Проблем с 1.6i ABU двигател.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 1.6i ABU двигател.

Мнениеот muns61 » Сря 28 дек 2011 14:09

Трудна работа да е спукана главата, до сега на тези мотори не съм виждал такава, даже след зверско прегряване. Само се кривят. Колкото до шлайф, не е възможно шлайфмашината да изкриви повърхността, даже да се опиташ да го направиш. Който е виждал шлайф, ще разбере за какво говоря. Друг е въпроса, ако е минавана на фреза - там може да се сговни. Някога ги жулеха и с камък за шмиргел на ръка, ала не ми се вярва...
Без разглобяване няма да стане, само не разбрах, маслото със сигурност ли е пресечено?
Колкото до оборотите, може нещо във вакуумите да е объркано - виж под моното дали всички щуцерчета си имат маркучи.
Тази тръба зад блока е слабо място, винаги я сменям при сваляне на глава профилактично - понякога се пука, докато свалям главата, само от разместване.
Намери си свестен майстор, питай колеги и познати за някой. Няма нищо сложно по този мотор.

Mileniom
Автомобил: VW Passat B5 Variant
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Mileniom » Сря 28 дек 2011 19:55

djshomi написа:Колега цената която са ти взели е напълно нормална не са те метнали.И аз имам подобен проблем
на АБУ изчезва антифриза е видях го от къде петохуиника към главата дето се лови, на студен
мотор изпуска антифриз като загрее няма и помен от това.Като ми падне нивото под минимума не
тече но си има в казанчето и вече 2 месец карам така и нямам повечер загоба на антифриз.Огледаи
го сигорно от там го губиш.

Ако петохуиник казваш на тази тръба която е под изпускателния колектор нея я смених защото беше със 10-тина сантиметра пукнатина по дължината, но продължи да си капе антифриз.
muns61 написа:Трудна работа да е спукана главата, до сега на тези мотори не съм виждал такава, даже след зверско прегряване. Само се кривят. Колкото до шлайф, не е възможно шлайфмашината да изкриви повърхността, даже да се опиташ да го направиш. Който е виждал шлайф, ще разбере за какво говоря. Друг е въпроса, ако е минавана на фреза - там може да се сговни. Някога ги жулеха и с камък за шмиргел на ръка, ала не ми се вярва...
Без разглобяване няма да стане, само не разбрах, маслото със сигурност ли е пресечено?
Колкото до оборотите, може нещо във вакуумите да е объркано - виж под моното дали всички щуцерчета си имат маркучи.
Тази тръба зад блока е слабо място, винаги я сменям при сваляне на глава профилактично - понякога се пука, докато свалям главата, само от разместване.
Намери си свестен майстор, питай колеги и познати за някой. Няма нищо сложно по този мотор.

Ами незнам на какво и как е шлайфал главата, обаче или не е шлайфана качествено или не е проблема от там.Маслото не е пресечено бистро е, и щуцерчетата си имат маркучи. Чудя се дали проблема с оборотите може да е от това,че скоро не е чистена дроселовата клапа.. :?:

П.с Весели празници на всички.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 29 дек 2011 15:43

Петохуиник е тялото на което са ти закачени всички маркучи и се намира термостата.Обикновенно измята или се пука при връзката с главата а при теб е и свалян за да се шлаифа главата може да е спукан при монтаж, може о пръстена от долу да е като камък и сега да не оплатнява .Огледаи там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”