Колко контактни ключа има Пасат 2001г?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Re: Колко контактни ключа има Пасат 2001г?

Мнениеот calm » Пет 23 дек 2011 23:26

dqvola_91 написа:Няма ли някой колега, с един ключ сключил каско без проблем?

Аз вдигам рака и си признавам :mrgreen:
Колата я взех с един оригинален сгъваем + пластмасов сервизен. Лев инс не ми отказаха КАСКО, после и Бул инс не ми оказаха. Снимаха кола, ключове, нищо не казаха. Взеха парите. А Господ да не дава да разбера дали плащат при кражба. По условията в полицата, липсата на ключ е основание за отказ, но никой не ти го казва това, трябва сам да си го прочетеш. На лев инс условията са съизмерими по размер с трудовете на Маркс и поне аз се отказах да ги чета преди да сключа застраховката. До един момент в който ми стана любопитно, а имах и време. Ама късно, късно :beat_butt2 На бул инс условията също не съм чел. Един дол дренки са.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 24 дек 2011 1:05

Пълни глупости:
1во - кола с 2 ключа трудно се намира от тези стари години, защото все един от многото собственици ще е загубил някой. Имам 2, но дали са оригинални и как са запазени е мистерия за мен :)
2ро - застрахователите искат 2бр ключове, ако откраднат колата и си писал, че имаш 2. При самото застраховане се отбелязва само колко имаш. Никъде по застрахователите не съм срещнал изискване да има 2бр. Да не говорим, че никъде и никак не може да става дума за оригинални. Тоест можеш да извадиш и един дубликат на самия ключ за 5лв и да кажеш, че това е номер 2. Да го снимат при застраховката за да може, ако стане нещо да се види, че и преди е бил такъв.
3то - това, ако те спира от покупка ... колата трябва да е перфектна :shock
4то - да ти я продаде някой и да ти я открадне с резервния ключ - тоя трябва да е по балък от тея дето купуват коли без документи mhihi :idea:
5то - задължително си вади нов ключ (има и евтини варианти) за резерва, че иначе после е по-скъпо, ако го загубиш

Аз съм бил застрахован с 1бр. ключове винаги.
Може да имам и 10, ако ме влече :lol:

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Съб 24 дек 2011 11:08

:bowdown :bowdown :bowdown love.vwclub love.vw

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”