Спор с приятел относно "прекъсвач"?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Спор с приятел относно "прекъсвач"?
Там всичко си е до помпата ми се струва...Поне при предкамерния дизел! Ако бъркам ме поправете...
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
При дизела абслютно винаги има ограничител на максималните обороти. В карбураторните при много високи обороти, сместа обеднява заради високата скорост на въздуха и различната инертност на въздуха и горивото, и така се самоограничават оборотите. А в дизела не се ли спре подаването на гориво оборотите могат да се повишават(особено без товар) до разрушаване на мотора. Та затова там има ограничители –от трактора до дизеловия болид печелил Льо Ман.
-
Дам..Затова има карбураторни мотори дето работят и на 12 хиляди оборота...

-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
lion_heart002 написа:Дам..Затова има карбураторни мотори дето работят и на 12 хиляди оборота...![]()
![]()
Има и на 15 хиляди, ама така са настроени и затова са предвидени. Иначе има ограничители и в карбураторните мотори, които не са в палеца на токоразпределителя. Има устройства които притварят дроселовата клапа(клапи) при над определени обороти. Но тези решения са ползвани в някои дърти карбураторни двигатели за товарни автомобили.
-
А,това е съвсем друго-тук вече съм съгласен! Все пак се има предвид,че всеки мотор е разработен с дадена цел...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Благодаря на всички.Това ми беше и идеята.Ще си взема такъв палец скоро,че и аз се изкушавам чат пат да и давам газ докато подмине 7000 оборота
Отделно и палеца ми вече е захабен.
Еми поради ред причини.Едната е да имам реглаж на оборотите,друга е да няма кой да и дава газ,че като я карат някой мой познати имат навика да дават газ ,за да ме дразнят до пода докато се промени звука на мотора....
VW-вагеновия vtec

bnick написа:mupk0 написа:Да взема да си купя и аз един такъв...цена и какво да кажа в магазина ?
Е за какво ти е?
Еми поради ред причини.Едната е да имам реглаж на оборотите,друга е да няма кой да и дава газ,че като я карат някой мой познати имат навика да дават газ ,за да ме дразнят до пода докато се промени звука на мотора....

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Мотоциклетите с карбуратори какви прекъсвачи имат?
- mupk0
- Контакти:
Днес монтирах такъв палец.Целият град обходихме с авер дето се занимава с такива неща.В крайна сметка намерихме 2бр палци от този тип.За 6350оборота и 6700.Бяха с най-старите кутии дето са възможни за неща БОШ.Доста странно ни гледаха в магазина
Сега вече особенно на празен ход доста добре пере регулатор 

- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
mupk0 написа:Днес монтирах такъв палец.Целият град обходихме с авер дето се занимава с такива неща.В крайна сметка намерихме 2бр палци от този тип.За 6350оборота и 6700.Бяха с най-старите кутии дето са възможни за неща БОШ.Доста странно ни гледаха в магазинаСега вече особенно на празен ход доста добре пере регулатор
Дай Bosch -вския номер,че и аз искам да си взема такъв.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Единствения начин карбуратурна(заводска) кола да прави тън тън е вземе да и свършва бензина даже се чува и тъдъдътъррррр дън тън или да е трабант(двутактова) тогава отпред се чува рън тън а отзад тън тън.
На Г3 моно от къде идва прекъсването защото със сигурност не е от палеца. А ако цапна един от тия центрубежните на газ ще прави ли работа.
На Г3 моно от къде идва прекъсването защото със сигурност не е от палеца. А ако цапна един от тия центрубежните на газ ще прави ли работа.
- mupk0
- Контакти:
Сега нямам фото апарат.Утре или вдругиден ще снимам клип.Номера по БОШ ще го видя утре.Даже ще снимам и кутията.Няма значение на какво гориво си...пере си регулаторче.Само дето са ми кофти гърнетата и не е особенно впечатляващ звука 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз на мойта съм с обикновен палец от този тип

и прекъсвач няма
Ще хвана да пробвам с този, нз дали ще стане обаче
и прекъсвач няма

Ще хвана да пробвам с този, нз дали ще стане обаче
- mupk0
- Контакти:
Ето го.Това е за 6350 оборота.Цената е 16лв с доста отстъпка.Иначе е около 25лв.

Видео с ефекта:
Този палец става само за БОШ запалителна система.За тея с другият тип(забравих как) не става.Ако ви предлагат подобен палец,но черен....също не го взимайте.А и си носете 1 обикновен палец в жабката,че тея палци са на възраст макар и да са стояли нови в магазина.

Видео с ефекта:
Този палец става само за БОШ запалителна система.За тея с другият тип(забравих как) не става.Ако ви предлагат подобен палец,но черен....също не го взимайте.А и си носете 1 обикновен палец в жабката,че тея палци са на възраст макар и да са стояли нови в магазина.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zerga3GT написа:На Г3 моно от къде идва прекъсването защото със сигурност не е от палеца.
При моното компютъра спира горивото, прекъсват се импулсите на дюзата.
-
И сега? Доволен? Щастлив??? 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”