голф 2 разход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: голф 2 разход

Мнениеот stefan4o » Пон 26 дек 2011 8:46

Нареждам се и аз на опашката. Джета ми е слабост, да не говорим тая дето гори 5-6 градско :bowdown Ако се откажеш я купувам аз.
Понякога такива глупости и бисери се пишат из форума, че не е истина :screwy

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Пон 26 дек 2011 9:00

Колеги от 2 месеца съм собственик на мк2 1,8 гти 112кс. ЕВ мотор и както си му е реда с докарването му в гаража ми се смениха всички консумативи + всички гърнета от край до край,та въпросната количка ми дава на мен разход от 13л на 100км градско което ме навежда на мисълта че за тази кола в тази си възраст е в отлично здраве и напълно нормално да ми харчи толкова като имаме в предвид че я карам на къси разтояниа и не загрява както си му е реда.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 26 дек 2011 9:03

Разбира се. Че те дизелаците горят 10/100 като е много студено и не могат да загреят :wink:

vas_konti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas_konti » Пон 26 дек 2011 11:14

red.devilll написа:
vas_konti написа:Колега,според мен докато не и направиш "ректоскопия",както аричам 'ЕЛКОН"-а в нищо не можеш да си сигурен.Преди години карах Джета 1.8 газ/бензин,вървеше много,палеше от четвърт но гореше 10-12л.Отидох в сервиза и започнахме да дерзаем,сменихме филтър,свещи,плочка с чукче,центровката перфектна и пак изхвърляше въглеводороди.Накрая се оказа,че 4 от 5 запалителни кабела са изгорели,сменихме ги и колата продължи да върви по същия начин но разхода падна наполовина.Поздрави.

Колега ,ако пазиш още тази Джета която е горяла 10-12 литра бензин ,а след това е паднал на половина–аз съм малко "простѝ,но половината според мен е 5-6 литра бензин незнам какво е според теб,но ако седи и харчи толкова бензин да идвам да я купувам и да им покажа на дизелите ,че има по-икономични коли и то кола на 28-30 години,пък ако е нова сигурно е похапвала скромните 200-300мл. за 100км градско шофиране.
ОПС,извинявам се писал си че е горяла 10-12 литра ,но никъде не си споменал дали е газ, бензин или Масло.Ако е масло не я искам карай си я със здраве

Колега,тука ме "закова",изрекох по-голяма лъжа и от български политик.Излъгах с цели 2 литра газ,от 10-12 падна на 8 газ смесено.Смея да твърдя,че автомобилите които съм имал до момента 8 броя винаги са били с перфектни двигатели.Исках да кажа на колегата,че от невинна на пръв поглед причина,като прегоряла графитна пътечка в кабела,може да вдигна разхода,а не да се хваля колко ми гори колата.За да се похваля и аз,ще ви кажа,че с Джета 1.6 ТД 87год изминавам 100км с 1,80 лв.Честита Коледа на всички.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”