Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?
За колегата по-горе. Това е лека кола, а не камион. Второ дават и общо тегло около 1700кг и около 1200кг. собствена маса. Остават около 500кг. полезен товар. За сравнение едно БМВ 5 серия от всички модели до сега няма полезен товар повче от 430кг. А ти и праскаш по над 700кила искаш и да се качваш по бордюри и т.н. За тази опция си купи някакъв джип. До колегата дето пита дали са здрави. Да здрави са, ама си искат поддръжка, като всяко нещо. Ако все отлагаш накрая се чупят доста неща и ти се плаче. За разлика от много други модели с около 500 лв. ремонтираш почти всичко и продължаваш напред. Двигателя иска елементарно внимание, но все пак трябва да отваряш капака отвреме-навреме, колата не е на 5 години, всичко старее дори и ние. Ремонтирай и си свиркай!
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Hristo Dimov написа:Задния мост си е проблемен - не издържа на натоварването - особено след страничен удар в бордюр - сякоха ми пътя, задните пружини са супер усилени - обаче след 300кг. товар - 3-ма като мен по 90-100кг. хора на задната седалка и се счупи лявата...покритието - това дето е като шлаух задържа вода и метала ръждясва и се чупи......
За вратите - е сутрин слизам 30-40 мин. по-рано от сина ми за да й се"помоля" да се отвори...
човече, ти нормален ли си

моста не издържал натоварването, щото като го изшиеш в бордюр и поддава.
или че като и набуташ 800кг колкто поема едно пикапче не лека кола!!!, и ти се счупила пружината, при положение че на колата и дават едни от на-големите полезни товари за леки автомобили.
отделно че товара не е разпределен правилно- 3-ма души отзад + 300кг в багажника
Ми ти утре ще кажеш че и ламарината му не става, щото като удариш някой стълб и се намачква.
Това неможе да е истнина, не...

-
- Автомобил:
- Двигател:
от една кола не може да се съди за модела. твоята явно си е строшеняк, това е много здрава кола.
- Mirage_GT
- Автомобил:
- Двигател:
Баща ми има такъв - 91г. от 93.та е при нас. и е всичко друго но не и кола която не си заслужава поддръжката.
Достойно конче е.
Аз за три години съм сменил само една помпа на съединителя от естествено стареене. Другото ми е от лично недоглеждане и съответно пропуски по подръжката. Скоро си я бях намразил, че ме издъни с 250лв за два месеца, но вече ми минава този период, ама реално погледнато това ми е може би от миналото лято парите за ремонт по нея.
Може и да не ти харесва, ако си си взел "къръшка" бройка. Предния ми пасат беше такъв - разори ме. Продадох го почти за без пари, взех си същия и се родих отново. Само разхода на газта в града ме събаря.
Аз за три години съм сменил само една помпа на съединителя от естествено стареене. Другото ми е от лично недоглеждане и съответно пропуски по подръжката. Скоро си я бях намразил, че ме издъни с 250лв за два месеца, но вече ми минава този период, ама реално погледнато това ми е може би от миналото лято парите за ремонт по нея.
Може и да не ти харесва, ако си си взел "къръшка" бройка. Предния ми пасат беше такъв - разори ме. Продадох го почти за без пари, взех си същия и се родих отново. Само разхода на газта в града ме събаря.
- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Благодаря на всички за споделените мнения.
Не познавам много хора с такива модели и за това реших да питам след като вече ме заболя главата. Не я изоставям и докато всичко не заработи нормално място не мога да си намеря.
Исках да се уверя, че не набивам пари в празна дупка като един приятел и неговата алфа.
Вече е ясно, един нямаше който да се оплаче, което е показателно.
Явно предишния собственик е бил много доволен, а сега на мен се пада да реновирам.
Отново искам да благодаря на всички включили се.
А аз се заемам с ремонтите.

Не познавам много хора с такива модели и за това реших да питам след като вече ме заболя главата. Не я изоставям и докато всичко не заработи нормално място не мога да си намеря.
Исках да се уверя, че не набивам пари в празна дупка като един приятел и неговата алфа.
Вече е ясно, един нямаше който да се оплаче, което е показателно.
Явно предишния собственик е бил много доволен, а сега на мен се пада да реновирам.
Отново искам да благодаря на всички включили се.
А аз се заемам с ремонтите.

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
vladaeca написа:А аз се заемам с ремонтите.![]()
Успех колега,правилно решение намери.

- vladaeca
- Контакти:
nebeto написа:така както те "слушам" за теб този Пасат вече не е нещо по-вече от таратайка и вечемай си я отписал като кола.
Ти си ми първия който е отчаян от Пасат.
Все пак е машина нормално е нещо да даде авария някаде.За колко хиледи са възникнали тези проблеми?
За почти две години съм минал близо 20 000км.
Много и треперя и май това е проблема

- vladaeca
- Контакти:
muns61 написа:Добре де, махай го и си вземи Мареа или Брава, пълно е с тях, на символични цени!
Колега не искам фиат, защото ще ме е два пъти повече ЯД

Щом хората са доволни от моделът, то е въпрос на време колата да се кротне с ремонтите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не искам да те обезкуражавам, ама ако си карък и бройката ти е "куца" ще има да правиш ремонти докато ти писне. Иначе като концепция и изпълнение Б3 е един много добър, да не кажа отличен, за времето си автомобил 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Колега, карам Б3 2-то кила мотор от скоро - има няма 2000км, но попаднах на запазено, и добре поддържано купе в комбинация със сменен мотор на около 150хил. - дали са толкова само Господ знае
но мотора е оса и от към вървене, звук итн. но в случая става дума за 1.8 а тях ги водят практически вечни - доста по-опростен от към електроника, по-лесен за поддръжка итн и както са писали колегите по-горе - Б3 и Г2-ките са едни от най-издръжливите изпълнения на германеца 

- vladaeca
- Контакти:
stefan4o написа:Не искам да те обезкуражавам, ама ако си карък и бройката ти е "куца" ще има да правиш ремонти докато ти писне. Иначе като концепция и изпълнение Б3 е един много добър, да не кажа отличен, за времето си автомобил
Колега не съм от каръците.

Предишния собственик не беше пипал нищо по нея и като я взех единственото трябваше да се пълни климатика.
Покарах 2-3 месеца, напълних климатикът и се започна.

Термостати, маркучи, датчици, пластмасите по водните кръгове, гърнета, дискове, карета, окачване( шарнири, накрайници, носачи), зумери пищяха, лагери на задните главини, чистачки не работят, врати не се отварят, аларма пуши, горят бушони, отечки на ток, падат акумйлатори и какво ли още не

До ден днешен все пари се дават и все нещо и има.
Не че много пари, ама не мога да разчитам на нея.
Вече ми стана ясно моделът не е скапан и трошлив. Просто на мен се е паднало да оправям.
Ще правя още малко и ако продължава така ще я дам за скраб

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ти вече си оправил всичко ,на финала си,сега е наред возенето.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vladaeca написа:Колега не съм от каръците.![]()
Предишния собственик не беше пипал нищо по нея и като я взех единственото трябваше да се пълни климатика.
Да, верно не си карък. А защо предпочете да купиш кола, по която нищо не е пипано? "Нищо не съм барал по нея, страхотна кола, вземай няма да сбъркаш" - заради нещо такова ли

- vladaeca
- Контакти:
stefan4o написа:vladaeca написа:Колега не съм от къръците.![]()
Да, верно не си карък. А защо предпочете да купиш кола, по която нищо не е пипано? "Нищо не съм барал по нея, страхотна кола, вземай няма да сбъркаш" - заради нещо такова ли
И този път не позна

Човекът ми е роднина, адвокат, има многоо пари и направо ми я подари.
В годините съм я проследявал, возел съм се в нея дори съм я карал.
Не ме е убеждавал, да я купя. Аз настоявах, щеше да я продава за повече пари.
Ама никакви проблеми не му създаваше. Беше много доволен и я продаде защото не му беше удобно да ходи на срещи с клиентите си. Ето това е историята. Надявам се да ти се изясни картинката.
Е хайде стига празни приказки.