изгорял фар и глоба.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: изгорял фар и глоба.

Мнениеот mely » Пет 23 дек 2011 14:08

PyMu написа:
mely написа:Ясно е крушка трябва да имаш....ама не е задължително да можеш да си я смениш сам.КАТ ще реагират на място според настроението си.Никъде в закона не става ясно как и кога да се глобява и кога- предупреждава.Отук нататък - само нерви и простотии.

Съгласна съм. Споменава се "които застрашават движението", но с какво пък ако ти е изгорял фара и ти свети габарита застрашаваш движението? И с тия новите автомобили, които за да им смениш фара, трябва да се разглоби половината кола? Какво да правят те?.... Ако приятелят на автора беше почнал да се заяжда и остроумничи, като нищо можеше да му се размине тая глоба. :roll:

Колежке, аз това се опитвам да набия в главите на колегите с горните си постове.Може би си помислила че защитавам друга теза.....или аз не съм разбрал нещо.
Никой не е длъжен да умее да ремонтира автомобила си на пътя.Колко от вас са държали изпит за ремонт на автомобил.
Изгорял фар през ДЕНЯ не е предпоставка на ПТП.Допреди няколко години не ни даваха да ги включваме за щяло и нещяло през деня.Как не се избихме тогава като карахме без фарове.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 15:06

Колежке PyMu за катаджиите не си права.
Може и да си права за себе си,ама ти си жена и съдейки по аватара си и хубава :)
Един брадясал заплес няма с какво да зарадва окото на катаджията,който в 90% от случайте без да искам да засегна някой,ама са си ниско грамотни простаци.Нали моите уважения към самата професия,седят хората на сняг ,на дъжд,на студ,през ноща,рискова професия е,говоря за полицията изобщо не само за кат,ама всеки шофьор се е сблъсквал с тях и са супер малко тези,които първо са любезни и второ гледат да ти помогнат,а не да ти вземат 20те лева.Имам познати катаджии,еми не става просто,то си е проста работа има малко правомощия и гледай цирк.
И точно тука е момента да спомена ,че няма случей в който да се ебаваш с катаджията виновен или не и да си извлекал полза.Мен рядко ме спират в нарушение,но почти винаги се измъквам,защото се правя на глупак.Спирали са ме примерно за неспазване на знак за задължителана посока и съответно каране в еднопосочна в насрещното,разбира се в два през ноща когато няма на кого да попреча,еми правил съм се на луд 20 минути писна им и ме пускат.Не съм им обяснявал да си гледат работата и че не преча на никой,а се правих че осъзнавам грешката си и че така не е редно и че съм сбъркал и че нищо няма да ми стане да обикалям две преки по-надолу.Тоя ми каза изчезвай ама ще минеш както трябва сега ще се кача горе на другата улица да гледам от къде минаваш.И така.Много подобни случки имам.Така че моя приятел за какво да спори като има закон.Закона не се успорва.Закона се заобикаля ако може.В този смисъл подкупа не е забикаляне,а неспазване не говоря за това.Заобикаляне би било да го бяха пуснали моя човек да си купи крушка и тогава и закона ще е спазен и всичко.Но сега като не става не става живи и здрави :) :beer

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 23 дек 2011 19:32

KirilGeorgiev написа:Точно като остроумничиш и се заяждаш вероятността за акт е 97% Ако подходиш по деликатно и си признаеш грешката е по вероятно да минеш без писане

Ако не може да ми посочи къде изрично в Закона или Правилника е написано, как ще ми го напише тоя акт?
И какво има да си признавам, за мен не е нарушение да карам с един фар и един габарит.
Има си закони и изобщо няма да се правя на идиотка, за да се измъквам, при положение, че той няма основание да ми пише акт. Не казвам, че ще заяждам, но няма и да си мълча.
А това, че съм жена не означава, че трябва да се правя и на тъпа такава, мерси иначе за съвета, агент Ковалски. :mrgreen:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 23 дек 2011 19:47

Нали... :D аз па се чудех що моторите карат все до осевата линия. :063:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 05 яну 2012 13:41

PyMu написа:Ако не може да ми посочи къде изрично в Закона или Правилника е написано, как ще ми го напише тоя акт?
И какво има да си признавам, за мен не е нарушение да карам с един фар и един габарит.
Има си закони и изобщо няма да се правя на идиотка, за да се измъквам, при положение, че той няма основание да ми пише акт. Не казвам, че ще заяждам, но няма и да си мълча.
А това, че съм жена не означава, че трябва да се правя и на тъпа такава, мерси иначе за съвета, агент Ковалски. :mrgreen:

Колежке, моите уважения, но за мен това е идиотско някой да ми кара с един фар и един габарит през нощта или в мъгла, нищо лично ама щом няма 2-3 лева за една лампа... що се излага на риск някой да не го види и да го утрепе...

П.П.: Не вярвам, че 40% от автомобилите "ей сега им е изгоряла лампата", а по-скоро са тарикатчета от рода на "ще карам с един фар, един халоген и един габарит"... А в закона по-късно ще ти намеря къде пише, че не можеш да се движиш така :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 05 яну 2012 16:43

Колега моите уважения но ти прочете ли цялата тема :beat_butt2 кой ти говори за през ноща и в мъгла говори се за през деня maikomila

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 05 яну 2012 17:53

Майко мила ли? Майко мила сте вие дето не обичате да четете правилника и спорите само колкото да ви минава времето !

Раздел XVII. Използване на светлините

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните
превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини,
габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния
номер.

(2) Използването на дългите светлини е забранено:
1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини
става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в
момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;
2. при движение по осветени участъци от пътя;
3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко
от 50 метра.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.

Руми, ето тук го пише.

фокс, да чета я още от първия написан пост, само дето късно взех отношение, но постове от половината тема ме притесняват сериозно и явно безопасността не е нито на първо, нито на второ, ами е на последно място за една голяма част от хората...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 05 яну 2012 19:50

mely написа:
PyMu написа:
mely написа:Ясно е крушка трябва да имаш....ама не е задължително да можеш да си я смениш сам.КАТ ще реагират на място според настроението си.Никъде в закона не става ясно как и кога да се глобява и кога- предупреждава.Отук нататък - само нерви и простотии.

Съгласна съм. Споменава се "които застрашават движението", но с какво пък ако ти е изгорял фара и ти свети габарита застрашаваш движението? И с тия новите автомобили, които за да им смениш фара, трябва да се разглоби половината кола? Какво да правят те?.... Ако приятелят на автора беше почнал да се заяжда и остроумничи, като нищо можеше да му се размине тая глоба. :roll:

Колежке, аз това се опитвам да набия в главите на колегите с горните си постове.Може би си помислила че защитавам друга теза.....или аз не съм разбрал нещо.
Никой не е длъжен да умее да ремонтира автомобила си на пътя.Колко от вас са държали изпит за ремонт на автомобил.
Изгорял фар през ДЕНЯ не е предпоставка на ПТП.Допреди няколко години не ни даваха да ги включваме за щяло и нещяло през деня.Как не се избихме тогава като карахме без фарове.

Съжалявам,че трябва да ви кажа,ама почвате да се излагате.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 20:03

Я вземи се уточни с кое се излагаме.Искаш ли да ти докарам кола за да и смениш крушката/лампата/ на пътя.
Май си пишете колкото да не заспите,а.

Последна промяна от mely на Чет 05 яну 2012 20:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 05 яну 2012 20:05

Колега азрод намираш ли разлика между тези две фрази

"закона ще те глоби ако караш с един фар през деня" и тази
"през деня е също толкова опасно да се кара с един фар колкото и през ноща"
Става въпрос за ден без затъмнение,мъгла,облаци,пушек и о боже ставате банални има само слънце в 12 часа на обяд.А кажи ми моля те или пък как в такъв ден без гореизброените дефекти на околната среда ще разбереш,че имаш изгорял фар без да огледаш колата.Или при всяко тръгване оглеждаш колата mhihi mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 20:08

fox_vt написа:Или при всяко тръгване оглеждаш колата mhihi mhihi

И това не е гаранция ,може да изгори по време на път.Ама нека си пишат ,човека преди 600 години е казал "О, свещена простота."

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 05 яну 2012 20:34

mely доста глупости надрънка,айде стига толкова!Бъди вещ в сферата където работиш!Като гледам и чета други твои мнения,стигам до заключението,че си прав само тогава,когато ти отърва,пич!Закачи ли те закона,значи е простотия?Е стига де!Този филм беше черно-бял,май...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 05 яну 2012 20:53

Само ще добавя, че на моята кола трябва да сваля акумулатора, за да сменя лявата крушка mhihi
Съответно трябва тръбен ключ 12 ако не греша номера.
Чувал съм, че на други модели трябва да се свалят брони. Тъй че това с подмяната на крушката на пътя е леко недомислено при съвременните коли. Искат да карат с 140 на магистрала, че 130 им били малко за 6-та, ама да си сменяш крушките на пътя - с удоволствие бих наблюдавал как някоя мутра сменя крушката на Q7-цата насред пътя mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 21:00

H2O написа:mely доста глупости надрънка,айде стига толкова!Бъди вещ в сферата където работиш!Като гледам и чета други твои мнения,стигам до заключението,че си прав само тогава,когато ти отърва,пич!Закачи ли те закона,значи е простотия?Е стига де!Този филм беше черно-бял,май...

Слушай бе отворен нито си ми на километрите предполагам не си ми и на годините.Ади вземи ми обясни с кое не съм прав и да ми цитираш точно закона ОТВОРЕН.Щот дотук никой неможа да ми каже къде пише ,че ако имаш крушка -резервна и можеш да си я смениш сам -няма да те глобят и къде пише че нямаш право АКО Я ИМАШ нямаш право да идеш в сервиз и дати я сменят.Ади отворко че ми оттърва така...или прочете ,последните мнения от темата и реши да драснеш някое редче и ти ....да не си валад.
Като те гледам в повечето ти мнения се опитваш да даваш наклон на х... на хората ,а.Май се обърка нещо.

че си прав само тогава,когато ти отърва,пич
Това ми го разтълкувай ,защото ми звучи малуумно

Последна промяна от mely на Чет 05 яну 2012 21:24, променено общо 4 пъти.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 05 яну 2012 21:02

fox_vt написа:Колега азрод намираш ли разлика между тези две фрази

"закона ще те глоби ако караш с един фар през деня" и тази
"през деня е също толкова опасно да се кара с един фар колкото и през ноща"

Деня си минава, караш си с една работеща крушка, идва ноща. Викаш забравих, утре ще я сменя и така... Само глоби е оправията, така е със всичко :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”