проблема е решен,решението е на 2стр. моят пост съм обяснил за какво иде реч
Пасат Б4 2Е-Проблем с оборотите при спиране Б4-Решено !!!!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Пасат Б4 2Е-Проблем с оборотите при спиране Б4-Решено !!!!
КОлеги абе да ви питъм за едно проблемче което забелязвам се появи напоследък,а именно: както си каръм бавно в тия софийски задръствания-първ мръднеш спреш изключиш от скорост и след 30 сек.пак това движение,та забелязвам като изключа от скорост и си взема кръка от газта оборотите падат на 300 можеби и по-малко мотора се разтриса и от време на време присветват лампите,веднага след това движение оборотите заспиват на 850 и няма проблем до следващото спиране.Изкам да почертая че това го прави при 10 спирания така го прави поне 5-6 пъти.Сега незнам дали има общо(май има,но все пак да се допитам до повече хора),но не съм сменял въобще кабели,свещи,палец и капачка,защото като я купувах преди 12 хил.ги гледах аи казах аче са екстра и мога да карам с тях.Колата има газ.Карах я днес до работа на газ,а на прибиране на бензин и имам чувствуто че на газ е по често даже много повече го има.Аз обаче смятам че главна роля в това действие играе стъпковото моторче 
Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 8:36, променено общо 2 пъти.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И на мене ми се случи това днеска обаче си помислех че е защото си бях пуснал фаровете, вентилатора и реотаните на задното стъкло. Струва ми се че на газ малко по бавно се стабилизират оборотите. А относно това че на колегата му се е случило в задръстване възможно е да се случва когато е работела перката на радиатора.
Не съм сигурен дали натоварването на генератора може да оказва чак такова влияние но си мисля че може и от него да е.
Между другото понеже съм от скоро на газ като ми настройваха ниските обороти на газ са с около 50-100 об/мин по ниски от колкото на бензин. може би това да е причината
Не съм сигурен дали натоварването на генератора може да оказва чак такова влияние но си мисля че може и от него да е.
Между другото понеже съм от скоро на газ като ми настройваха ниските обороти на газ са с около 50-100 об/мин по ниски от колкото на бензин. може би това да е причината
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Същия проблем, но само при каране на газ и то в горещо време. Когато е по-хладно всичко е точно. Забелязах, че този проблем изчезва като включа климатика. Не знам какво точно прави компютъра при включване на климата, може би увеличава предварението на запалването (на газ той не може да влияе на количеството гориво). При откачена букса от компресора на климатика и натискане на бутона за климата (компресора не се включва) оборотите на празен ход на двигателя отиват от 850 на 2000. Мисля, че ако може да се увеличи принудително в определени граници предварението на запалването на газ проблемът с преиграване на оборотите на празен ход ще се реши.
При мен го правеше от регулатора на СО2, но на бензин. Газова нямам. Ако газовата ти е инжекцион има логика да е от там. Като пуснеш педала сместа е или бедна или богата и се дави. Ргулира се от винт на дебитомера или от многооборотен потенциометър пак там. Бях го регулирал с форсиране и отпускане в средата на диапазона на безпроблемно падане на оборотите. Когато отидох на диагностика беше в средата на зеленото, "специалиста" не можа да повярва. Не знам защо реши та обогати сместа леко в червеното, ушким било добре ако ти изгори ламбдата. Повече не съм го пипал, може и случайно да съм го нацелил.
пп 2Е няма стъпково моторче а е с електромагнитна котва, трябва леко да вибрира при контакт.
пп 2Е няма стъпково моторче а е с електромагнитна котва, трябва леко да вибрира при контакт.
Колега,
Аз съм с 2Е двигател - пълен инжекцион. Имах този проблем отдавна. Трябва да се почисти електромагнитния клапан за празен ход. Той се сваля много лесно, след това се сипва малко коресилин в едната тръбичка а другата се запушва с пръст. Така силно се разклаща. След това се сипва коресилин в другата тръба. Операцията се прави няколко пъти, докато започне да изтича бистър коресилин. След това се надува с уста - може съвсем леко да пропуска а клапанът трябва да се движи леко, ката се натисне с някяква тънка отвертка или нещо друго.
Успех!
Аз съм с 2Е двигател - пълен инжекцион. Имах този проблем отдавна. Трябва да се почисти електромагнитния клапан за празен ход. Той се сваля много лесно, след това се сипва малко коресилин в едната тръбичка а другата се запушва с пръст. Така силно се разклаща. След това се сипва коресилин в другата тръба. Операцията се прави няколко пъти, докато започне да изтича бистър коресилин. След това се надува с уста - може съвсем леко да пропуска а клапанът трябва да се движи леко, ката се натисне с някяква тънка отвертка или нещо друго.
Успех!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колеги проблема е решен напълно поне за сега,ходих на газаджия само като му казах симптомиите и че е качила разхода той само намигна и вика споко ше се опрай.Смени ми въз.филтър и направи центровка.Ей златни ръце евала на човека
Сега спи на 900 оборота,а извън градско я тествах почивните дни ми даде 7.6л на 100 км.
Направо супер ,така че колеги това е за тази тема.
П.П. Нека някой от модераторите д азаключи темата .
Сега спи на 900 оборота,а извън градско я тествах почивните дни ми даде 7.6л на 100 км.
Направо супер ,така че колеги това е за тази тема.
П.П. Нека някой от модераторите д азаключи темата .