Колега аз коментирах въпроса за светенето и връзката на келвините с осветеността, нагара никъде не съм го споменавал. Крушка за 20 лева си е най-долно качество китайски ментак, щото за тая крушка търговеца от който си е взел надали е дал повече от 5 лева. Ако има кофти връзка, не 100 вата крушка, ами и 20 ватова да завиеш пак ще ти изгори фасунката на полюлея.
Казах поне 50% защото това е минимума. Правя съпоставка с нашите апаратури - датчик за налягане, брандиран със световно известна марка струва 1000 лева, същия датчик купен от производителя, небрандиран е 400 лева.

Помислете преди да си купувате ксенон (XENON)
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помислете преди да си купувате ксенон (XENON)
полека лека и аз стигнах до извода че от заводското по хубаво няма,и все пак лакомията ми яде ушите;сложих нови биксенон фарове(хела)оригинални за автомобила ,китайските крушки ги замених с Осрам -отскоро научих и разликата от качествения баласт на хубава крушка:пали за 2секунди и цвета е още по бял за разлика от китайската запалка и светлината пак ми е малко.обмислям варянта да тикна D2R крушки на мястото на дългите и питането ми е следното:пробвал ли е някой да замени H7 с D2R крушка(има си адаптери за точно центроване на крушката) и дали се пръска или не светлината или направо да слагам D2S 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
само не разбрах, ако H7 е оригиналният размер - защо го ще го сменяш с D2
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не желая да слагам некачествени HID системи(made in........)-убедих се нееднократно в очевадната разлика и финансовата част не е кой знае какви пари във времето,плащам веднъж и забравям за въпроса с ксенона
Уж ксенон крушките имали с над 50% по-дълъг живот от обикновенните
а пък през 6-7 месеца някой търчат да ги сменят
а Голфа още го карам със заводските буркани
а комбинация с китайски ксенон,ами няма да сложа такова нещо,затова и се отказах 

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам на рефлектора разделителна пластина която да ми обира разсейките. Но след проба с Китаец всети яко ама като застана леко на диагонал с левия фар яко разсейки.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравейте!След 1 година каране,забелязах,че осветеноста ми е намаляла доста.Говоря за Н1.Обадих се на пича дето ми продаде сета,и той ми каза,че за ксенонова лампа се препоръчва да се сменя на 2 години.С тая разлика,че при мен се кара нон-стоп на фарове и съм минал някъде около 35 000км,та май съм ги усмъртил за 1 година.В тоя ред на мисли какво ще кажете за това нещо-http://www.ebay.co.uk/itm/H1-Philips-PL-35W-Replacement-HID-Xenon-Bulbs-/200422023916?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5167630262209748518
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
-
- Автомобил:
- Двигател:
хора аз преди две години си сложих ксенон на Пасатчето от ксенон центъра в Пловдив за 100 лева китайски ли е не знам къв ама нямам никакви проблеми дори и при -22 градуса
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
проблеми с китаеца на сухо може и да няма ,ама на мокър асфалт нищо не се вижда с него ...........
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И защо така прави само китайския ксенон? С какве по-различен марковият? Може би спектъра в който свети?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:проблеми с китаеца на сухо може и да няма ,ама на мокър асфалт нищо не се вижда с него ...........
Е с това пък няма как да се съглася.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Andonov написа:niks76 написа:проблеми с китаеца на сухо може и да няма ,ама на мокър асфалт нищо не се вижда с него ...........
Е с това пък няма как да се съглася.
1+ и от мен.
Аз съм с 55ватово Китайче и ако ще жаби да валят, пред колата е като ден.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И моя китаец не осветява така добре при мокро време.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
И аз съм с 55 ватов ксенон. Преди като бях с обикновените крушки и понякога ме заслепяваха другите коли, но сега вече е друга бира. На мокро, сняг или каквото и да е време съм нямал никакви проблеми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”