Колата е Пасат комби, 1999, APR двигател, 2.8, syncro, ръчка, по километраж е на 104000 км( със сигурност са повече, защото педала на съединителя е поизносен ).
Сменил съм всички филтри, свещите са нови, темп. датчик и термостат също.
Съединителя малко височко отделя. Не съм забелязал да приплъзва при ускорение, ама аз толкова и разбирам, де

На диагностика има една грешка за някакъв датчик на педала на съединителя, че сигнала е прекъсващ.
Бензиновата помпа не се чува да вие.
Предисторията - като я карах да я регистрирам, на няколко пъти мотора почваше да претриса без значение дали е на скорост или не. Работи все едно е на 2-3 цилиндъра само. Гася, изчаквам малко, паля, претрисането изчезва.
След като смених свещи и горивен филтър, и сипах някаква добавка за прочистване на дюзи, проблема уж изчезна. Обаче сега по Коледа като пътувах, пак се появи 2 пъти - единия път беше след доста дълго спускане на скорост( на 5-та ), докато оборотите паднат до около 1200-1300, след това изключих от скорост и я оставих по инерция, и в момента в който включих пак на скорост, се почна яко тресене. Отбих, загасих, изчаках малко, запалих и после без проблем. Като се замислих, горе-долу същата беше ситуацията и предните пъти - след дълго спускане на скорост.
След това на всички спускания съм се спускал на скорост, обаче си играя със газ-спирачка, да не остава на ППХ( или както се казва там ) за повече от няколко секунди.
Втория път беше при изкачване на баир със завои - но само за 1-2 секунди - изключвам от 4-та, карам 3-4 секунди на свободна, и след това 3-та, и в момента в който подадох газ, се разтресе за кратко, но веднага след това се оправи.
Четох доста теми за дизели с нещо като този проблем( за бензин не можах да намеря ). Дали е маховик, който е тръгнал ? Или някъде вакуум, или клапан или нещо такова, което при прекъсване на горивоподаването за дълго време, после да не може да подаде пак гориво ? Или ако има боклуци в резервоара, от време на време да "запушват" потока на бензина( макар че тогава би трябвало да прави проблеми и на равно ). Или просто като спускам на скорост да внимавам оборотите да не падат примерно под 2000 ? Моля за съвети и ако някой знае какви са признаците на заминаващ маховик, да обясни.
Поздрави,
Сашо.
П.С. забравих да спомена че на място, на "свободна" скорост, както и при движение на скорост, имам много леки вибрации на скоростния лост, усещат се като ръката е на лоста.