Като слабо място мога да посоча гумения гофриран маркуч който от старост се понапуква и почва да смуче въздух и от там много влошава работата на бензин/на газ не пречи толкова/,а на бензин не трябва да има достъп на въздух от никаде,освен от страната на въздушния филтър.Това се отнася за всички механични инжекциони.
Някой по нагоре каза,че освен звук петака не предлага кой знае колко повече от АЦЕ мотор,мога само да кажа,че предлага много повече от ацето,по евтина поддръжка,повече вървене/и двата мотора тръгват от 3500 оборота да вървят доволно/по икономичен,по лесна газификация/няма ги толкова проблемите като при АЦЕ/ и много по надежден от вентилатора/защото е много по спокоен и разтоварен мотор/,а като бонус идва хубавия звук и легендарнастта на петака.
Разхода на газ ми е средно 12-13л /10 извънградско и 14-15 градско,това са стойности с климатик лятото,разхода през зимата е равен на летния заради климатика/ на бензин съм го свалял до 7л на 100км,но със скорости до 110км макс,повече скороста ми беше около 80-90км.Мотора го доближавам много до динамиката на 2.6 и 2.5ТДИ.
Цената на ремъците,ролките и водна помпа е под 200лв за всичко с качествени части.Това е цена без оптягащия механизъм на ремъка на алтернатора и без виброгасителя на ролката на ангренажния ремък,но това се сменява по принуда

За 2.6 питай Иво,неговата стотица е като нова