Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?
+1 за отечка от радиото и от там умиращ акомулатор.То хубаво мултицета е марков ама ти сигурен ли си ,че го измери правилно?
Акумулатора вероятно е пътник
за да пада на 2 дена при положение ,че се кара.
за да пада на 2 дена при положение ,че се кара.Re: Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?
dushanov написа:"При загасен автомобил без никакви включени консуматори - клемата на плюса се сваля и с мултицет включен на обвхват 10А включен последователно във веригата - 22mA."
Колега, хубаво е пак да пак да направиш замерването точно по този начин, само че този път откачи минуса! Остави си веригата включена поне за 10-15 мин и наблюдавай дали няма да се покачи консумацията! Разбира се панела на сд-то да си е сложен, колата заключена с алармата и т.н. Стой и гледай! После пак пиши тук. Иначе консумация 22мА или 0,022А е чудесна според мен! На Корсата ми е 23мА. На голфа още не съм мерил.
Колега каква е идеята да разкача веригата откъм минуса? Не мисля, че ще има каквато и да било разлика?
Bai Sando написа:Сигурен ли си,че е 22 ма? Да не би да е 220 ма? защото някои уреди не показват нулата накрая.Аз имах подобен проблем миналата зима.Оказа се че сд-то трябва да е вързано през контакт иначе излапва акумулатора за 2-3 дни.От както го вързах както трябва няма проблеми.Иначе консумацията беше 230-240 ма
Колега сигурен съм бе, все пак съм електронен инженер
Ljubon написа:AgilenТ e фирмата, колега. Основана от Нewlett Packard, за да произвежда измервателната и аналитична техника, произвеждана дотогава от НР.
Така е колега, Agilent е, правописна грешка
Христо Стайков написа:Да попитам и аз колегата,като зареждаш акомулатора мериш ли гъстотата на електролита във всяка клетка,трябва да е 1,28 за да е добре,да не би да има някоя клетка която да не се зарежда достатъчно.
Несъм мерил гъстота на електролита....всъщност когато алтернатора ми даде фира установих, че акумулатора е останал без никакъв електролит. Долях го с дестилирана водя и го заредих една вечер със зарядно, но несъм проверявал гъстотата...
i.e.i написа:Акумулатора вероятно е пътникза да пада на 2 дена при положение ,че се кара.
Проблема е, че и със стария акумулатор нещата бяха същите.
Предполагам, че по някое време се появява консумация, която източва акумулатора. Това в комбинация с малкото каране на къси разстояния води до крайния ефект...
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Колега, пробвай по начина който ти написах. Аз също съм инж., в действителност няма разлика за + или –, но пробвай по този начин. Имам нещо на ум, но не ми се пише ферман с неясен извод. Сега е малко гадно времето, но направи опита и чакай там 10-20 мин. Нищо не ти струва. Целта е да си помагаме нали!? 
че по някое време се появява консумация, която източва акумулатора
Елементарен тест-ако не те е страх от "айдуци",откачай вечер едната клема.
dushanov написа:Колега, пробвай по начина който ти написах. Аз също съм инж., в действителност няма разлика за + или –, но пробвай по този начин. Имам нещо на ум, но не ми се пише ферман с неясен извод. Сега е малко гадно времето, но направи опита и чакай там 10-20 мин. Нищо не ти струва. Целта е да си помагаме нали!?
Ще пробвам колега, утре си се прибирам към провинцията и там ще си я гледам на спокойствие в гаража. Ще пробвам каквото предлагаш и ще напиша резултата.

За свалянето на клемата - при свалена клема няма проблем, сутринта слагам и паля.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Току що сам си отговори на въпроса.Имаш огроооомна отечка 
golfmk1 написа:Току що сам си отговори на въпроса.Имаш огроооомна отечка
Ами очевидно ако има утечка не е постоянна, а се появява когато си иска, тъй като и при двете замервания консумацията ми беше 22 милиампера. Вчера сутринта и днес запалих без проблеми, но предните два дни нямах ток.... дали е възможно да се включва помпата за вакуума на централното?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
elesar написа:Ами очевидно ако има утечка не е постоянна, а се появява когато си иска
Точно така, когато си иска...
Защото вероятно има оголен кабел, който замасява от време на време. Търсенето му е трудна работа, тъй като може да бъде в някой сноп и на недостъпно място. 
- batgecko69
- Автомобил: golf
- Двигател: abf
Акумолатора не става... аз имах същия проблем копувам го нов и на 2рия месец пада ... след това през 1 месец се зарежда в магазина викат работи си не важи гаранцията те всички си ги зареждат така от зимата било и падали ...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Сигурен ли си,че е 22 ма? Да не би да е 220 ма? защото някои уреди не показват нулата накрая.Аз имах подобен проблем миналата зима.Оказа се че сд-то трябва да е вързано през контакт иначе излапва акумулатора за 2-3 дни.От както го вързах както трябва няма проблеми.Иначе консумацията беше 230-240 ма
Поне на моя мултицет като го включа на обхват 20А няма как да измеря 22мА. Просто дисплея няма толкова цифри. Освен това грешката от един процент означава, че на този обхват грешката е до 200мА и затова толкова малки токове не се мерят на такъв обхват. Твоя мултицет явно е доста по качествен, но се съмнявам да мери с точност 1мА (0,01%)
И аз мисля, че акумулатора е сдал багажа и то от презареждане, 14,6В е твърде много затова е останал без електролит. Провери плътността на електролита. Колко чиста вода си му долял?
Едит:
Не забелязах, че темата има и втора страница и май мнението ми не е особено актуално, щом палиш без проблем като откачиш клемата.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Моя го мериха едни убавци от Монбат,понеже акумулатора беше още в гаранция.
Единия вика,екстра е уе 23ма е.Другия вика гледай на кое си щракнал уреда...щракна го с още една степен и показа 230ма
Откачих цд-то и консумацията падна в нормите.
Незнам какъв им е уреда,но изглеждаше скъп и масивен.За това си помислих дали и ти не си мерил по същия начин,но щом си на ти с електротехниката значи проблема не е в меренето
Единия вика,екстра е уе 23ма е.Другия вика гледай на кое си щракнал уреда...щракна го с още една степен и показа 230ма
Незнам какъв им е уреда,но изглеждаше скъп и масивен.За това си помислих дали и ти не си мерил по същия начин,но щом си на ти с електротехниката значи проблема не е в меренето

Колега общо взето сам си отговори защо ти пада акумолатора.
"Несъм мерил гъстота на електролита....всъщност когато алтернатора ми даде фира установих, че акумулатора е останал без никакъв електролит. Долях го с дестилирана водя и го заредих една вечер със зарядно, но несъм проверявал гъстотата..."Като си долял дистилирана вода си разредил електролита и при ниски температури не държи ток.Имах същия проблем с един български акумолатор.Само че още като нов му замерих електролита и ми показа че е с лятна течност каквото и да означава това.И аз като теб всяка сутрин в студа чаках с кабелите в ръка някой да ми подаде ток.Смених го с вносен и сега нямам проблеми.Явно акумолатора ти е за смяна.
"Несъм мерил гъстота на електролита....всъщност когато алтернатора ми даде фира установих, че акумулатора е останал без никакъв електролит. Долях го с дестилирана водя и го заредих една вечер със зарядно, но несъм проверявал гъстотата..."Като си долял дистилирана вода си разредил електролита и при ниски температури не държи ток.Имах същия проблем с един български акумолатор.Само че още като нов му замерих електролита и ми показа че е с лятна течност каквото и да означава това.И аз като теб всяка сутрин в студа чаках с кабелите в ръка някой да ми подаде ток.Смених го с вносен и сега нямам проблеми.Явно акумолатора ти е за смяна.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
chi4i написа:Като си долял дистилирана вода си разредил електролита
Няма как да се разреди електролита, тъй като само водата се изпарява и при паднало ниво се долива само дестилирана вода.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, съжалявам че се намесвам в темата, но бихте ли пояснили кой е най-точният метод за замерване за утечка.
И аз имам подобен на колегата проблем и искам да измеря дали не губи ток от някъде.
Поздрави!
И аз имам подобен на колегата проблем и искам да измеря дали не губи ток от някъде.
Поздрави!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”