помагайте.При влажно време много ми се изпотяват стаклата.Ако пусна климатика веднага ги издухва като го спра веднага пак се изпотяват.Имало някакъв филтар през който минава въздуха май.Колата е пасат Б4 95г 1.8 АБС
handycam написа:филтърът се намира отпред под пластмасата на предното стъкло, щом не си го сменил напълно възможно е да ти се потят стъклата.
Абе гледам и други теми има за тоя филтър, ама кое точно се развива и маха, за да се провери какво е състоянието му, не знам. Разбрах, че е под пластмасата на предното стъкло, но как да я махна...x+y=z! Да имаш случайно снимки да видя кое как? Благодаря предварително!
Задължително си виж филтъра и го подмени за да не се товари вентилатора. Но потенето на стъклата няма да ти се оправи-при мен не работи ли вентилатора в купето не влиза грам въздух. Климатроника е за богати хора и за топло и за студено ти трябва вентилатор.
Иначе за да си видиш филтъра под дясната чистачка се завъртат 2-3 пластмасови пеперуди и се сваля предпазната кора.После смело дърпаш филтъра-няма какво да се счупи.
снимки нямам. на пластмасата под предното стъкло има щипки те се развъртат и се махат след това по средата има едно парче пластмаса което съединява двете отделни части на голямата пластмаса под стъклото , то се премества ( на ляво или на дясно не помня точно). махаш внимателно дясната пластмаса по посока на движението и под нея се намира филтъра.
Не се ядосвай - всички комбита са така!При мен също.Не вярвам да е от филтъра - той е за пречистване на въздуха които влиза в купето ако например караш зад някои дизел да не мерише на нафта!
Ако изпотеното седи някак мазно нищо чудно да имаш спукано радиаторче на парното. Антифриза се изпарява и ефекта е подобен. По-вероятно е обаче да си с запушен филтър на купе или да влиза вода отнякъде в купето(липсваша тапа някъде по пода примерно).
Не съм много съгласен че филтъра няма връзка с изпотяването на прозорците понеже моя го смених именно като забелязах че се появи изпотяване което не е присъщо на този автомобил! Отткакто съм с новия няма такова нещо така че определено си има връзка
Преди 1 месец смених филтъра, днес сутринта като валя из ведро ми се изпотиха джамците, просто си пуснах парното да духа топло, свалих си ризата щото стана сауна и след 3 мин всичко се оправи. Като ми се запотят стъклата просто пускам парното да духа топло и всичко е ок.