4-ка 1.8Т с ESP? мнение за ARZ двигател
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Re: 4-ка 1.8Т с ESP? мнение за ARZ двигател
Ok колега аз не разбирам и не спора може и майстора да ме подвежда ште снимам утре помпата и ти ште кажеш кво е полжението.Може и ти да си прав днес видях че надписа на таблото дето ми беше светнало не е ESP а EPC 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: 4-ка 1.8Т с ESP?
vw_power написа:А какво ви е мнението за 1.8Т ARZ
Добър двигател ли е и как е за подръжка в сравнение с AGU
АРЗ има по-сложно ,но пък и по добро управление на мотора.Спрямо АГУ новите мотори вадят към 10-15 коня повече на колелата нищо ,че производителя дава всичките 150 коня .Има задължително АСР , ЕСП-то е екстра/честно казано не знам какво толкова държиш на него/.
Е хубава екстра си е - предпазва от инциденти да се надяваме
А копчето на ESP като се натисне трябва ли да остане в долно положение или се връща в изходящо.
И по какво да позная че е включено, изключено, щото това дето го пробвах ми казаха, че индикацията му е изгоряла и нито на борда свети нито надписа на копчето свети, а самото копче като го натисна не остава надолу а се връща нагоре...
А копчето на ESP като се натисне трябва ли да остане в долно положение или се връща в изходящо.
И по какво да позная че е включено, изключено, щото това дето го пробвах ми казаха, че индикацията му е изгоряла и нито на борда свети нито надписа на копчето свети, а самото копче като го натисна не остава надолу а се връща нагоре...
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Винаги като запалиш двигателя АСР ти е включен, а като натиснеш бутона той и лампа на таблото ти светва че е изключен но не потъва и при изгасяне на контакт се включва автоматично!
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
vw_power написа:Е хубава екстра си е - предпазва от инциденти да се надяваме![]()
Това че при даване на контакт не свети ми изглежда доста съмнително ! Индикацията да му е изгоряла е почти невъзможно...пък и копчето да не свети... намирисва ми че имаш само копче което седи за да краси таблото ! Т.е е сложено при евентуална продажба на колата да я пишат като екстра че има ESP а в същност да няма !
Колега кажи каква е колата и с какъв двигател ?

Колата е голф 4 1.8Т с АРЗ двигателя с електронната газ.
И мен ме съмнява, че е сложено копчето само за украса.
Иначе на дисплея май има икона за някаква система за сигурност - едно кръгче с едни скоби отстрани - незнам със сигурност това ли е индикацията за ЕСП, но никога не свети колкото и да натискам бутона за ЕСП или да го задържам...
И мен ме съмнява, че е сложено копчето само за украса.
Иначе на дисплея май има икона за някаква система за сигурност - едно кръгче с едни скоби отстрани - незнам със сигурност това ли е индикацията за ЕСП, но никога не свети колкото и да натискам бутона за ЕСП или да го задържам...
Колега, за да не се чудиш имаш или нямаш ЕSP най лесно проверяваш така. Махаш пласмасовия капак, който ти е под волана и там на една медна пластина трябва да намериш контролерите на ESP, които изглеждат така-->
А лампичката на таблото за ESP е тази
http://www.google.bg/imgres?q=lampa+esp ... 9,r:10,s:0
А лампичката на таблото за ESP е тази
http://www.google.bg/imgres?q=lampa+esp ... 9,r:10,s:0
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”