Кой от тези телевизори? Конкретен избор-дилема.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Кой от тези телевизори? Конкретен избор-дилема.

Мнениеот stefan4o » Сря 28 дек 2011 0:41

Sunny написа:И двете са ниско-бюджетните модели на марките.
Конкретно между двете бих предпочел Samsung-а, въпреки че всичките, които изкараха от серията завършваща на "3" са пръчки. Спестиха пари даже и от пластмасата за корпуса им, като сложиха възможно най-гадната намерена из складовете. Да не говорим за върховната глупост да "набият" USB порта почти по средата на телевизора и то сочещ назад (забрави за закачване на стена, освен ако стойката ти не изнася поне 15-20 см) а и принципно е адски неудобно.
Но, D5003 е по-малкото зло.
42EX410 е всичко друго, но не и SONY, освен по надпис. Няма друг модел на SONY с този размер. SONY правят 40, а не 42". Не съм гледал каква е матрицата, но залагам на AUO.

Те Сони правят ли матрици? Аз бях останал с впечатлението, че големите в бранша с матриците са ЛГ-Филипс, Самсунг и още някакви неизвестни. Но данните ми са отпреди няколко години, сега не зная дали е така :roll:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 28 дек 2011 0:53

Мнение за този модел на Панасоник https://www.technopolis.bg/b2c/details/ ... X-P42UT30E

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 0:53

Hitachi и Сони преди няколко години се купуваха взаимно.Не се ли пребориш с недостатъците на филипса взимай един самсурнек, а за нещата в тях писалите в темата са що годе прави.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 28 дек 2011 1:20

nero написа:Мнение за този модел на Панасоник https://www.technopolis.bg/b2c/details/ ... X-P42UT30E

Не ми върши работа - плазма е.

pensiq написа:Не се ли пребориш с недостатъците на филипса взимай един самсурнек, а за нещата в тях писалите в темата са що годе прави.

Сега хвърлих око ето на този Филипс, освен това е и модел от втората половина на тази година:

http://led.tv.zora.bg/catalog/product_d ... 0pfl5606h/

Какво ще кажеш/кажете?

Няма Амбилайт, но това в моя случай така или иначе е неприложимо и неизползваемо.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 2:16

На границата на добрите им телевизори.Не е лош като модел, но за мен 5-та серия парите не си ги заслужават, а и проблема със субтитрите пак си остава.Умишлено не ти предложих много нов модел заради цената.Колкото и да се чешем, кой какви матрици слага, истината е в управлението и.Филипс имат добър развоен център и ти го казвам от първа ръка.Замисли се защо са им такива цените и на още няколко марки, а да кажем самсунг с поне няколко екстри отгоре цените са по надолу.Много мога да драскам по тая тема, но нито му е тука мястото, нито времето.Лошото е че и филипс май се "покитайчват" , но какво да се прави - световна икономика.

П.С.Само аз ли пия по това време?

u6leto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот u6leto » Сря 28 дек 2011 3:03

Колеги имам 3 телевизора самсунг ,два на по вече 6-7 години един от преди година . фен съм на марката и си купих пералня преди 3 години и монитор преди около 4-5 години . До сега нищо от изброеното не е ходило на ремонт.Новия телевизор е 5-та серия SAMSUNG LE-37B530 филми си гледам през HD кабел от компа и съм много доволен .Препоръчвам самсуг

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 28 дек 2011 8:23

pensiq написа:Лошото е че и филипс май се "покитайчват" , но какво да се прави - световна икономика.

филипс са купени от Sharp и вече спря производството на марка филипс

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 дек 2011 9:43

tarikat89 написа:
pensiq написа:Лошото е че и филипс май се "покитайчват" , но какво да се прави - световна икономика.

филипс са купени от Sharp и вече спря производството на марка филипс

утепа ме ! я дай източник на инфо :shock

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 28 дек 2011 10:02

Philips НЕ са купени от Sharp.
Като цяло много малка част компанията бе свързана с производството на телевизори. Philips се занимават много повече с медицинска техника, отколкото с TV-та.
Поради ниската печалба при производството на телевизори, си продадоха развойната дейност на китайската компания TPV Technology (нямаща нищо общо с SHARP, собствената и марка е AOC, предполагам се сещате за мониторите им) и от новата компания притежават едва 30-тина процента, дължаща се на преотстъпването на технологии и обучен персонал. Новата компания запазва правото да произвежда TV-та с бранд Philips, отказва се от съвместното производство на матрици заедно с LG (LG-Philips display) и разработва само управления (процесори и софт). Матрици слагат каквито дойде, изхождайки от мисълта, че не могат да се борят с лидерите Samsung и LG и каквото и да направят като матрица, то то ще е на по-ниско ниво. За това купуват от Samsung, LG, CMO, AUO и т.н. и наблягат на процесорите си.

Ето и източник на информацията:
http://www.newscenter.philips.com/main/ ... enture.wpd

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 28 дек 2011 10:04

stefan4o написа:...Те Сони правят ли матрици? ...:roll:

Да.
Правят в S-LCD (съвместна компания на Samsung и Sony)

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 11:15

Sunny благодаря за цитата.Писането на думата "покитайчват" си беше реална, защото наистина се продадоха.За сега персонала, който познавам там (2-ма човека Българи :bowdown ) не са усетили каквато и да е промяна, но .....

П.С.Хората не опаковат телевизори там, а се занимаваха точно с развойната дейност в насока управление на матрици.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 28 дек 2011 20:28

Да не пускам и аз нова тема ще ползвам тази на колегата, ако няма нищо против разбира се. Да ми предложите нещо за около 1200 лв, помещението е като таванска стая - много слабо осветено (има само един малък таванен прозорец), ще се гледа от около 3,5 м., от 42 инча нагоре, да има usb и 3Д (за начало ще го взема без очила, тях по нататък), а ако има значение това телевизора ще бъде монтиран на стойка за стената... блазнят ме Панасоник заради гаранцията от 5 г.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 28 дек 2011 20:30

@nero
За теб това е телевизора!
http://www.technomarket.bg/products/09110525/panasonic-tx-p42ut30e

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 20:46

radi_nrj написа:@nero
За теб това е телевизора!
http://www.technomarket.bg/products/09110525/panasonic-tx-p42ut30e

:applause:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 29 дек 2011 5:38

Такааа,
след дълго мъдрене и зяпане, най-накрая взех Philips 40PFL5606H
Реших да се спра на тази марка, тъй като отзивите по международните сайтове бяха 90% положителни (за разлика от Samsung които бяха 50 на 50), а и самия телевизор ми допадна. Определено е по-стабилен от Samsung UE40D5003, а образът поне толкова добър, но субективно доста по-добър. Конкретно този модел, тъй като е от втората половина на тази година, а макар и да не е 6-та или 7-ма серия, то е съвсем приличната 5-та.

Субтитрите в магазина не тръгнаха или по-точно тръгнаха но вместо кирилица - маймуница, въпреки правилните настройки.
Погледнах отново Hitachi 40H6L03, но освен, че не ми допадна като дизайн, а и съм резервиран към марката, се оказа, че всички Hitachi-та в магазина (различни размери и модели) имат един и същи софтуерен бъг - главното "Е" на кирилица излиза като въпросителна, както в менюто на телевизора, така и в субтитрите на кирилица, които иначе пък тръгват безпроблемно.

Надявах се проблемът с БГ субтитри при Филипс-а да се реши след софтуерен ъпдейт - уви ъпдейт дествително имаше, но той не реши проблема. Въпреки това обаче намерих решението - Субтитрите трябва да са в Unicode!! Така вече работят безпроблемно!!! :banana

Пробвах няколко формата филми, в т.ч. mkv 720, avi 720 и др. - единственият с който имах прбобелм бе едно ави 720p., което тръгна без звук, а и сякаш картината леко накъсваше. Всички останали ни най-малко не затрудниха филипса!!

Благодаря на всички за ценната информация и съвети, надявам се и аз да съм помогнал с тази Инфо на следващия :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”