здравеите колеги.
става дума за голф 4 1.6ср 74 киловата 1999г.
наскоро започна да ми се губи масло на около 1000 км литьа. и понеже досега никога колата ми не е имала проблем с масло (не ми е изчезвал нито грам) не следях редовно нивото на маслото и както се карам изван града и започнах да кувам един странен шум на клапаните... таа налях 2 литра масло и шума изчезна. направи ми впечатление 4е под капачката кадето се налива масло на двигателя мисля че се води одушник всичко е в масло и е потекло надоло по двигателя.
самия одушник ако това е одушник се мести на ляво на дясно с рака.колата одзад не дими.като цяло двигателя си мьрка. та вапроса ми е дали под одушника има някоя гарнитура или о прастен и когато двигателя се запали и масленната помпа започне да впрасква масло от там изтича или ме чака много як ремонт ?
защо хварля масло под тапата кадето се налива масло ?
защо хварля масло под тапата кадето се налива масло ?
Последна промяна от okmok на Сря 28 дек 2011 1:20, променено общо 1 път.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Re: защо хварля масло под тапата кадето се налива масло ?
ми нормално е да има масло там това означава че маслената ти помпа работи много добре и дава доста добро налягане на маслото ... никакъв отдушник не е това това е просто една пластмаса която при желание можеш да си я махнеш щом толкова ти пречи и служи ако на запален двигател отвъртиш капачката за маслото да не те опръска по носа
защо ти харчи масло това вече е дуг въпрос и определено е проблем .... има 4 варианта
1. иди на сервиз да я дигнат и огледай хубаво двигателя отдолу , може да имаш изпуснал семеринг най често се получава, теч от гарнитура или изобщо много слаб теч отнякъде имай предвид че понякога теч от семеринг се предава и омазнява скоросната кутия и ти си мислиш че теча е от нея
2. износен двигател цилиндри сегменти , провери си компресията пак в сервиз да ти я видят дали е в нормите и то най вече дали е равна между цилиндрите , при тоя вариянт двигателяти просто похапва масълцето
3. гумички за смяна на повдигачите както и самите повдигачи на клапаните ... това се чува ако ти тракат повдигачите и на загрял двигател , много е възможно , проверяват се свещите за черни и мазни отлагания от масло, ако има това е
4.пробила гарнитура на главата към водна риза ... това може да го диагностицираш само след източване на антифриза и гледаш дали има маслени петна в него смесено масло и антифриз , но това пък означава че и антифриза ще ти се губи той пък ще ходи в маслото и в картера ще имаш масло и антифриз
Аз залагам по скоро на 2 или 1
i3v3a3n написа::) въпроса ти е все едно защо като съм гладен ям
ми нормално е да има масло там това означава че маслената ти помпа работи много добре и дава доста добро налягане на маслото ... никакъв отдушник не е това това е просто една пластмаса която при желание можеш да си я махнеш щом толкова ти пречи и служи ако на запален двигател отвъртиш капачката за маслото да не те опръска по носа
защо ти харчи масло това вече е дуг въпрос и определено е проблем .... има 4 варианта
1. иди на сервиз да я дигнат и огледай хубаво двигателя отдолу , може да имаш изпуснал семеринг най често се получава, теч от гарнитура или изобщо много слаб теч отнякъде имай предвид че понякога теч от семеринг се предава и омазнява скоросната кутия и ти си мислиш че теча е от нея
2. износен двигател цилиндри сегменти , провери си компресията пак в сервиз да ти я видят дали е в нормите и то най вече дали е равна между цилиндрите , при тоя вариянт двигателяти просто похапва масълцето
3. гумички за смяна на повдигачите както и самите повдигачи на клапаните ... това се чува ако ти тракат повдигачите и на загрял двигател , много е възможно , проверяват се свещите за черни и мазни отлагания от масло, ако има това е
4.пробила гарнитура на главата към водна риза ... това може да го диагностицираш само след източване на антифриза и гледаш дали има маслени петна в него смесено масло и антифриз , но това пък означава че и антифриза ще ти се губи той пък ще ходи в маслото и в картера ще имаш масло и антифриз
Аз залагам по скоро на 2 или 1
човек аз теча го виждам много добре каде е.точно под тази пластмаса свичко надоло е омазано... от нея излиза и един маркуч които влиза вьв маркуча на вьздушния филтар...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Смени маркуча и капачката с нови.Явно вече О пръстена на капачката не е гумен 
mupk0 написа:Смени маркуча и капачката с нови.Явно вече О пръстена на капачката не е гумен
имаш в предвид капачката кадето се влива маслото на двигателя ли ?
на нея трябва да има о прастен ?
колега извинявам се че ти задавам такива вапроси но преди на започна да закопувам чаркове искам малко да се посаветвам да проверя което мога дали е в ред и тогава да копувам че преди заради един датчик почти бях купил скоростна кутия...
благодаря все пак за сьвета !
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Дам.Цената беше около или под 10лв.Ако излиза масло от нея де...бъди сигурен.Обезмасли първо примерно.Ако нямаш пластмасата над разпределителният вал и пръска директно в нея явно и е дошло времето.Виж маркуча за картерните газове дали не е напукан а у...
А за самият одушник вече...там не съм запознат
Може да е пукнато нещо по тялото му примерно.Сега зимата особенно,доста мизерия се събира
А за самият одушник вече...там не съм запознат
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
1,4л. 75к.с. с 16V който е известен с така наречената ледена смърт при много студено време, получава се заледеняване на картерната вентилация, съответно запушване, за който едно време имаше сервизна акция от Фолксваген и спуснат кит за допълнителен монтаж на подгрев на същата вентилация.
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=94901&st=0
аудаджиите са луди....

Извинявам се, объркал съм двигателя. Надявам се проблема на колегата да е пак само във вентилацията.
Последна промяна от bobocamaro на Сря 28 дек 2011 10:51, променено общо 1 път.
-
владислав
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Ама на колегата не е 1,4 16в., Темата в ауди форума е за 1,4 само за него уж имало проблем или поне така пише в темата.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, свали горния защитен капак на двигателя. Този с надписа 1.6 SR. Откачи гофрирания маркуч от дебитомера към дросела. Хвани сепаратора или както там го наричаш, тая черната пласмасарка, на която завиваш капачката за маслото и внимателно я завърташ обратно на часовниковата стралка. Тя се захваща за капака на клапаните по същия начин, както капачката за наливане на масло към нея.
Като я свалиш, огледай я хубаво отдолу и ще разбереш защо ти тече.
Като я свалиш, огледай я хубаво отдолу и ще разбереш защо ти тече.
някой ноже ли да ми качи снимка на драв отдушник и на здрава капачка на същия или подобен двогател че да знам дали всичко е наред ?
или някоя снимка от аутодата или етка как точно са разположени има ли м-у тях оплатнения...
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
okmok написа:или някоя снимка от аутодата или етка как точно са разположени има ли м-у тях оплатнения...
А не е ли по-добре ти да качиш снимка за да ти се отговори по-точно.
Хем не ти се дават излишни пари а път трябва да се хвърля боб за да се разбере какъв ти е проблема
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
bobocamaro написа:1,4л. 75к.с. с 16V който е известен с така наречената ледена смърт при много студено време, получава се заледеняване на картерната вентилация, съответно запушване, за който едно време имаше сервизна акция от Фолксваген и спуснат кит за допълнителен монтаж на подгрев на същата вентилация.
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=94901&st=0
аудаджиите са луди....
Извинявам се, объркал съм двигателя. Надявам се проблема на колегата да е пак само във вентилацията.![]()
някъв агент е писал,че при топъл мотор луфтовете са по-големи и че метала се свива

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”