Голф 2 1.6 72 студен двигател колата работи на 3 цилиндъра
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Re: Голф 2 1.6 72 студен двигател колата работи на 3 цилиндъра
agent_kowalski Благодаря ти за отговора ще ги прегледам
П.П На карбуратора пише 2Е ,но знам ,че няма такъв за това ще кача някои снимки
П.П На карбуратора пише 2Е ,но знам ,че няма такъв за това ще кача някои снимки
agent_kowalski написа:Gazaro_wow провери си и ти вакуумните маркучета и мембраната,ако си с пиербург.Но с каквото и да си все имаш вакуумни маркучи така че хвърли едно око.
Колега мерси много мн полезен ми беше
А ако не го оправа този проблем да ли ще ми вреди на двигателя ?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
2е2 е това като гледам.Тоест същия като моя.Ми реално да вреди няма,освен повишен разход на бензин докато се оправи това нещо.Като затрака така отиди до гърнето отзаде да видиш какво става от пушаци и миризма на суров бензин.Цапане на свещи също.
При мен ми разтропа един тампон на двигателя та го сменях защото клати много двигателя.Поне месец карах така и аз докато реша да разбера какво е.Айде то тампона беше стар това ясно,но предполагам от якото клатене даде фира.Тая черната мембрана ако в нея ти е проблема,не знам дали я разгледа не е скъпа 20 и няколко лв и лесно се сменя.Само че в София я има на две места.На едното продават рециклирани и пращат по куриер,другото е магазин за шкода и я водят за фелиция мисля,там са нови ,но не са оригинални,но пак стават.Аз сега съм с такаава за шкода уж,но е същата и работи.Другия варянт е да и хванеш по-силен ваккум баш от колектора на тая мемрана и ще се пооправи за месец два докато се скъса съвсем,но няма смисъл.Разбира се ако в нея е проблема
При мен ми разтропа един тампон на двигателя та го сменях защото клати много двигателя.Поне месец карах така и аз докато реша да разбера какво е.Айде то тампона беше стар това ясно,но предполагам от якото клатене даде фира.Тая черната мембрана ако в нея ти е проблема,не знам дали я разгледа не е скъпа 20 и няколко лв и лесно се сменя.Само че в София я има на две места.На едното продават рециклирани и пращат по куриер,другото е магазин за шкода и я водят за фелиция мисля,там са нови ,но не са оригинални,но пак стават.Аз сега съм с такаава за шкода уж,но е същата и работи.Другия варянт е да и хванеш по-силен ваккум баш от колектора на тая мемрана и ще се пооправи за месец два докато се скъса съвсем,но няма смисъл.Разбира се ако в нея е проблема
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Колега превключи на бензин и докато още 'тупа мотора' свали свещите,то ще си проличи от тяхната работа дали има проблем с някой от цилиндрите.
На газ това няма как да го хванеш,защото и 4-те свещи ще са бели.
Според мен промлема изобщо не ти е в карбурацията...
Може да замериш една компресия на тоя мотор не е сложно
На газ това няма как да го хванеш,защото и 4-те свещи ще са бели.
Според мен промлема изобщо не ти е в карбурацията...
Може да замериш една компресия на тоя мотор не е сложно
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Николов извинявай,но имал ли си същия проблем както го описва колегата на същия карбуратор?Изглежда че не е така както го казвам,но всъщност е точно така.Тия вакууми бъркат сместа и ако не са наред колата може да не върви изобщо.Нека първо си провери карбуратора,а после други неща.При този проблем ядовете са само при палене и то при студено и влажно време и изчезват след няколко минути и после колата върви като слънце.Ако има проблеми с кабели и свещи те ще са постоянни.Не че аз съм майстор или разбирач,но имам същата колаи същия двигатели карбуратор като него и съм имал същия проблем два пъти за последните три години и сам съм си го оправял.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми намирисва на богата смес.. което сигурно се дължи точно на въпросната мембрана.
Аз такава мембрана намерих намерих на Симеон (СФ).
Аз такава мембрана намерих намерих на Симеон (СФ).
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
Благодаря на всички отзовали се утре ще проверя дали е скъсана мембраната.
П.П А как се маха тя ? дърпа ли се върти ли се ? че като я гледах на снимки в нета не ми стана много ясно как да я сваля в случай ,че е скъсана да търся нова.
П.П А как се маха тя ? дърпа ли се върти ли се ? че като я гледах на снимки в нета не ми стана много ясно как да я сваля в случай ,че е скъсана да търся нова.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Аз с триста зора я вадя и още не съм убеден че е много правилно.Тя се мушка в някаква дупка и накрая има един винт,който явно влиза в някакъв жлеб.С малко въртеливи движения и малко ръчкане с тънка отвертка отстрани излиза,но се борави внимателно.За София по принцип само на две места се занимават с тия мембрани:
Град: София
Телефон: 0888542205
Магазинчето е за шкода,и принципно ако за тези мембрани им кажеш голф малко гледат тъпо,затова казваш фелиция и ти дават.Същата е.
Другото е това http://merkury-bg.biz/reciklirani.htm
Град: София
Телефон: 0888542205
Магазинчето е за шкода,и принципно ако за тези мембрани им кажеш голф малко гледат тъпо,затова казваш фелиция и ти дават.Същата е.
Другото е това http://merkury-bg.biz/reciklirani.htm
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тук - download/file.php?id=169997&mode=view
долу вдясно се вижда един щифт - избиваш го. Ако не се лъжа в другия край беше един винт който регулира как да се отваря смукача - отвиваш го и след това вадиш цялото черно нещо към теб... поне по спомени така ставаше номера.
долу вдясно се вижда един щифт - избиваш го. Ако не се лъжа в другия край беше един винт който регулира как да се отваря смукача - отвиваш го и след това вадиш цялото черно нещо към теб... поне по спомени така ставаше номера.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
провери сутрин на студен мотор цилиндрите,миналата зима имах сащият проблем и се оказа гарнитура на главата..ве4ер като загася мотора и в 1 целиндър влиза антифриз-толкова колкото за 3-5 минути работи като трактор докато изхварли антифриза..и след това цял ден е 4асовник.на другата сутрин пак същият проблем.дано твоят проблем е в вакумите-за което се съмнявам. 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Нощно време виж дали не свети некои кабел свещите замени с некои работещи 
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши после какво е станало с колата.