Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот muns61 » Пет 23 дек 2011 14:14

Скоростите ще растат, докато дойдат електричките. Тогава едното око постоянно ще гледа индикатора на батерията, а климатиците ще бъдат пак прозоречни. И всеки ще разбере, на какво ми се казва крейсерска скорост - справка авиация и флот.
Щото няма да сме всички достатъчно богати за нови коли, пак ще купуваме втора употреба. Ама сега и на 20 - год голф резервоара си е колкото и на нов, а тогава 3 - годишна батерия ще е наполовина на нова.
Ферщеен?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 23 дек 2011 14:20

Ха ха ха,докато дойде време да си купуваме електрички втора употреба и то такива дето могат да минат 500км без да чакаш ред на "електростанцията" за презареждане мисля че вече ще сме на възраст в която някой ще ни вози а няма ние да караме mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 14:48

Когато караш бързо, ти се съобразяваш с другите участници от движението, а не те с теб

Това е много хубаво,и ако всички които карат "бързо" мислят така тази тема сигурно нямаше да я има.Сложих бързо в кавички,защото не си конкретизирал какво разбираш под бързо.Примерно 120 на булевард в града,който по принцип е 50 е идиотско,не бързо.Давам го като пример.
От това,което имам като опит според мен +10над ограничението е нормално,+20 допустимо и всичко нагоре е бързо с градация към идиотщина още по-нагоре.
Точно това за присветкането съм го казвал не в една тема.Когато някой си кара с ограничението или с някаква скорост ,която нас не ни устройва нямаме моралното право да притесняваме човека,като бързаме трябва да си намерим начин да го заобиколим или изпреварим безопасно в зависимост от пътя.Лошото е че много малко мислят наистина нещата,които си написал.
И въпреки всичко пак продължавам да твърдя че човек не може да предвиди всичко.Веднага давам пример караш си бързо нали по собствените си критерии,познаваш пътя,настилка идеална,колата идеална всичко точно и колата която върви срещу теб примерно шофьора в момента държи леко волана защото си пали цигара с едната ръка и точно в този момент пука гума и навлиза в твоята лента и ти имаш избор или него или дърво.Ще кажеш шанса за тази ситуация е 1 на незнам колко,но все пак го има.Ако примерно ако набиш спирачки от 100 примерно можеш до дървото да намалиш до 70 и да се потрошиш,ама да оцелееш,ама от 150 примерно като намалиш на 120 шансовете да оцелееш са други,ако изобщо ги имаш.Примерно нали.Нещо подобно ми се беше случило това лято на междуселски път прав изпреварвам камион ,който се движи с 30-40,аз да съм го изпреварвал с 50 и в този момент от нивата седи си кола и тръгва без мигач без нищо без какъвто и да е признак че ще тръгне и без да се огледа в посоката от ковто идвам и излезнах от пътя за да не се ударим.До колата си имаше разтоварени някакви кашони и други неща,имаше хора на страни нещо си работеха избщо не е изглеждало че тази кола ще тръгне.И тази ситуация е случайност и не казвам че трябва да се кара с 50,просто тогава беше така и ако примерно камиона се движеше с друга скорост и аз с друга може би нямаше да пиша сега.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 23 дек 2011 15:50

пешката, много добре казано :applause:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 23 дек 2011 21:11

Колега agent_kowalski,за мен ти във 99.99% пишеш как да го кажа...безмислени неща (това е меко казано!).Не искам да те засегна,но няма смислени аргументи в това което пишеш,пробвй да мислиш повече какво пишеш,както правят поне 18-годишните mhihi
Да,не съм сам на пътя и за това постоянно се пазя и пазя разни смотльовци дето чакат края на света да настъпи веднага щом разрешат 140км :bishop
Ти звучиш като човек който никога не е карал,а само е давал съвети на каращите или е подслуваш шофьори докато си пие кафето mhihi
:beer
Нека има повече теми и акций за образоване за правилно шофиране! Когато повече хора се научат да карат правилно,тогава и високите скорости ще са по-малко опасни. И в градска среда и на магистралата е пълно с опасни и каращи бавно колеги шофьори. А че има безрасъдни и опасни бързаци не е новина за никого и тях не видях някой да ги защитава.
Така,че както каза и колегата pe6kata да караме с повече разум!
*Писна ми от моралисти светци,дето поучават за всичко а не се усъвършенстват себе си!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 23 дек 2011 21:22

pe6kata написа:сега аз ще ти обясня как стоят нещата с бързото каране, щото си карам бързо, да си го кажа... и да не се правя на светец...

Браво, само така. Хубаво си го написал. Само, че по моите скромни наблюдения каращите доста над ограничението се държат по съвсем различен начин. Никъде не видях да слагаш и случайността, или и нея предвиждаш. Спукана гума, някакво животно, счупена част... тези неща и още доста подобни съществуват също. Някой да не те забележи също. Не виждам как ще ги предвидиш. В крайна сметка всеки сам си преценява

П.С. Преди около 3-4мес се наложи да вдигам 170 км/ч на Хемус, заради един галфон, натискащ ме отзад, каращ на 1-2м от мен. Карам с 2 деца. С тях трудно вдигам над 120-130, при бъдеще от позволени 140 и средна лента пъплеща със 90-100 км/ч и при максимална с която аз ще карам от 125км/ч интересно как ще стане. През аварийната? Затова казах, че магистралите са ни тесни и не сме за тази скорост, ако съм сам няма проблем да карам и с 180-190

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 22:08

@tisho_psg високите скорости няма да са проблем само когато направят коли,с които можеш да оцелееш като се блъснеш с въпросната скорост ;)
@bnick в такъв случай с единия край леко на спирачката да свети с другия на газта за да на намалиш реално и да стане белята.винаги пускат разстояние.един път само ми се е случвало да не се трогнат тогава наистина пускам газта и се изравнявам с колата до мен и карам с нейната скорост докато ме изпреварят през аварийната лента.
който бърза поне да го прави културно.който кара като този,за който говориш е със съзнанието че всички са му длъжни и е най-великия.за такива човек не си заслужава да им прави евала.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 23 дек 2011 22:57

Всеки преценява за себе си. Вече съм на почти 51 и карам спокойно, скорости над 120 не ме блазнят. Спестеното време не е най важният фактор.
Инак, в авиацията има една приказка:
Има стари пилоти, има смели пилоти. Ала стари смели пилоти... Рядко!
..............
Кой както иска, така да кара, без да притеснява останалите.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Съб 24 дек 2011 13:12

Дано я вдигнат, та да съм в по-малко нарушение, когато карам по половинчатите ни магистрали.

П.С.pe6kata в предната тема за магистралите, не разбра ли че разбиранията са закостенели?Защо изтърка една клавиатура?А да, като се разработя след основния ремонт ще сме двама бързо каращи по родните автомагистрали. :063:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 24 дек 2011 13:17

muns61 написа:Скоростите ще растат, докато дойдат електричките. Тогава едното око постоянно ще гледа индикатора на батерията, а климатиците ще бъдат пак прозоречни. И всеки ще разбере, на какво ми се казва крейсерска скорост - справка авиация и флот.
Щото няма да сме всички достатъчно богати за нови коли, пак ще купуваме втора употреба. Ама сега и на 20 - год голф резервоара си е колкото и на нов, а тогава 3 - годишна батерия ще е наполовина на нова.
Ферщеен?

http://www.automedia.bg/news/article_15148.html

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 24 дек 2011 14:04

bnick написа:...
Браво, само така. Хубаво си го написал. Само, че по моите скромни наблюдения каращите доста над ограничението се държат по съвсем различен начин. Никъде не видях да слагаш и случайността, или и нея предвиждаш. Спукана гума, някакво животно, счупена част... тези неща и още доста подобни съществуват също. Някой да не те забележи също. Не виждам как ще ги предвидиш. В крайна сметка всеки сам си преценява

П.С. Преди около 3-4мес се наложи да вдигам 170 км/ч на Хемус, заради един галфон, натискащ ме отзад, каращ на 1-2м от мен. Карам с 2 деца. С тях трудно вдигам над 120-130, при бъдеще от позволени 140 и средна лента пъплеща със 90-100 км/ч и при максимална с която аз ще карам от 125км/ч интересно как ще стане. През аварийната? Затова казах, че магистралите са ни тесни и не сме за тази скорост, ако съм сам няма проблем да карам и с 180-190

чакай сега...
с каква скорост ти караш и с каква би ти се искало да караш си е лично твой проблем. Какво значи искам?! Все едно някой е длъжен да си осигури възможност да караш с желаната от теб скорост. Не си сам на пътя, има трафик, с който трябва да се съобразиш. Ако искаш да се впишеш в движението- или ще караш ще караш със скоростта на потока в едната лента, или със скоростта на другата лента.

Правилно си написал- едната лента се движи с около 100км/ч, другата с 130-150км/ч. Това е масовия случай, не визирам изключенията. Ако в трафик по магистралата искаш да подържащ 125км/ч, ще е много неприятно- хем ще си бърз за едната лента, хем ще си бавен за другата- постоянно ще си газ-спирачка и очите ти ще са на 4, щото трябва да изпреварваш и да се прибираш веднага в дясната лента(м/у другото магистралата е две ленти, средна няма!!! аварийната лента на е за движение!!!). И трябва да ти кажа че не ми звучи и особено умно и безопасно в случая.

Магистралите не са тесни, само по празници... някакви редки моменти се случва въпросния трафик, за който говорим и то винаги трафика е само в едната посока :lol: . Останалото време е много спокойна.

Разясни си какво значи "максимално резрешена"- това е максимално допустимата скорост, когато има условия за нея. Условията може да позволяват и много по-голяма скорост, но това ти е лимита! Ако условията не отговарят, тогава скоростта става съобразена с пътните условия

Когато няма трафик е ясно, тогава може много неща :D :oops: :evil:

Говореше за риска и нещата, които немогат да се предвидят- ако тръгнем да мислим и за тях, т.е. за неща, имащи случаен характер, то тогава не трябва да се качваме в колите въобще! Сядайки в колата, независимо дали като пътник или водач, ти поемаш риск. Такъв имаш и като пешеходец и т.н. и т.н.

За случката ти- как точно ти се наложи да вдигнеш 170- да не би галфона да ти натисна педала на газта. Вдигнал си ги, щото си решил да ги вдигнеш, дай да не се самозаблуждаваме.

Незнам какви случки си имал с бързодвижещи се, аз не съм имал, проблеми съм имал с друг тип водачи. А говорейки за магистрала, 140 не ми се вписва в представата за бързодвижещи се...

bnick

Мнениеот bnick » Съб 24 дек 2011 14:27

pe6kata написа:чакай сега...
с каква скорост ти караш и с каква би ти се искало да караш си е лично твой проблем. Какво значи искам?! Все едно някой е длъжен да си осигури възможност да караш с желаната от теб скорост. Не си сам на пътя, има трафик, с който трябва да се съобразиш. Ако искаш да се впишеш в движението- или ще караш ще караш със скоростта на потока в едната лента, или със скоростта на другата лента.

Правилно си написал- едната лента се движи с около 100км/ч, другата с 130-150км/ч. Това е масовия случай, не визирам изключенията. Ако в трафик по магистралата искаш да подържащ 125км/ч, ще е много неприятно- хем ще си бърз за едната лента, хем ще си бавен за другата- постоянно ще си газ-спирачка и очите ти ще са на 4, щото трябва да изпреварваш и да се прибираш веднага в дясната лента(м/у другото магистралата е две ленти, средна няма!!! аварийната лента на е за движение!!!). И трябва да ти кажа че не ми звучи и особено умно и безопасно в случая.

Да, мой проблем е но-донякъде. Не мога и не искам да карам със 100, както и не искам да карам със 160. Вдигането на позволената скорост на 140 ще означава 160-. Мда и сега карам със 125, неприятно е да, но се свиква. В бъдеще обаче ще е по-трудно в предвид евентуално по-голямата разлика в скоростите. Не знам другите с деца как карат, но едва ли са с по-различна скорост от моята. А те не са малко, както казах когато съм сам нямам ограничения от този вид. Естествено, че аварийната лента не е за движение, въпросът ми беше риторичен

pe6kata написа:За случката ти- как точно ти се наложи да вдигнеш 170- да не би галфона да ти натисна педала на газта. Вдигнал си ги, щото си решил да ги вдигнеш, дай да не се самозаблуждаваме.

Именно защото дясната лента се движи със 100. Предприех изпреварване, имаше около 5-6 коли и 2 тира. Изпреварвах със 130, бях минал някои от тях, когато този зад мен ме застигна, може би с около 140-150 да е бил, залепи ми се така, че не виждах фаровете му. Това не ми се струва нормално при скорост от 130 :screwy . Това е натисна ме, за да се откопча от него, трябваше да вдигна 170, не съм го искал естествено...това ми е бил втория път когато съм вдигал толкова...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 24 дек 2011 14:53

:lol:

и като се е залепил зад теб, да не би да тръгне да те избута от пътя айде стига, натискал те е...

със 130, при максимално разрешената, при положение и че изпреварваш колона, дето няма как къде да идеш, никой няма да тръгне да си святка, свирка и т.н. мисля че прекалено се изопачават нещата- видиш ли хората дето карат скъпи и мощни коли са някакви нагляри, недосегаеми, за тях не важат правила и т.н. и ние дето си караме колиците сме застрашени. Това е някакво сбъркано разбиране- знам ли - завист, злоба.. не всеки може да има пари и коли

естествено винаги има излючения, нагляри ще има и с голф2-ки, говорим по принцип.

дай да позная, официално си дал газ с цел безопасност, да осигуриш дистанция, но реално си дал газ щото си искал да му опънеш един ластик, да изрежеш колата да покажеш че върви и караш. Не ме питай откъде предполагам :oops: , просто на мъжете ни е заложено да си мерим пишките постоянно- по всякакъв повод и начин. Друг е въпроса дали искаме да си го признаем :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 дек 2011 15:02

@pe6kata
тука вече не си съвсем прав.за святкането святкат не толкова защото има къде да отидеш,а да ти кажат един вид какъв си ти боклук с тази кочина да смееш да изпреварваш.защото точно като те настигне някой и види стария голф с гърне до земята от багаж и лепенката газ надали ще реши че много върви,но съм тръгнал на разходка.имал съм разговори по бензиностанции с такива като съм ги застигал после и тогава не се правят на отворени толкова колкото преди това с фаровете.
и за друго не си прав всеки може да намери кола и да изкара някакви пари,но акъла и възпитанието са за цял живот и който ги няма няма и да ги има.

bnick

Мнениеот bnick » Съб 24 дек 2011 15:36

pe6kata написа:дай да позная, официално си дал газ с цел безопасност, да осигуриш дистанция, но реално си дал газ щото си искал да му опънеш един ластик, да изрежеш колата да покажеш че върви и караш. Не ме питай откъде предполагам :oops: , просто на мъжете ни е заложено да си мерим пишките постоянно- по всякакъв повод и начин. Друг е въпроса дали искаме да си го признаем :lol:

Бъркаш, с 2 деца спящи отзад, няма какво да показвам и доказвам... :shock Както и да е всеки с доводите си :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”