Ново табло нов проблем GOLF 3
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ново табло нов проблем GOLF 3
аз бях с табло до 200 и сложих до 220 и си отчита вярно, засичъл съм го и на скоростомер и на километраж....не знам какво ще сменяте и правите....е стрелката на температурата не ми е вярна но си карам и си знам реалните градуси на коя позицие отговарят и ТЕ ТАКА 

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
luboveliki написа:аз бях с табло до 200 и сложих до 220 и си отчита вярно, засичъл съм го и на скоростомер и на километраж....не знам какво ще сменяте и правите....е стрелката на температурата не ми е вярна но си карам и си знам реалните градуси на коя позицие отговарят и ТЕ ТАКА
Хубуу де ама от каква кола си го вземал това табло.
- Zerga3GT
- Контакти:
На колко оборота на 5-та трябва да е при 100км за АБУ фабрично
Сега с новото табло ми е на 2900/3000 об./мин.
Като влизам в населено място след колите ми показва 50км. така че съм оптимист.
А проверих таблото от всякъде и не намерих предавателното число.
Като влизам в населено място след колите ми показва 50км. така че съм оптимист.
А проверих таблото от всякъде и не намерих предавателното число.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Zerga3GT написа:На колко оборота на 5-та трябва да е при 100км за АБУ фабрично
Зависи от СК - аз на Венто бях на 2700 CHL кутия.
http://www.youtube.com/watch?v=K9g6e1E1 ... ature=plcp
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
При мен е на 3000 оборота 100км/ч реални. Кутия CKM (предлага се за СЕАТ), предполагам, че е оригиналната му. Но също така мисля, че на тоя мотор се монтира и малко по-дълга кутия с число 4.063 на диференциала (моето е 4.267). Колегата над мен е точно с такава.
- Zerga3GT
- Контакти:
Не я знам трябва да погледна само знам че е от малките(като обем)
и е доста къса, на втора едвам правя 60 но както и да е ще погледна каква е и ще пиша.
Колата е 94 година 9ти месец ако е от значение.
и е доста къса, на втора едвам правя 60 но както и да е ще погледна каква е и ще пиша.
Колата е 94 година 9ти месец ако е от значение.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
таблото го взех от толко отряан голф без двигател, че незнам каква кубатура е бил.....само стрелката на температурата не е вярна но не помня веднага ли не е е била вярна след монтажа или по натам си се е скапала ,а ме мързи да върна старото табло за проба(само това е истинската проба защото си седеше на 90 градуса)....
- Zerga3GT
- Контакти:
luboveliki написа:таблото го взех от толко отряан голф без двигател, че незнам каква кубатура е бил.....само стрелката на температурата не е вярна но не помня веднага ли не е е била вярна след монтажа или по натам си се е скапала ,а ме мързи да върна старото табло за проба(само това е истинската проба защото си седеше на 90 градуса)....
В началото съм писал
и при мен показва 90 градуса най вероятно проблема е в датчиците.
- speedvw
- Автомобил: VW GOLF 3 Dark Grey
- Двигател: ABD-AAV-RP 1992
Колеги аз съм със голф3 1.4.Километраж със часовник.Взех си табло vdo electronic от 20 до 240 с оборотомер,разглобих го но никъде нямаше означението с цифрите.Каква разлика ще ми показва километража?
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
при километража не показва никаква разлика(тествано 4 години),при скоростомера пак никаква,само при водата ми дава, но не е от смяната на таблата.....и аз така от 200 на 220
- Zerga3GT
- Контакти:
Предавателните числа на тези табла ги пише като влезеш в онова меню за дигиталния оборотомер на първа позиция утре като се прибера ще проверя числото на абуто и на аее-то да видим какво ще излезе.
С Таблото на аеа-то в момента ми дава 2900об при 100км а с вдото не помня колко беше
Струва ми се че ме лъже с -10км и за разтоянието до което пътувам редовно 33 км сега го минавам за 29км което също не е добре защото ще ми зъкаснява и смяната на маслото около с около 1000км
Ще си върна старото защото прекалено много губя заради едни козметични разлики а не си струва да оборудвам колата с нови датчици (два за водата и един за кутията(примерно)) става дебела работа.
С Таблото на аеа-то в момента ми дава 2900об при 100км а с вдото не помня колко беше

Струва ми се че ме лъже с -10км и за разтоянието до което пътувам редовно 33 км сега го минавам за 29км което също не е добре защото ще ми зъкаснява и смяната на маслото около с около 1000км
Ще си върна старото защото прекалено много губя заради едни козметични разлики а не си струва да оборудвам колата с нови датчици (два за водата и един за кутията(примерно)) става дебела работа.
Последна промяна от Zerga3GT на Пет 25 май 2012 12:14, променено общо 1 път.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Това дето седи стрелката по средата като закована си е така на тези табла. Нарочно. Не само при VAG, при доста други коли е така. Като се гледа през диагностиката, температурата си мърда между 87 и 100 градуса, а таблото не помръдва. Това е feature, не е bug
.
Скоростта си я засечи най-добре с GPS дали е вярна. Дали лъже километража, зависи и от размера на гумите дали е заводски предписания... не че те навивам да си оставиш това табло, ами да видиш дали пък старото не е лъгало а това да показва вярно..

Скоростта си я засечи най-добре с GPS дали е вярна. Дали лъже километража, зависи и от размера на гумите дали е заводски предписания... не че те навивам да си оставиш това табло, ами да видиш дали пък старото не е лъгало а това да показва вярно..
- Zerga3GT
- Контакти:
Старото ми показва температурата в реално време (какво по хубаво от това) не ми трябват залъгващи истории Фиичър миичър.
Както и да е днес си го сглобих и вече си показва.
Със сметки по пътувано разстояние ми излезе че дава -10км/ч тоест аз карам с 50км а то показва 40км.
Както и да е днес си го сглобих и вече си показва.
Със сметки по пътувано разстояние ми излезе че дава -10км/ч тоест аз карам с 50км а то показва 40км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”