Проблем с Пасат Б5 1999 година 1.9 П.Д. 115 конски сили.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Пасат Б5 1999 година 1.9 П.Д. 115 конски сили.
Здравейте всички!!! Искам да споделя проблема си с вас относно моят Пасат Б5 1999 година, 1.9 П.Д. 115 конски сили. Колата я имам от 2 месеца. В началото колата вървеше превъзходно без никакви забележки. Обаче понеже незнаех какво и е състоянието, смених маслото заедно със всички филтри( въздушен,маслен,горивен). Дотук добре обаче ден след смяната усетих при ускорение, когато подам повече газ, едно леко предърпване, което обаче ставаше за секунда. Реших че е нещо дребно и продължих да я карам. Следващите дни започна да го прави по често главно като реша да изпреварвам и дам повече газ. През едни дни го прави по често през други по рядко, но не се оплаквах колата си вървеше.Онзи ден обаче докато карах изведнъж започна да накъсва невероятно много, колата почти не набираше и сега го прави на всички предавки като колкото повече газ давам толкова повече накъсва.Накъсването почти го няма когато давам съвсем малко газ. Всички майстори вдигат ръцете. Незнам какво да правя!!! Казаха ми че проблемът е в ВЪЗДУХОМЕРА и трябва да се почисти. Махнахме буксата му и колата спря да прекъсва но разбира се беще много тромава. Днес го почистих но проблема си остана същия. Интересуват ме мненията ви, на колкото се може повече от вас, за да преценя как да подходя. Да сменя ли този въздухомер и възможно ли е да е някаква дуза? Закачал съм я 10 пъти за диагностика и не показва проблем , нито в дузите , нито в турбото. Отчаян съм помогнете моля !!! Благодаря предварително. Ако някой смята, че знае проблемът, телефонът ми е 0897934791.
- SPL
- Автомобил: GOLF MK4 TDI
- Двигател: AHF 1998
Re: Проблем с Пасат Б5 1999 година 1.9 П.Д. 115 конски сили.
Аз немога да разбера само как са ти казали,че въздухомера(дебитомера може би се има в предвид ) е развален,а пък 10 пъти си я закачал на диагностика и всичко е било нормално ?!?! Принципно ако е дефектирал би трябвало да набива грешка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така подробно описан проблем-диагнозата е ясна 99%
Там където са ти сменили филтри и масло са ти сменили и дебитомера(въздухомера) с развален
Като отидеш в магазина ще разбереш защо
Останалия 1% -е да ти смуче въздух по горивопроводите-около филтъра и клапанчено му, но не се връзва с обяснетията ти -при извадена букса на дебитомера...

Там където са ти сменили филтри и масло са ти сменили и дебитомера(въздухомера) с развален

Като отидеш в магазина ще разбереш защо

Останалия 1% -е да ти смуче въздух по горивопроводите-около филтъра и клапанчено му, но не се връзва с обяснетията ти -при извадена букса на дебитомера...
Последна промяна от gancho на Сря 28 дек 2011 18:10, променено общо 1 път.
Е как така ше сменят и дебитомера с филтрите и маслото?!
Това все едно да отида да ми сменят масло и филтри и да ми сменят и дюзите?!!?!?!?

Това все едно да отида да ми сменят масло и филтри и да ми сменят и дюзите?!!?!?!?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей така,много лесно-забравяте къде живееме???
Един комшия с Б5 е останал без двете кори под дв. след сервиз....може да са забравили да ги монтират накрая....
Един комшия с Б5 е останал без двете кори под дв. след сервиз....може да са забравили да ги монтират накрая....
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Даскала™ написа:Е как така ше сменят и дебитомера с филтрите и маслото?!
Има се предвид, че са го откраднали.

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Много му помогнахте на човека!Давайте някакви идеи а не какво може да се открадне.Аз поне не смятам че е от дюзи.Вижте клапана на горивния филтър да не изтърва обратно в резервоара.Колата пуши ли?Щом не изписва нищо на диагностика значи има проблем с недостик на гориво-според мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен съм че дебитомерът ми не е сменен. Маслото го сменях в сервиза на моя чичо и през цялото време бях там. Сменяните неща освен маслото са масления, въздушния и горивния филтър. Тия дни смених горивния филтър пак с оригинален на БОШ, който баща ми донесе от Англия, защото се притеснявах да не би да е забравено да се обезвъздуши или да е дефектен. Уви проблемът си остава. А тресенето е точно същото, като това което се получава, когато ти свършва нафтата. Между другото не съм я закачал за диагностика от както започна да прекъсва повече, защото това се случи вчера сутринта. А баща ми като по опитен шофьор ми каза, че когато проблема излезне изведнъж се търси там където последно е пипана, а именно при смяната на маслото с филтрите, защото за 1-ви път ми предърпа на следващия ден. Сега сложих добавка за изчистване на дузите и чакам да видя дали няма да има подобрение.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега с какво количество гориво караш?Ако си на светеща лампа има вероятност всички утайки да са залепнали на цедката в резервоара.Има доста колеги които са били със подобен проблем.Потърси в темите.viewtopic.php?f=24&t=299174.Дано съм бил полезен.viewtopic.php?f=24&t=266376&start=15.
Върни се в “Дизелови агрегати”