Знам, че е писано много по тази тема, но идеята е да вдигна малко оборотите на празен ход, сега са 650 +/- 50. Мисълта ми е да вдигна малко оборотите до към 800. Знам, че оборотите се определят от компютъра, но се надявам да има някой трик в домашни условия да се вдигнат малко.
Идеята е, че колата се кара от жена ми, която е млад шофьор и от време на време гаси колата при потегляне и то само като е загряла. Та си мисля, че ако вдигна малко оборотите ще и е малко по-лесно.
Дайте някаква идея как да стане в домашни условия.
EDIT:Погледнах в аутодатата и там пише за ABD двигателя: 750-850 об/м. И още, че оборотите се коригират електронно и не могат да се настройват ръчно. Ако оборотите не са толкова да се провери въздушната система да не влиза въздух повече и/или другите електронни компоненти.
Уточнение на студен двигател държи 1000оборота плътно и няма мърдане.
Голф 3 1.4 Вдигане обороти на празен ход
Re: Голф 3 1.4 Вдигане обороти на празен ход
Колега варянта ако всичко е ок да ти е заминало стъпковото моторче при мен си ги кове 800 с всички консуматори вкл.
- snairl
- Автомобил: GIV 4Motion
- Двигател: AZJ 2003
Да това е възможно но незнам как да го проверя. Някакви идеи?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Най-лесно би си казала на диагностика,ако то не се движи,ще даде проблем
Принципно щом на студено кове 1000 оборота,едва ли е от него и трябва да се видят другите неща.От значение е състоянието на тампона на моното,както и вакуумните маркучета (да не дърпа въздух от някъде) и какво е показанието на темп. датчик при загряла кола (оборотит много зависят от неговото показнаие).Той не е един и същи (в един корпус са,но два датчика) за комп-а и за таблото,така че какво показва таблото,не е ориентир.

- snairl
- Автомобил: GIV 4Motion
- Двигател: AZJ 2003
Колега ZFA159, тампона на моното е сменян преди около година.
Вакуумните маркучета не знам къде се намират и как да ги проверя - дай малко повече инфо???
Виж за темп. датчик си мисля, че нещо не е наред с него защото до сега не съм видял да загрее над 70гр. а в същото време в сравнително хладно време перката се включва при каране дори от жена ми (доста щадящо). Има ли някакъв начин да го измеря с мултицет и какво да очаквам.
Вакуумните маркучета не знам къде се намират и как да ги проверя - дай малко повече инфо???
Виж за темп. датчик си мисля, че нещо не е наред с него защото до сега не съм видял да загрее над 70гр. а в същото време в сравнително хладно време перката се включва при каране дори от жена ми (доста щадящо). Има ли някакъв начин да го измеря с мултицет и какво да очаквам.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Колега оправи ли се проблема, така да го нарека? И този тампон на моното как се сменя? 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”