Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот lion_heart002 » Сря 28 дек 2011 21:10

140 км/час си е напълно нормална скорост за движение,лошото е да не се превишава,поне не с много... Липсва ни култура на пътя,оттам е целия проблем! Не може да се лепиш за бронята на някой,или да светкаш като кара някой с 130 и изпреварва колона от коли-меко казано е тъпо!Правил съм го само веднъж-тогава се наложи да карам около 100 километра до бургаската болница с 190-200...Но тогава въпроса беше на живот и смърт.......

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 21:13

agent_kowalski написа:pe6kata къде е проблема че си изпреварил само шест автомобила?Нещо не те реазбрах :shock
Чакам да ми покажеш закона,където пише за бавно движещите се автомобили :beer

Проблема колега е, че от цял форум бавно каращи, за два часа и половина срещнах едва 6 коли бавнодвожещи се, при това не бяха форумни!

Също така проблем има, и той е че не си ме разбрал и сериозно ме питаш :horror:

Проблем няма, и незнам откъде ти хрумна, какво значи че при 110км/ч съм изпреварил 6 коли?

а)- за цялото време на магистралата сме били с мен общо 7 коли. Карал съм като луд и са ми пречели, всичко съм изпреварвал наред.
б)- при 110 съм изпреварвал коли, движещи се с 130
в)- най-голямата скорост в него ден на магистралата е била 110
г)- щом като за 2.5 часа съм изпреварил едва 6 коли, то най-вероятно са ме изпреварили в това време поне 160 коли, това не съобразих да преброя, като е напълно възможно да намалявам цифрата многократно. Няма как кола да ме изпревари карайки със 100, докато аз съм със 110. Надявам се поне това да го разбираш. Т.е. дори 110 не е масова скорост по магистралата!!! И съдейки окомерно със скоростта с която са ме изпреварвали, масова не е била и 115 и 120. За лято става въпрос.

Та... айде избери си вариант на това какво съм искал да кажа.

Масово се кара 130-150, добро утро, като остналата част кара или под или над тоя диапазон и е разпределена долу-горе поравно бързаци/бавни, демек колкото карат с под 130, толкова долу горе карат и от 150-160 нагоре. Това си реалността, пък тук тръгваме да се будалкаме. 140 за нормалния човек е добре дошла, тъй като ще му даде още малко комфорт и свобода в карането, щото така и иначе кара около и над ограничението, така поне няма да е в нарушение.

с това наистина приключих вече темата, щото е пълно безумие.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 21:22

Аз от темата останах с впчатление че проблема е повече в това,че някои хора така с гордост обясняват че карат колкото държи колата и че не намират грам проблем в това нещо.Не съм видял някой да пише че не трябва да се кара с повече от 100.Проблема се завъртя около толерантността и трябва ли примерно аз карайки със 130 или 140 да правя път на тия с 200,или те трябва да ме изчакат защото аз съм в правото си ,а те не-законово и морално.Ако хората можем да реагираме и да не си правим всички карайки с 200 и ако не се пребиваме и убиваме против нямам.Стига да можем,ама като гледам сега и със 100 не можем,а с 200 не ми се мисли.Тука нали не съм съвсем прав де,ако всички карат с 200 реално ще има по-малко предпоставки за птп,те сега половианта са от невиждане и неизчакване на някой бавен,и някой бърз който не се съобразява,но това го обсъдихме.По-бавните трябва да гледаме да не пречим излишно,а бързите трябва да се съобразяват колко точно и как да бързат и всичко би тябвало да е наред.
И не съм казал че аз съм ангел и не правя глупости,правил съм и то много,години съм карал колата до пода редовно,но съм си дал сметка че от това полза няма.Не казвам че не съм го правил,но си признавам че не е правилно и не се гордея с това че съм много добър шофьор,може и да съм добър не знам,не ме и интересува всъщност.Та така.Според мен темата не стана чак толкова лоша,колкото я изкарвате.Казаха се интересни и смислени неща вкрайна сметка.Дори ти казваш много хубави неща ,дори лошите неща ги казваш по хубав начин.Това че аз и някои други не сме съгласни не значи нищо лошо.

Последна промяна от agent_kowalski на Сря 28 дек 2011 21:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Сря 28 дек 2011 21:23

Хах :drinking: ей изядохте се :lol: нека всеки да си кара според възможностите,аз лично обичам на дълъг път да го давам по леко,да става кефа от патуването пълен :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 21:26

А изяли сме се ..според мен стана хубава тема ,ако се изключи повторението на някои неща по няколко пъти.Е и разни "убийте пияниста",тоест мен,но това е част от различните изразни средстава,които всеки използва eusa

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Сря 28 дек 2011 21:39

На мене ми е все едно кой с колко кара, ако ще и с 250 да е. Обаче се дразня като изпреварвам колона с точно 135 по GPS да ми се залепи някой отзад и да почне да ме натиска. Е досега в нито един случай не съм си прекратил изпреварването, за да може състезателя отзад да мине, сигурно е навик от Германия. Там уникалното е, че дори и Поршета и Ферарита и шестаци с м-баджове не са ме натискали, а като мина в дясно буквално отлитат. Ама тука дай да покажем, че Кауибрата върви.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 28 дек 2011 21:40

pe6kata написа: Масово се кара 130-150, добро утро, като остналата част кара или под или над тоя диапазон и е разпределена долу-горе поравно бързаци/бавни, демек колкото карат с под 130, толкова долу горе карат и от 150-160 нагоре. Това си реалността, пък тук тръгваме да се будалкаме. 140 за нормалния човек е добре дошла, тъй като ще му даде още малко комфорт и свобода в карането, щото така и иначе кара около и над ограничението, така поне няма да е в нарушение.

Извинявам се, ама това са пълни глупости. Карайки със 120-130, за София-Пловдив ме минават не повече от 10-тина коли. Само 2-3 са с около 160, останалите с около 140. А аз задминавам доволно много

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 21:42

Извинявам се, ама това са пълни глупости. Карайки със 120-130, за София-Пловдив ме минават не повече от 10-тина коли. Само 2-3 са с около 160, останалите с около 140. А аз задминавам доволно много

Това е истината,няма седмица да не пътувам по Тракия,ама айде де...

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 28 дек 2011 21:47

В последните няколко години съм карал МНОГО извънградско и по магистрала в бг,описаните от теб скорости просто се меко казано нереални...Кой изобщо кара с 120км/час??? Масово карам с 130 и ме подминават като СПРЯЛ! Бусове са ме изпреварвали като съм карал с 150,толкова много пъти,че не ми прави впечатление,нищо,че му трябва една минута да си завърши изпреварването,понеже просто буса повече не може,такава е културата!!! Да не говорим,колко много пъти са ме изпреварвали на път с една лента в посока,в завой,БЕЗ НИКАКВА ВИДИМОСТ и са ме карали да скачам на спирачките,като съм карал с над 140,просто защото колата или е по-нова от моята и му е тъпо,че съм пред него,или просто щото е тъп олигофрен,което важи и в първия случай...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 21:52

lion_heart002 това което казваш е вярно,но спецялно по Тракия тези ,които карат над ограничението не са повече от всички останали,дори не са на половина,има си много хора каращи нормално.Карай 120 и ще изпреварваш достра хора.Примерно ще изпревариш повече ,отколкото теб ще те изпреварят.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 дек 2011 21:59

lion_heart002 написа:140 км/час си е напълно нормална скорост за движение,лошото е да не се превишава,поне не с много... Липсва ни култура на пътя,оттам е целия проблем! Не може да се лепиш за бронята на някой,или да светкаш като кара някой с 130 и изпреварва колона от коли-меко казано е тъпо!Правил съм го само веднъж-тогава се наложи да карам около 100 километра до бургаската болница с 190-200...Но тогава въпроса беше на живот и смърт.......

Ами прав си ,140 е нормална скорост на движение и с нея може да се кара и в момента без проблем.Камерите снимат от 20 км/ч. превишение нагоре ,полицаите не си правят труда да спират автомобили движещи се с под 10 км/ч. над ограничението.Нека излезе тук някой и да каже "на мен ми написаха акт за движение със 139 км/ч.на магистрала".Изведнъж се пръква по тилИвизора неква репа ли ,тиква ли,изпълняващ длъжността кокорбашия на републиката и задава тъпия въпрос "абе кой кара на магистралата със 120,дайте да го махнем тва щото нема къде а си засилим баварецо и ме спират катаджиите?"Изведнъж почти всички форумни състезатели се осветляват и почват да се оплакват ,че видиш ли тия дето спазвали правилата им пречели на магистралата и като се увеличи максималната разрешена скорост те ,дето до момента(пиша по спомен)са карали със 160-70-80 ,а някой и с 280 щели да се почувстват една идея по-свободни mhihi
А знаете ли защо всъщност трябвало да се повиши скоростта според пътните експерти? Защото трябва по някакъв начин пред някого да се докаже повишена пропусквателна способност на магистралите,и понеже няма как да серазширят съществуващите такива с още едно платно другият начин бил да се вдигне скоростното ограничение ,за да може шефът на пътното и неговият шеф да покажат пред този някого :twisted: на хартия ,че видиш ли "хиляда коли по сто часа по две платна по двеста километра правят ненамколко си на година" :screwy :bowdown Щеше да е смешно ако не беше страшно maikomila

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 28 дек 2011 22:04

Тук си много прав-замазване на очите със всякакви средства!!! Иначе един познат получи честитка от КАТ за снимка от камера за каране с 137км/час на магистрала!!! Не знам каква е била глобата,но е факт! Явно не всички са настроени на 20 километра над ограничението!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 28 дек 2011 22:25

agent_kowalski написа:А изяли сме се ..според мен стана хубава тема ,ако се изключи повторението на някои неща по няколко пъти.Е и разни "убийте пияниста",тоест мен,но това е част от различните изразни средстава,които всеки използва eusa

Ковалски,това е една от най-тъпите теми във форума.Причината е безумно многото глупости изписани в нея.И защо не ти харесват повторенията? Нали ти безброй пъти написа и повтори едни и същи романи в нея или греша?
icoico,тиквата се казва Бойко Борисов.Човека каза истината такава каквато е.Теб ако те боли от нея си е твой проблем.Ако не е истина,кажи за кое излъга г-н. Премиера.Не е лошо да назоваваш нещата с истинските им имена.
*Извинявам се на всички,че пиша извън темата,но като гледам последните мнение,няма почти нищо по темата и без това

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 дек 2011 22:37

lion_heart002 написа:Тук си много прав-замазване на очите със всякакви средства!!! Иначе един познат получи честитка от КАТ за снимка от камера за каране с 137км/час на магистрала!!! Не знам каква е била глобата,но е факт! Явно не всички са настроени на 20 километра над ограничението!

...Чл. 182.
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв....

Санкциите започват от превишение с 10 км ,не до 10 км. кажи на камерите да се снимат ,ако не е имало друго ограничение на скоростта разбира се :wink:

За политика друг път по друго време на друго място ако обичате :Mr Green Fun

Последна промяна от icoico на Сря 28 дек 2011 22:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 28 дек 2011 22:39

Хм, нямам аргументирано и оборващо опозицията (за увеличаване на разрешената скорост по АМ) мнение.
Лично аз съм против, но имам следните бележки към колегите:
1. icoico e прав и то много, моето мнение съвпада с 99,9% с неговото. :beer
2. pe6kata e ерудиран човек, но не ми допада афинитета му към скоростите по РПМ. No offence, pe6ka - това ти е кусура, мой човек (има си писти за твоето хоби). :beer
3. Крайно ми се струва изказването на icoico относно "видението" му за pe6kata, колега не трябва така, кофти, много кофти изказване. :wink:
4. Към всички колеги, които са любители на скоростите и съблюдават да не падат и/или превишават разрешената скорост по пътищата на РПМ: Мислете с горната си глава пичове, постарайте се да стигнете от А до Б точка без да застрашите чуждия/те живот/и :beer
Разрешената скорост по АМ, могат и 200 км/ч да я направят, вие, колеги ще карате ли с толкова (не че сега, някои от вас не са я стигали, пък камо ли ако я разрешат)? :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”