VW Passat 1988г. Седан , 1.6 , Бензин - Дискове и накладки

Техническа и сервизна информация за Passat
f1ntA.
Автомобил:
Двигател:

VW Passat 1988г. Седан , 1.6 , Бензин - Дискове и накладки

Мнениеот f1ntA. » Нед 25 дек 2011 18:44

Здравейте колеги,

Нов съм в форума и незнам дали тук е мястото на тази тема. Предстои ми копуване на дискове и накладки, и бих желал да ми кажете мнение за марката на продуктите ( вариантите са ми дадени от аутоплюс).
Дискови накладки : NBP2016804 NRG - цена 66.00 лв. 2 бр.
2016804 TEXTAR - цена 74.60 лв. 2 бр.
Спирачни дискове : 08.5149.14 Brembo цена 73.00 лв. 2 бр.
Колата е VW Passat 1988г. Седан , 1.6 , Бензин ( газ ).

Извинявам се още един път,ако съм объркал раздела,и предварително благодаря ...
Весели празници на всички , и нека новата година ни донесе повече щастие,много успехи в живота ....
Нека новата година ни донесе по-малко катастрофи,по-умни шофьори,по-МОЩНИ двигатели,евтини и хубави части и много по-хубави пътища . :D :drinking: :drinking: :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: VW Passat 1988г. Седан , 1.6 , Бензин - Дискове и накладки

Мнениеот zfa159 » Пон 26 дек 2011 11:43

Диковете Брембо аз не ги харесвам.Търси си Zimmermann най-добре,ама и цената им е по-различна.Другия вариант е TRW, примерно или нещо друго.Bosch вече също не стават,да знаеш.
За накладките -не се водят два броя,а комплект т.е. 4 броя накладки (по 2 на всяка страна).Т.е. се продават комплект за отпред и комплект за отзад (пак от 4 броя,в твоя случай за барабани обаче,защото отзад не си с дискове :) ). Аз лично използвам накладки само Textar / Pagid (едно и също са) и TRW .Ferodo,Locking,Roadhouse (май така се пишеше mhihi ) не са добър избор за накладки,както и такива,които не си чувал никога (както аз за тези,които каза :) ).
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 26 дек 2011 12:18

Добре дошЕл наоколо колега, но ако се опиташ да ползваш търсачката за дискове и накладки ще има да четеш поне до следващата нова година mhihi
zfa159 написа:Търси си Zimmermann най-добре,ама и цената им е по-различна.Другия вариант е TRW

Дискове Zimmermann с накладки TRW последната комбинация, 20 хиляди км, няма такова спиране за съжаление обаче накладките свършиха и сега сложих някакви CST или нещо от сорта.... Все едно спира бързия влак да го ева, така свират.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 дек 2011 13:31

Да,такава комбинация спира много и се износват накладките,а не дисковете.Аз в момента съм с накладки Textar и отпред и отзад (отзад съм на дискове).Отпред обаче диска е Бош,отзад е TRW.Спирам безупречно,но отпред свършва диска,без да намаляват накладките,а отзад си заминават накладките,както си му е реда.Съответно стигнах до извода,че дисковете Бош са мекички и бързо им се получава ръб т.е. се износват твърде бързо (аз подозирах,че са меки,защото много лесно се кривят при загряване и отвръщане после,на фона на други дискове,с които съм карал).
При нормалното износване,един диск трябва да е в състояние да износи примерно 2,дори 3 комплекта накладки,преди да му се намали дебелината до допуска,след който се сменя задължително.В моят случай едни накладки спокойно могат да износят 2-3 диска Бош :D (отпред съм с вентилирани дискове и накладката няма кой знае колко феродо дори като нова, на фона на накладка за плътен диск :) ).
:beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 26 дек 2011 13:49

аз понеже нищо не разбирам взимам за 2та пасата най-евтините накадки,около 25-30лв.Па и като гледам кво пишете,значи на 2 смени на накладки си икономисвам и за нови дискове...Ма всеки си прави сметката,ай весели празници...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 дек 2011 13:58

това е така,зависи как спираш и колко надеждни спирачки ти трябват :) Аз като засиля моята консерва с 200км/ч (повече не иска да вдигне,201 реални по GPS,220 по километраж mhihi) ,определено с накладки за 30лв няма да успея да се спра...то имаше един израз,че самолет,който да е останал във въздуха няма,както и че кола,която да не е спряла все в нещо няма,ама не е там идеята на нещата mhihi.
Също така съм имал нещастието да чупя преден диск на същия такъв Пасат (диска беше на няма и 5000км, само че колата беше служебна и се купуваха най-евтините неща за нея) с 5 души вътре в прохода Предела посред зима (когато всички знаем колко рядко се натиска спирачката,за да сметнем,че се е бил натоварил нещо диска или е видял друг зор),така че,благодаря с тези евтините неща :drinking: death

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 26 дек 2011 14:21

нема спорим,просто значи съм си направил икономия да си купя нови дискове примерно.А относно евтините неща не че да ги хваля,но е пълен форума с теми за нови термостати дето не отварят когато трябва и струват колкото 3 евтини.Друг момент-едно време бях на скъпо,сега на евтино-няма разлика.Моя пасат е на 320 000 и от всичко което съм сменил веднъж с евтино,съм повторил единствено един накрайник,селенови втулки,тампон на двигател и амортесьори.Това даже може да мине за консуматив.Всичко друго за 7 години почти не съм повтарял,а съм сменил почти всичко.Поздрави.

Върни се в “Passat”