Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 20:54

niks76 написа:за 20дена в бг имам около 3000км набързо и каращите с включен стоп за мъгла и халогени ги лекувах с подобно светене отзад на дълги-спокойно следвам човека докато се сети че нещо му свети в "повече" без причина -като естествено му показвам че имам халогени ,но без мъгла не ги използвам постоянно-все в кръг ли ще се прехвърля топката?може и така и така..................

Никс, а кефи ли те да си караш в града примерно с 50-60км/ч по сравнително тясна улица с по една лента за всяка посока в квартал, където постоянно изскачат т.нар. орли (който е виждал как пресича 70-годишен дядка може би ще направи аналогията) без да се оглеждат и някой да ти се навре отзад на 5 см от бронята. Примерно може да не искам точно на тая улица да карам с 80 км/ч.
Иначе ако е с две ленти на посока спокойно можеш да си го изпревариш отдясно, като бързаш. Аз така правя и се чувствам по-добре като не се заяждам с хората по пътищата. :beer Смятам за ненужно да се навирам на някой в задника, да му светкам, да ползвам дълги и т.н. че да се сети да ми "стори път" щото повече бързам от него. :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 24 дек 2011 21:24

не ме кефи ни най малко как се кара по нашенски-затова и писах какво не ми хареса
който иска да види наживо как се кара залепнал броня в броня да заповяда насам,аз съм свикнал с милионен трафик на автомобили и точно това не ми прави впечатление-тук е постоянно така
относно "орлите" :по спомен мисля че само във френско дясностоящия е винаги с предимство и дори да си караш на булевард ,малката дясна уличка е с предимство-затова в градски условия си има ограничения които спазвам стриктно,без да ме интересува следващия ме автомобил
жестове и присвяткане не ги приемам за етично разрешение на такива проблеми и съответно не ги ползвам
п.п весели празници

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 дек 2011 22:54

Колеги ,призовавам ви към спазване на правилника и нека да бъдем пример за подражание!Преди 2 дена един влезе под камиона ми и мога да ви гарантирам ,че е много неприятно от там нататък.Добре ,че бяха само накривени ламарини.Всеки сам преценя как да кара ,но трябва да мисли и за последствията!
Весели празници ! :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 24 дек 2011 23:19

Аз да си призная и сега с толкова си карам :oops: 140-145км/ч и на моменти много съжалявам. Пълно е с ботове, които излизат пред теб със 90-100км/ч изпреварвайки камион даже и мигач не пускат. Та често ми се налага да паля спирачките.

Ако не бях сигурен в колата не бих си позволил даже 120км/ч при натоварен трафик.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 25 дек 2011 15:13

niks76 написа:весели празници на всички ,но скоростта не е опасна и до 180км/час реакциите са адекватни,друг е въпроса за безразсъдното шофиране и имитацията на пътища

Моите уважения, но не съм съгласен, при скорост от 150км/ч за ЕДНА секунда изминаваш ~41м. Вечерно време пък, на фарове, осветената зона на пътя ти едва ли е повече. Да твърдиш, че реакциите ти могат да бъдат адекватни при такава скорост е като да се сравняваш с Господ. Само докато фокусираш от дисплея до пътя и минаха 2 секунди. Или да смениш песента на плейъра и т.н. Преди десетина години така умря управителя на известно софийско заведение - карал с около 160-170 според експертизите, звъннал му телефона и докато отговори резултата беше... окончателен. В руските форуми имаше навремето един лаф - не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети.

А тия дето са сигурни в колата си са ми любимците - спокоен съм, че са инспектирали всяка част от колата, запознатите са със стресовите изменения на метала, разбират влиянието на вибрациите и най-вече знаят страничното натоварване на кв.см от гумата при скорост от 160 например. И всичко това на нов и отлично запазен автомобил, произведен през миналия век mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 25 дек 2011 15:40

Принципно на неосветен път през ноща да караш на къси с повече от 80 е самоубийство.Разбрах го няколко месеца следкато бях взел книжка пътувайки към Силистра...карам си и оп овце пресичат пътя(някъде малко преди разклона за Дулово беше)..точно карах някъде с 80 най-много и успях да спра на един **Й от тях и никой не пострада.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 25 дек 2011 19:19

визирах по големи автомобили тип лимузина(с около 5метра дължина минимум)пределно е ясно че малка кола тип поло пътува при висока скорост където я духне вятъра-при файтона е друга бира,а има и други марки автомобили освен ФВ.спора за подръжката на един автомобил няма да водим ,защото е показател колко един шофъор държи на живота си и на пътуващите с него,но за скорост от 140км/час почти всеки автомобил от края на миналия век ги поддържа спокойно,като стила на каране си остава лична преценка на водача на МПС

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 25 дек 2011 20:18

niks76 написа:визирах по големи автомобили тип лимузина(с около 5метра дължина минимум)пределно е ясно че малка кола тип поло пътува при висока скорост където я духне вятъра-при файтона е друга бира,а има и други марки автомобили освен ФВ.спора за подръжката на един автомобил няма да водим ,защото е показател колко един шофъор държи на живота си и на пътуващите с него,но за скорост от 140км/час почти всеки автомобил от края на миналия век ги поддържа спокойно,като стила на каране си остава лична преценка на водача на МПС

Аз съм намирал крава ,пасяща на разделителната ивица между платната до разклона за Пловдив ама за файтона може да не е проблем ,знам ли :dontknow: Освен това като цяло става въпрос за отговорността на "пилота" към околните ,не към собствения живот и на спътниците,справка Максим Стависки...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 25 дек 2011 20:26

icoico написа:
niks76 написа:визирах по големи автомобили тип лимузина(с около 5метра дължина минимум)пределно е ясно че малка кола тип поло пътува при висока скорост където я духне вятъра-при файтона е друга бира,а има и други марки автомобили освен ФВ.спора за подръжката на един автомобил няма да водим ,защото е показател колко един шофъор държи на живота си и на пътуващите с него,но за скорост от 140км/час почти всеки автомобил от края на миналия век ги поддържа спокойно,като стила на каране си остава лична преценка на водача на МПС

Аз съм намирал крава ,пасяща на разделителната ивица между платната до разклона за Пловдив ама за файтона може да не е проблем ,знам ли :dontknow: Освен това като цяло става въпрос за отговорността на "пилота" към околните ,не към собствения живот и на спътниците,справка Максим Стависки...

Забрави да напишеш,че ако всички караме с 2км/ч няма да ни изненадват кравите пасящи по магистралите :063: :063: :063:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 25 дек 2011 21:31

като дефиниция по правилно може да се каже че отговорността на шофъора започва със собствения му живот и завършва с околните-спътници или участници в движението е еднакъв знаменател
"пилот-камикадзе"се среща навсякъде и скоростта е най малкия МУ проблем
п.п. темата е за лимита на скоростта ,а не за риска-той е вероятен по всяко едно време и не може да се предвиди на стопроцента
весела коледа

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 25 дек 2011 21:40

По принцип дори човек да има нужния опит,умения и рефлекси скоростта никога не му помага,още повече ако ги няма.
Весела Коледа на всички и наистина независимо кой с каква скорост кара-просто внимавайте!! :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 25 дек 2011 21:48

niks76 написа:п.п. темата е за лимита на скоростта ,а не за риска

Връзката между скоростта и риска е нарастваща права - колкото по-висока скорост толкова по-голям риск. Спор по това не може да съществува.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 25 дек 2011 22:36

maxpayne написа:А тия дето са сигурни в колата си са ми любимците - спокоен съм, че са инспектирали всяка част от колата, запознатите са със стресовите изменения на метала, разбират влиянието на вибрациите и най-вече знаят страничното натоварване на кв.см от гумата при скорост от 160 например. И всичко това на нов и отлично запазен автомобил, произведен през миналия век mhihi

Предполагам забележката беше към мен. Да колата е произведена миналия век, но всичко по окачването и спирачките на дядо са на по-малко от година mhihi mhihi mhihi . Както и да е, в петък за пореден път се убедих, че основния фактор за предизвикване на опасни ситуации по родните ни магистрали са шофьори, които предприемат необмислени маневри. Предприемат изпреварвания без да гледат в огледала или да пуснат мигач и най-тъпото е, че е пълно с такива :banghead: :banghead: :banghead:
Даже плачевното състояние на участъка между 66-ти и 88-ми километър на магистрала Тракия е по-малко опасно.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 26 дек 2011 10:28

Казах Ви аз ама кои да слуша :beer честита коледа много здраве и успехи момчета :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 26 дек 2011 10:32

На мен като ми светнат някви джипки в огледалата, въобще не се прибирам ако вече изпреварвам колона-няма да си убивам скоростта щото някой с джип е решил,че като дава къси-дълги постоянно е със статут на американска линейка и другите по-бавни трябва едва ли не да му правят път.
Говоря zа случай в които моята скорост е 130-140 и най-нагло ми се присвятка.Разбира се,такова присвяткане е рядко.Обикновенно хората културно си стоят отзад и като се свиеш отлитат :wink: .
Присвяткането е добро и го одобрявам тогава когато трябва някой заспал със 110 в лявата лента да се свие.Присвяткал съм и аз понякога...на 150-160 няма друг начин понякога се налага
Колкото до тези тези дискутирани 140км/ч-те няма да променят нищо.Бързащите ще бързат,бавните ще си кретат пак по този начин.
Най облаготетелствани ще са хората поддържащи в момента скорости до 150км/ч.Ще им се даде една идея спокойствие,че могат да карат с една удовлетворителна скорост,без да се притесняват от камери и радари. :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”