Проблем с постоянно светещо esp b5.5
- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с постоянно светещо esp b5.5
Колеги преди около два дни ми светна есп-то (1.9 tdi avb vw passat b5.5)Мотора тресе много,волана имам чувството че ще ми счупи ръцете.Откачих клемите на акумулатора,но проблема се оправи за има няма 10 км.Ще я закачам на компютър,но все пак някой ако знае или предполага какво е нека да сподели.Съмнявам се че може и да е ниско нивото на спирачна течност.Днес ще долея.Дали е възможно и от това да е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с постоянно светещо esp b5.5
Опиши по-точно "симптомите". Кога се задейства ESP, какво точно се случва...?
- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ESP-то си работеше.Минах през малко заледен участък и тогава сработи (само го изпробвах защото колата е закупена скоро).След около 2-3 километра нормално каране на сух участък с 50 км светна за постоянно и не иска да изгасне.Както писах двигателя тресе адски много,волана също и предницата подскача все едно че минавам през много легнали полицаи.След изваждане клемата на акумулатора се оправи но за много кратко време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
LEADER_ написа:Колеги преди около два дни ми светна есп-то (1.9 tdi avb vw passat b5.5)Мотора тресе много,волана имам чувството че ще ми счупи ръцете.Откачих клемите на акумулатора,но проблема се оправи за има няма 10 км.Ще я закачам на компютър,но все пак някой ако знае или предполага какво е нека да сподели.Съмнявам се че може и да е ниско нивото на спирачна течност.Днес ще долея.Дали е възможно и от това да е?
Здравей,
До колкото пишат по книгите ~85% от сигналите за някакви проблеми минават през сигнала за ESP. При мене, след закачане на VAG се оказа веднъж генератор и втори път след време температурен датчик. Така, че колега колата иска диагностика и след това се отстраняват неизправностите.
Успех!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
диагностика брат
-
- Автомобил:
- Двигател:
LEADER_ написа:Съмнявам се че може и да е ниско нивото на спирачна течност.Днес ще долея.Дали е възможно и от това да е?
Не.
Колата постоянно ли тресе ?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по скоро или имаш проблем с някой датчик по колелата , или с датчика под задната седалка който е за есп-то или проблем с електронния блок на абс/есп помпата , но както казах диагностиката ще покаже
успех

- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес оставих колата на майстор.Според него компютъра показва проблем в дюзата на трети цилиндър.Изкажете мнение колеги дали е възможно това....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като караш и тресе, усещаш ли загуба на мощност, защото на моя на 4 цилиндър имаше загуба на налягане която се оправи със смяна на бензиностанцията, дано и твоето да е така. Успех
- villa21
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема според мен е в датчика включил се е и после не е изключил и компа си мисли че колата се хлъзга постояно иди на диагностика ако се колебаеш но това ми се е случвало и на мен и за това ти препоръчвам смяната на датчика и кабелите задължително
[url]tipster.x90x.net[/url]
[url]tipster.x90x.net[/url]