя

Мога да ти изброя поне още 70% от хората които познавам във форума, че процедират по подобен начин...

мина времето дето си мислех, че производителя ги дава тези данни с цел печелбарство...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 сеп 2006 17:32

inter написа:Вентилираните може да се наложи само веднъж да ти потрябват и си избиват разликата в цената.
Няма начин вентилираните да не са по-добри от нормалните дискове.
Но всеки си решава сам за себе си и според възможностите си.

Само веднъж да ти потрябват?? Искаш да кажеш че ако имаш едно екстрено спиране ще е от голямо значение дали са вентилирани!!! Според мен от вентилираните има смисъл само ако стила ти на каране е газ /ама доста/- спирачки и то често,понеже тогава по-бързо успяват да се охладят и запазват качествата си. Така че моето мнение е-взимай нещо читаво дори и да не е много марково/скъпо/ и си свиркай !

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 20 сеп 2006 21:35

Стила ми на каране е много далече от повечето колеги, аз съм спокоен , но все пак често си ходя до Бургас а тогава просто няма начин, по голяма скорост и никога не се знае кога ще се наложи да "скача" на спирачките. В момента са вентилирани, предполагам са си оригиналните, и не мисля да си правя оглушки :) Отново ще са такива, въпроса е коя марка и кой модел.... По отзивите до сега съм се спрял на варианта с Брембото, ако някой друг има друго мнение, моля да сподели, защото до седмица трябва да реша! Мерси :oops:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 21 сеп 2006 20:21

а какво ще кажете за качеството на BENDIX от kanex.bg

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”