Чудовищен разход на гориво AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Чудовищен разход на гориво AEF

Мнениеот Stivi » Сря 28 дек 2011 19:05

deversant написа:
eras3r написа:вие си спорете тука аз ще кажа какво установих вчера...(ако не сте забравили аз съм автора на тази тема :mrgreen: ) :)
От у-ще Възраждане до Метро без задръствания и прочие..колата тъкмо стигнах до Метро и удари 90 градуса. Мисля, че малко бавничко ги дигна а?
Маршрута:
у-ще Възраждане - Ялта - Старата поща - Сарайския мост - Метро

Със сигурност си за термостат! :да:

Сега погледнах в Гугъл картите колко е разстоянието до мястото по пътя от Поморие за Бургас където тойотата 1.4D4D загрява напълно и се оказа 6,2км,щом колегата с полото в София е загрял за 6,4км и по експертната оценка на диверсанта е за термостат значи и аз да ходя да сменям,малко ще ме е яд че на 85 000км ще се ръся ама нали спеца е казал-да се сменя mhihi

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 28 дек 2011 19:31

Stivi написа:
deversant написа:
eras3r написа:вие си спорете тука аз ще кажа какво установих вчера...(ако не сте забравили аз съм автора на тази тема :mrgreen: ) :)
От у-ще Възраждане до Метро без задръствания и прочие..колата тъкмо стигнах до Метро и удари 90 градуса. Мисля, че малко бавничко ги дигна а?
Маршрута:
у-ще Възраждане - Ялта - Старата поща - Сарайския мост - Метро

Със сигурност си за термостат! :да:

Сега погледнах в Гугъл картите колко е разстоянието до мястото по пътя от Поморие за Бургас където тойотата 1.4D4D загрява напълно и се оказа 6,2км,щом колегата с полото в София е загрял за 6,4км и по експертната оценка на диверсанта е за термостат значи и аз да ходя да сменям,малко ще ме е яд че на 85 000км ще се ръся ама нали спеца е казал-да се сменя mhihi

Много се извинявам,някой да говори с теб?Да караш поло без турбина и без интеркулер? :screwy

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 28 дек 2011 20:09

Стивън Спилбърг е дал пример с Тойота 1.4D4D :012:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 28 дек 2011 20:23

Днес се пробвах пак да засичам в по-топлото време с друга бензиностанция и полото умря! Стартера изпуши :banghead: ,опитахме се да я дръпнем -не ще да превърти мотора.В сервиза първа диагноза е скъсан ангренажен ремък :bishop .Тази тема се оказа фатална за колата ми.Сега с малко бебе-таксита,доктори-сумати пари.Още ще я изплащам 2 години на банката-теглих кредит да я купя! Стартера беше нов на 2 дни и явно е бил натегнат и пълен батак стана! Иначе по темата -това поло е ламя и такова повече няма да си купя ,ако ще и без пари да ми го дават!Ще се спира от движение и ще се бракува в моргата! По груби сметки по 80 лв нафта на месец + 210 лв застраховка +масло и филтри 100 лв,+ данък 60 лв + преглед и винетка 110 лв , са 1100 лв които няма да дам по колата през другата година! Още не мога да се успокоя заради тази кола! Първа кола ми беше и много си я обичах-ама съдбата реши така death

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 28 дек 2011 20:58

Имаше тема за блокирал мотор и се оказа стартера виновен,а не ремъка.Оправиха стартера и колата тръгна :roll:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 28 дек 2011 21:09

Дано да си прав :shock ! Иначе незнам какво ще правя! Според историята на двигателя AEF създаден в мексико -две са странните неща по него: Много високият разход и високите обороти на свободна стигащи до 1050. Доста сме тука във форума с този двигател и съм сигурен че повечето колеги ще потвърдят разхода

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexass13 » Сря 28 дек 2011 21:20

Dizel_fen написа:Дано да си прав :shock ! Иначе незнам какво ще правя! Според историята на двигателя AEF създаден в мексико -две са странните неща по него: Много високият разход и високите обороти на свободна стигащи до 1050. Доста сме тука във форума с този двигател и съм сигурен че повечето колеги ще потвърдят разхода

Не се ядосвай,не си заслужава.Мойта скоро я продадох за 1400лв.обслужена отвсякъде и не съжалявам.Не е мястото тук да се пише по темата на човека,дано ме извини.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 29 дек 2011 0:37

Dizel_fen написа:Днес се пробвах пак да засичам в по-топлото време с друга бензиностанция и полото умря! Стартера изпуши :banghead: ,опитахме се да я дръпнем -не ще да превърти мотора.В сервиза първа диагноза е скъсан ангренажен ремък :bishop .Тази тема се оказа фатална за колата ми.Сега с малко бебе-таксита,доктори-сумати пари.Още ще я изплащам 2 години на банката-теглих кредит да я купя! Стартера беше нов на 2 дни и явно е бил натегнат и пълен батак стана! Иначе по темата -това поло е ламя и такова повече няма да си купя ,ако ще и без пари да ми го дават!Ще се спира от движение и ще се бракува в моргата! По груби сметки по 80 лв нафта на месец + 210 лв застраховка +масло и филтри 100 лв,+ данък 60 лв + преглед и винетка 110 лв , са 1100 лв които няма да дам по колата през другата година! Още не мога да се успокоя заради тази кола! Първа кола ми беше и много си я обичах-ама съдбата реши така death

Как все на вас ви се падат тези коли бе?Аз ако не бях правил ремонт 6 пъти на скоростната кутия (6-тият вече е доста сполочлив),нямаше и да си помисля за голф 4 AHF 110k.c!
На тази кола разхода и е супер!Ако има здрава кутия,има и кола...ако няма здрава кутия нямаш кола (500-600лв на старо е,и си имам една резерва...вече си знам урока!)
Слаби страни на полото:слаби спирачки,няма ABS,няма климатик (последните 2 поне при мойта ги няма).
Аз от разход съм много доволен,градско ми гори 1,5 пъти по малко от голфа (зимата)!Извънградско 5/100 и не слиза надолу,ако даваше 4,5/100 просто :shock щеше да се кара и извънградско!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Чет 29 дек 2011 7:25

Аз не мога да се съглася 6-пъти да ремонтирам кутията и да съм доволен от колата си! Нищо лично колега -ама това е моето мнение!За мен здрава кола е ,да може да избие парите си! Но въпроса е и до късмет! Двигателя е пълен мъртвец,но много здрав и непретенциозен.ГНП-то LUKAS е центровано досега 2-пъти,маховика е сменен,кутията вие! Тоест е смесица от здрав двигател и всичко останало е пълен трошляк! За три години по двигателя само масло съм сменял,но останалото ти разказва играта и тотално те съсипва финансово!Когато я купих нямах книжка и не разбирах от коли,но ако разбирах щях да взема нещо друго!Дано ми е за житейски урок-за съжаление много скъп! По-темата -лятото колата гори доста по-малко -към 7 на 100 смесено.Вчера сутринта беше -8 ! Как при тази температура ще гори 6 градско :screwy .

Ако се окаже че е блокирал стартера ,както предположи Даскала,ще я правя докато я продам и после много внимателно ще се оглеждам за нов автомобил.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Чет 29 дек 2011 9:08

колега не бързай с диагнозата свалете главата и вижте какви са пораженията ако са криви само клапаните си направи колата и си я карай

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 дек 2011 9:16

Dizel_fen написа:Аз не мога да се съглася 6-пъти да ремонтирам кутията и да съм доволен от колата си! Нищо лично колега -ама това е моето мнение!За мен здрава кола е ,да може да избие парите си! Но въпроса е и до късмет! Двигателя е пълен мъртвец,но много здрав и непретенциозен.ГНП-то LUKAS е центровано досега 2-пъти,маховика е сменен,кутията вие! Тоест е смесица от здрав двигател и всичко останало е пълен трошляк! За три години по двигателя само масло съм сменял,но останалото ти разказва играта и тотално те съсипва финансово!Когато я купих нямах книжка и не разбирах от коли,но ако разбирах щях да взема нещо друго!Дано ми е за житейски урок-за съжаление много скъп! По-темата -лятото колата гори доста по-малко -към 7 на 100 смесено.Вчера сутринта беше -8 ! Как при тази температура ще гори 6 градско :screwy .

Ако се окаже че е блокирал стартера ,както предположи Даскала,ще я правя докато я продам и после много внимателно ще се оглеждам за нов автомобил.

Ако автомобилът не се кара като служебен, не виждам как ще му се избият парите. Това е все едно да кажеш "к@рв@, върнете ми парите". Колата е като к@рв@т@ - само взема, без да връща :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 29 дек 2011 9:55

Ако някой има нерви да разчисти темата. Аз нямам...

Върни се в “Дизелови агрегати”