Съвместимост на амортисьори от пасат б3 на джета II

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Съвместимост на амортисьори от пасат б3 на джета II

Мнениеот daniel_dutin » Чет 22 дек 2011 21:17

Здравейте колеги!Нов съм във форума и досега само следях темите с интерес :) Дойде време и аз да попитам нещо. Въпроса ми е следния: дали амортисьори от пасат б3 са съвместими на джета II може да е глупав въпроса ми, но не ги разбирам много нещата.Също така искам да попитам от кои модели фолксваген стават амортисьори на джета 2. Предварително благодаря :bowdown

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвместимост на амортисьори от пасат б3 на джета II

Мнениеот Stenly » Вто 27 дек 2011 2:10

Предните са съвместими задните не.

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Сря 28 дек 2011 20:10

благодаря колега :) а реално каква е разликата между пасатовите амортисиори и тези на джетата, става въпрос за предните , в смисъл ти казваш ,че са съвместими но въпреки това сигурно има разлика - твърдост ,здравина такива неща, както писах по-рано - хич не ги цакам нещата , питам от името на един колега в службата, че той се интересува човека пък от работа не ни остава време да отидем някаде в сервиз или при човек който разбира нещата . Все пак благодаря отново :bowdown

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 28 дек 2011 21:15

зависи какво търси колега,ако иска меко возене да взема монро,ако иска по твърдо двойнодействащи маслено газови или газови,зависи на пасата какви са

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Чет 29 дек 2011 14:47

ами всъщност идеята е,че колегата разсъждава по следния начин: пасата е по-тежък автомобил с предвиден по-голям полезен товар, от там ,че амортисьорите които са предвидени за него биха били по-здрави от тези предвидени за по-лек автомобил, какъвто е джетата...и идеята му е ,да си сложи амортисьори от пасат, но с по-къси пружини, за да се запази височината на автомобила,нали да не става като джип висок и същевременно с тези амортисьори колата би возила малко по-твърдо когато е сам и съответно по-меко когато е с повече хора и някакъв товар. Т.е. пича иска с един куршум два заека , хем като е с компания да не се оплаква никой ,че му друса камбаната и същевременно като е сам да си му е твърдичко и стабилно :) но напоследък все не остава време да се пробва пък и времето е кофти :( и да си попитаме някой ако е правил нещо подобно да сподели опит :) :Mr Green Fun

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Чет 29 дек 2011 20:18

Обърни се за повече информация към колегата maikalcho.Скоро прави трансплантация на пружини и амортисьори от Пасат на Джета.

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Пет 30 дек 2011 7:13

благодаря ,ще го попитам :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 01 яну 2012 1:26

kasabov_g написа:Обърни се за повече информация към колегата maikalcho.Скоро прави трансплантация на пружини и амортисьори от Пасат на Джета.

трансплантацията на амортисьори и пружини от пасат 100% ще я надигне и ще стане мн мн проходима правеное от мен и мой приятел аи си остава устоичива в завоя

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 яну 2012 8:45

Не съм виждал, но съм чувал от продавачи, че има пружини с двойна намотка. Пружината е тази част, която дава или не дава на колата да клекне като се натовари. Другият вариант е да се вземат по-твърди пружини и да се отрежат до същите размери като оригиналните джетови. Аз лично автомобили с навирени задници, като москвич, не харесвам и това е мойто скромно мнение по въпроса. Тези неща обаче ще доведат до малко по-твърда от и без това твърдата возия на този автомобил :wink:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 01 яну 2012 9:37

много твърдо вози с двойните пружини едно приятелче така беше навил за задни също и аз съм го правел на ладата ам мн твърдо бе все едно няко те тупа по гърба с талпа е като натовариш се променят нещата. пасатовата пружина идва малко по дълга от на голфа особено задните но хубавото е че пък става ревно повдигната отвсякъде, и това е вариянт както казва колегата да се резнат по малко

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Пон 02 яну 2012 11:39

ЗА МНОГО ГОДИНИ !!!
Значи ако правилно съм ви разбрал, ако се сложат пасатови амортисьори ,колата ще е по-вдигната, но ако с тези амортисьори се сложат , по-къси пружини ще се запази височината..То колегата който ме вкара в тоя филм си го е замислил за да си я вдигне сигурно, но и аз имам джета и обмислям нещо подобно , но пък амортисьорите са ми здрави - кофти е само,че предишния собственик нещо се е правил на майстор и ги е рязал пружините и сега е много ниска колата..до тук добре , но проблема при мен е ,че съм с 13 ки джанти,гуми с височина '70 и е толкова ниско,че като я гледам отстрани калника стои точно по гумата, а ми се ще да сложа по-голям цол .Сигурно само едни малко по високи пружини ще сложа, щото преди да я взема беше с 15ки на 45 височина и калника покриваше гумата ...харесвам ниското окачване , но с обикновени (рязани) пружини като кача още 4 човека и 1 каса бира и няма да ви разправям за какво ставя въпрос :lol: не им е приятно на приятелите ми да слизат от колата за да прескачам легналите полицаи ..Много ви благодаря за инфото хубаво е човек да има кого да пита преди да направи някоя глупост :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 02 яну 2012 15:56

За амортисьорите...не съм сигурен,но с пружините се "наиграх" вече-Пасатовите са си за Пасат!Иначе пружините като обща височина са същите като на Г3,следователно и като на Г2(или Джета).Амортисьорите със сигурност ще се монтират,пак по тази аналогия.Просто трябва да се замерят за някакви разлики отстоянията на леглата за пружините спрямо долния край на амортисьора.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 02 яну 2012 22:14

emo-gar написа:За амортисьорите...не съм сигурен,но с пружините се "наиграх" вече-Пасатовите са си за Пасат!Иначе пружините като обща височина са същите като на Г3,следователно и като на Г2(или Джета).Амортисьорите със сигурност ще се монтират,пак по тази аналогия.Просто трябва да се замерят за някакви разлики отстоянията на леглата за пружините спрямо долния край на амортисьора.

колега на пасата са по дълги от на Г2 джетта,аз даже взимах от 3ка GL(продаде ми ги колега от форума за GT както и да е)те също бяха малко по дълги от мойте който не бяха рязани

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”