Чудовищен разход на гориво AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Чудовищен разход на гориво AEF

Мнениеот stivenj » Нед 25 дек 2011 11:50

Dizel_fen написа:Колега давам ти пример-Вчера зареждам до горе резервоара,докато пистолета изключи!Засичам километрите и тръгвам.Температурата е 0 градуса,нафтата е по-скъпа с 22ст от нормалната(да не правя реклама се сещайте сами)Карах само градско и навъртях 50км при сфетофари ,трафик голям-всеки бърза нанякъде да иде за Коледа.Върнах се пак до същата бензиностанция,до същата колонка и при същият човек дето зарежда.Пак заредих от същата нафта точно 4 литра и 630 милилитра докато пистолета изключи.Това прави 9.260 литра на 100 км без подгряването.Ако добавим и работата на място около 5 мин мисля че може и над 10 на 100 да качи.Така че разхода е съвсем нормален и спри да се вкарваш във филми.В името на форума направих този тест и повечето хора дето четат да разберат ,че зимата дизеловият автомобил харчи много ако се кара на къси разтояния от порядака на 5-10 км. в една посока!Става въпрос за двигател 1.9 Д АЕФ 64кс.

Това трябва да влезе в учебниците,досега не съм се замислял да правя такъв сериозен тест ,ама направо се отчаях,то си е разорение в града на късо разстояние,четох в мобилето за ауди А2-1.2ТДИ дават разход 3-4 литра на градско ,ако е вярно може да се замисля сериозно за такъв вариант.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 25 дек 2011 15:56

Dizel_fen написа: В името на форума направих този тест и повечето хора дето четат да разберат ,че зимата дизеловият автомобил харчи много ако се кара на къси разтояния от порядака на 5-10 км. в една посока!Става въпрос за двигател 1.9 Д АЕФ 64кс.

Евала :bowdown
Ами ако е 110 коня scare

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 25 дек 2011 17:38

Даскала™ написа:
Dizel_fen написа: В името на форума направих този тест и повечето хора дето четат да разберат ,че зимата дизеловият автомобил харчи много ако се кара на къси разтояния от порядака на 5-10 км. в една посока!Става въпрос за двигател 1.9 Д АЕФ 64кс.

Ами ако е 110 коня scare

Даскале същото е бате може би около 1л надолу ама е горе долу същото. Пак има кой да казва до кога да тъпче повече чорба понеже е студен мотора. Така че около 9/100 на къси разстояния зимата е нормален разход.

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Нед 25 дек 2011 23:06

Боже с кви глупости се занимавате... тва пък разхода в градски условия е толкова относително нещо че просто няма на къде. :не:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 дек 2011 23:07

Даскала™ написа:

Ами ако е 110 коня scare

Пробвай и кажи. Твоят колко гори като го караш студен на 2-3км разстояния? Не вярвам да е 5/100 mhihi Инак легендите за икономичността на дизела важат, ама в общия случай само на извънградско и/или при загрят мотор в градски условия. При студено каране, въйййй... почти като бензинова си горят mhihi

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 26 дек 2011 0:52

Добре,аз съм навит някой да дойде (несикам да го правя сам искам да има и свидетели),паля полото както е студено 2 литра бутилка с нафта към филтара и гледаме колко км ще мина!от сега да ви кажа няма да са 20 :Mr Green Fun ще са над 30км!Някой ако има желание да заповяда,може и да измине 35км с 2 литра!

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 26 дек 2011 0:58

При мен разхода беше висок и държеше високи обороти .. след като смених маслото + добавка на маслото спадна на 6-7 литра на 100км .. това са лъжи дето ги пише колко гори .. на пасата на баща ми пише,че гори 7.5-8литра на 100 смесен разход .. а всъщност повече от 5.5литра смесено при нормално каране не качва (говоря за passat b5) .. !!! така, че си правете изводите :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 26 дек 2011 12:49

deversant написа:Добре,аз съм навит някой да дойде (несикам да го правя сам искам да има и свидетели),паля полото както е студено 2 литра бутилка с нафта към филтара и гледаме колко км ще мина!от сега да ви кажа няма да са 20 :Mr Green Fun ще са над 30км!Някой ако има желание да заповяда,може и да измине 35км с 2 литра!

Градски бъркаш понятията :idea:
Едно е да я запалиш и да минеш 30 или 35км друго е да я запалиш от напълно умряла от студ и след 2км да я изгасиш да я изчакаш да умре от студ и пак така. И по този начин да видим колко ще минеш със тези 2л.
Палиш минаваш 2км от напълно студена и гасиш чакаш да изстине напълно и пак палиш минаваш 2км гасиш и така докато свършат 2-та литра. Ще останеш неприятно изненадан от изминатото разстояние. Разхода също се качва и от хлопането на място защото всеки вика е за 5мин няма да гася ама като събереш по Х мин всеки път за месеца се получава повече от 1ч че даже съм стигал до 5ч на място и като удариш чертата минимум 3,5л са. Има голямо значение за разхода топла или студена е колата :idea:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 26 дек 2011 13:56

Предлагам вариянта със 0,5л шише от минерална вода пълно с нафта лепнато на предното стъкло(със тиксо).Маршрут Здравец изток (3-та поликлиника),до долу до сладкарница неделя (4-5км)+ 8-9 мин. клипче.Това при 0 градуса,че сега няма -10..-20 градуса :Mr Green Fun
Поло 1.9Д на час гори 0.8Л нафта,каза ми го джамбаза на Горублене,като купих полото!Каза зимата се молим да има внос на повече дизели да се топлим! :Mr Green Fun
С моита таератайка са се топлили близо 2 месеца!(ако той ме лъже за разход на едно място,значи и аз те лъжа) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 26 дек 2011 14:58

Е, той джамбазът обаче сигурно леко е забравил да доуточни, че 800мл гори, ама кат е загрял моторът :lol
Всяка кола гори много като е студена. Без значение атмосферен дизел или бензин :beer Като казвам много, имам предвид доста над каталожните данни :bishop

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 дек 2011 16:25

deversant написа:Каза зимата се молим да има внос на повече дизели да се топлим! :Mr Green Fun
С моита таератайка са се топлили близо 2 месеца!

Нее това кърти,какво ли правят горките ако няма нито един дизел,печалбата няма да им стигне за бензин mhihi Не напразно им се носи славата на горублянските лафове :bowdown

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 27 дек 2011 13:42

stefan4o написа:
Даскала™ написа:

Ами ако е 110 коня scare

Пробвай и кажи. Твоят колко гори като го караш студен на 2-3км разстояния? Не вярвам да е 5/100 mhihi Инак легендите за икономичността на дизела важат, ама в общия случай само на извънградско и/или при загрят мотор в градски условия. При студено каране, въйййй... почти като бензинова си горят mhihi

Казват,че със затапен EGR харчи повече,защото по-трудно загрява...и май е така :roll:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 27 дек 2011 15:50

Със затапен ЕГР харчи повече, щото компютъра работи и смята като с работещ. Като затвориш ЕГР-а имаш повече кислород и съответно по-бързо изгаряне. Като е отворен ЕГР-а има по-малко кислород и по-бавно изгаряне. За затапен ЕГР авансите трябва да се върнат леко назад. Ама т'ва никой не го прави :) .

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 27 дек 2011 19:46

Абе хора това не ви е TDI!!! :banghead:
То загрява бавно!!!
Поло 6н духа топло на втория завой и за 4км е загряло 2 пъти на -20!!!
Голф тди (110к.с)на -20 с включен климатроник,заден реотан,вентилатор на климатроника на последна степен,фарове+халогени за тия 4км и газ както е студена до 3000-3500об нонстоп вдига точно 75 градуса по стрелката на таблото на километража (а съштевременно в купето е кучи студ)!!! :banghead: И накрая на месеца разход от 10/100 нафта (изпитано)
И стига с глупостите,предлагам темата да се заключи.А не хора с Дизели тди по 110 коня,други с шлепове по 131 помпа дюза (пасат комби тди) да пишат глупости в темата,и да ми разправят как 9-10 литра било нормално за такова поло "въшка" с двигател SDI 64k.c (предкамерен,атмосферен...дизел)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 дек 2011 19:50

SDI не е предкамерен дизел, ша знайш mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”