Повреда в отоплението на задното стъкло - Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Повреда в отоплението на задното стъкло - Голф 4

Мнениеот chinadracon » Сря 28 дек 2011 14:31

Колеги здравейте,
Наскоро установих, че не ми работи отоплението на задното стъкло. Бутона на таблото свети, но нищо не се получава при включване. Проверих съответния бушон, здрав е. Другото, което ме смущава, е че бутона и в изключено положение свети с жълта светлина, а по спомени мисля, че светеше в червено като е изключен. Да не би това да е някаква сигнализация, че нещо не е наред? Някой ако има идеи, ще съм благодарен да сподели?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Повреда в отоплението на задното стъкло - Голф 4

Мнениеот van4ooo » Сря 28 дек 2011 15:31

Може да е проблем във бутона-когато е включен нагревателя свети жълто а при изключен червено.Поразчаткай го малко може да е заяло нещо или го отвори да огледаш за неизправност.От кога е така не зная колко издържат тези нагреватели ако е бил прекалено дълго включен дали не е изгорял и той-първо оправи бутона то ще си покаже.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 29 дек 2011 12:17

van4ooo написа:Може да е проблем във бутона-когато е включен нагревателя свети жълто а при изключен червено.Поразчаткай го малко може да е заяло нещо или го отвори да огледаш за неизправност.От кога е така не зная колко издържат тези нагреватели ако е бил прекалено дълго включен дали не е изгорял и той-първо оправи бутона то ще си покаже.

Колега, благодаря ти много за идеята, а може ли само да попитам как се сваля въпросния бутон, страх ме е да не счупя нещо, затова?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 29 дек 2011 14:54

Свали празното капаче до него и бутай от там бутона с пръст а отвън може да си помагаш с някоя отвертка/ножка по внимателно-поне на други коли така съм свалял.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 29 дек 2011 21:42

van4ooo написа:Свали празното капаче до него и бутай от там бутона с пръст а отвън може да си помагаш с някоя отвертка/ножка по внимателно-поне на други коли така съм свалял.

ясно, много благодаря, ще го проверя в събота и ще пиша какъв е резултата :bowdown

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 29 дек 2011 22:43

И на мен не ми работеше близо година,повредата е на друго място.
Десният маншон горе,като отвориш колата (вадиш го от към купето).
Най-дебелият кафяв кабел,най-вероятно се е скъсал!Трябва ти парче 3-4см кабел и поялник + изолирбант или може и да го направиш с термосвиваем шлаух!

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 02 яну 2012 14:12

Благодаря и на двама ви, но в крайна сметка се оказа наистина проблема, който е имал и колегата deversant. Първо започнах с бутона на таблото, но се оказа, че няма никакви проблеми по него. Бих препоръчал само ако някой тръгне да разглобява самия бутон много да внимава с 4те крачета, които закопчават двете му части, понеже хич не са дуракоустойчиви - щастливо потроших две от четири :oops:
След което се прехвърлих на маншона на капака - десния, както е описал колегата, свалих го и действително дебелия кафяв кабел се оказа прекъснат - как е станало, не ми е много ясно, тъй като и двата края бяха оголени, а нагоре по кабелния сноп имаше някакво полуразмотано парче изолирбанд :shock Очевидно някой е пипал по кабелите, съмнява ме оригинално да е било така. Както и да е, реших проблема по следния начин:
1. Приготвих си едно парче 3-4 см кабел със същата дебелина, няколко устър клемички, наснадих парчето и ги вързах към двата края на прекъснатия кабел. Направих и малко снимков материал, за съжаление от NOKIA 6303 с ужасно качество, понеже и слънцето блестеше доста, но все пак ги поствам, понеже може да е от полза нагледно за някой колега:
Изображение
Тук се вижда как съм сложил клемичките, кабелите си ги оправих с клещи, с които за щастие разполагам, но става и с ножица в краен случай.
Изображение
Тук вече е съответно свързаните кабели с наснаденото парче. Естествено, омотах накрая и с изолирбанд. Най-досадната работа се оказа да набутам маншона обратно към капака, но с малко търпение се постига резултат накрая.
Това е, още веднъж благодарности на двамата колеги! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”