Проблема, ако има такъв, е следният:
В дъждовно време, по задръствания, от капака на Голфа ми се вдига пара!Датчика на таблото ми показва 80°-90° до 100°.Гледам вода си има в преливника!Верно, че губя количество от нея заради уплътнение под термостата, но аз си доливам, докато намеря време, да ида да си го оправя!И днес сутринта пак имаше пара и като стигнах до работа отворих капака и вода си имаше, без да излиза никаква пара от самият двигател!А от повърхноста на капака, по светофари се издига пара!Възможно ли е и нормално лие толко да се нагрява самият капак.Гледам на другите автомобили покрай мен, на никой не му се изпарява водата от дъжда от колата!
Ще се радвам, ако ме светнете по-въпроса!

Пара по капака в дъжд!?!
Re: Пара по капака в дъжд!?!
asenkolev написа:Проблема, ако има такъв, е следният:
В дъждовно време, по задръствания, от капака на Голфа ми се вдига пара!Датчика на таблото ми показва 80°-90° до 100°.Гледам вода си има в преливника!Верно, че губя количество от нея заради уплътнение под термостата, но аз си доливам, докато намеря време, да ида да си го оправя!И днес сутринта пак имаше пара и като стигнах до работа отворих капака и вода си имаше, без да излиза никаква пара от самият двигател!А от повърхноста на капака, по светофари се издига пара!Възможно ли е и нормално лие толко да се нагрява самият капак.Гледам на другите автомобили покрай мен, на никой не му се изпарява водата от дъжда от колата!
Ще се радвам, ако ме светнете по-въпроса!
И аз го имам този проблем от около 1 година и си карам, пък да видим де ще му излезе края!

- asenkolev
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v написа:Да питам притежателите на AFT-имате ли кора под предния капак,от тези черните,за изолация на капака от двигателя?питам защото моята няма и се чудя дали стандартно няма или някой си я е взел.
Ха, ето едно логично обяснение!
Аз лично нямам!
Може да му ковна на голфа 2 сантиметра фибран!:)
- asenkolev
- Автомобил:
- Двигател:
paco написа:Ми ако ти е махната тапицерията или както му викат кичето не ще се дига ами ще дими. Няма никакъв проблем обаче. Аз на 20 голфа два да съм видял с кичета.Принципно кичето е за обезшумяване, но е и топлоизолация някаква.
РАСО
Точно, на моменти направо почва да си дими!!!Притеснявам се, че колегите шофьори ще започнат да ми свиркат някой път и да ми сочат парата!
Ще взема да се разтърся за такова киче!
Мерси много!
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
asenkolev написа:Притеснявам се, че колегите шофьори ще започнат да ми свиркат някой път и да ми сочат парата!
Мерси много!
Що, ти червиш ли се като ти свиркат.

Карай си така и не се занимавай с глупости. И на мен ми дими капака яко и досега никой не ми е свирнал.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Стиви Джи написа:asenkolev написа:Притеснявам се, че колегите шофьори ще започнат да ми свиркат някой път и да ми сочат парата!
Мерси много!
Що, ти червиш ли се като ти свиркат.![]()
Карай си така и не се занимавай с глупости. И на мен ми дими капака яко и досега никой не ми е свирнал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”