Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот K » Пет 23 дек 2011 14:27

Andonov написа:Няма да намериш гума, която да те държи на сняг, под който има лед.

Не мисля. Предната кола я карах със Сава ескимо, доста по-доволно си спираше на лед. Като цяло и стабилноста беше много по-добра. Сега може би и повечето килограми имат значение.

Хулигане, не разбрах?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 23 дек 2011 14:29

K написа:
Andonov написа:Няма да намериш гума, която да те държи на сняг, под който има лед.

Не мисля. Предната кола я карах със Сава ескимо, доста по-доволно си спираше на лед. Като цяло и стабилноста беше много по-добра. Сега може би и повечето килограми имат значение.

Хулигане, не разбрах?

Едно е само на лед, друго е на това което си писал и цитирал от поста ми.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 23 дек 2011 14:56

Това за леда под снега е интересна тема - снощи се спускам по Малинов - малко преди детелината с Цариградско решавам да намаля с умерен натиск върху педала ... ABS -а чегърта доволно ... mhihi - ама не е това спиране като на сняг без лед :shock
така,че кротко особено привечер като заледява - независимо с колко нови и скъпи гуми сте - на лед е тегаво спирането ... знам че си знаете - ама за всеки случай да споделя опита си mhihi

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 23 дек 2011 15:09

Аз набих един комплект fulda kristall montero 3 днес и съм мн доволен. Бавареца е като локум :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Danmark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danmark » Пет 23 дек 2011 18:32

Аз от днес съм с Gislaved Euro*frost 3 и за сега съм доста доволен. Малкия танк стана доста стабилен на сухо. А на снега се представят доста добре. И все пак има ли лед, каквато и да е гумата си трябва внимание и ниска скорост.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 23 дек 2011 21:39

веселин написа:Това за леда под снега е интересна тема - снощи се спускам по Малинов - малко преди детелината с Цариградско решавам да намаля с умерен натиск върху педала ... ABS -а чегърта доволно ... mhihi - ама не е това спиране като на сняг без лед :shock
така,че кротко особено привечер като заледява - независимо с колко нови и скъпи гуми сте - на лед е тегаво спирането ... знам че си знаете - ама за всеки случай да споделя опита си mhihi

Моите Гудиъри са трети сезон мисля, зимата не са карани много, но все пак си стареят и да ви кажа не усещам някаква разлика в поведението на колата!Даже тази зима съм с фланци отзад 20мм и мислех, че ще е нестабилна така ,но не...е може да има малка разлика, но да не я усещам ...
Иначе вчера реших да кача една уличка стръмна в Бояна на първа и почти без газ ...е хубаво ама отдолу имало лед ...колата стигна донякъде, спрях и като тръгна назад на пързалка та едно 50м ...хаххНяма по-коварно нещо от леда под сняг...Е после излетях на втора ...но не е там работата , а и не беше ринато mhihi :drunk

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 22:02

Добре че не е имало никой зад теб че майките са щели да се чуят до околовръстното :063:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 23 дек 2011 22:04

agent_kowalski написа:Добре че не е имало никой зад теб че майките са щели да се чуят до околовръстното :063:

Няма и как да има някой зад мен, защото там си тестваме джипки, гуми от години наред и внимаваме .. винаги се изчаква да няма никой и един застава с колата долу ...нещо като обезопасителна мярка, да не тръгне др нагоре :wink:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 22:10

аа ясно.Аз помислих че си е просто нормална улица,която пак по най-нормалния начин никога никой не я почиства :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 дек 2011 11:48

agent_kowalski написа:Аз помислих

Браво,само така :applause:

По темата:за втори път карам с нови зимни Гудрч-а и имам усещането,че предишните гуми се държаха малко по-добре.Особено на мокър асфалт :?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 24 дек 2011 12:49

Danmark написа:Аз от днес съм с Gislaved Euro*frost 3 и за сега съм доста доволен. Малкия танк стана доста стабилен на сухо. А на снега се представят доста добре. И все пак има ли лед, каквато и да е гумата си трябва внимание и ниска скорост.

Доста хора ми ги хвалят тези гуми, обаче лошото е че при нас никъде не могат да се намерят, един приятел си търси мин. година и не можа да намери и в Шумен ходи и там ги нямаше. А на тях какъв им е произхода да не би да са руски ?

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Съб 24 дек 2011 13:09

Sashko_Trg написа:
Danmark написа:Аз от днес съм с Gislaved Euro*frost 3 и за сега съм доста доволен. Малкия танк стана доста стабилен на сухо. А на снега се представят доста добре. И все пак има ли лед, каквато и да е гумата си трябва внимание и ниска скорост.

Доста хора ми ги хвалят тези гуми, обаче лошото е че при нас никъде не могат да се намерят, един приятел си търси мин. година и не можа да намери и в Шумен ходи и там ги нямаше. А на тях какъв им е произхода да не би да са руски ?

Ако не се лъжа бяха шведски. :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 дек 2011 13:24

Sashko_Trg написа:

Шведска фирма, от много години насам е част от Континентал. Отзивите за Euro frost 3 са по-скоро че "стават". За новата 5та серия има коментари че е доста по-добра. Поръчай си ги от avtogumi.bg - 5лв е доставката на гума до всеки град :да:

ПП: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 43762.html

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 24 дек 2011 13:33

Този път си взех BF Goodrich, за сега съм много доволен.

Потребителски аватар
Danmark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danmark » Съб 24 дек 2011 13:48

Sashko_Trg написа:

Ами аз съм в България в момента и от тук си ги взех. От София от едно малко гаражче. За произхода и аз мисля, че са Шведски, даже мисля, че имаше и такъв град в Швеция - Gislaved. Но пък майсторите там казаха, че били Норвежки. :o
Иначе след малко ще ги тествам и на дълъг път как са и после ще пиша. :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”