Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Asko VW » Сря 28 дек 2011 13:19

Така, да се включа и аз с мало отзиви.
На 02.12.2011 г. сложих 4 чисто нови клеберки (НР 2), 185/65/14. Благодарение на метеорологичните условията и едно ходене до х. Осогово, успях да ги пробвам на всякакви усливия - сухо, мокро (дори мокри/заснежени павета), снеголед (по Владайският баир), както и чист сняг. Трябва да отбележа, че съм изключително доволен. Колата е стбилна в завой, потегля без приплъзване/пробоксуване, а спирането е невероятно - сякаш си хвърлил котви, от като ги сложих ABS-са не се е здействал нито веднъж (чак ме е страх да не клеяса :D :D ). Малко по-шумнички ми се виждат на сухо, но предпочитанията ми към Рок/Метал музиката решават този проблем :D :D heavy metal zork

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 29 дек 2011 10:56

Sava Eskimo S3- обух Шкодичката с такива- по- добре се държат от Гиславед- а на Аудито :shock :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 29 дек 2011 11:24

Ivo_Dinkov написа:Sava Eskimo S3- обух Шкодичката с такива- по- добре се държат от Гиславед- а на Аудито :shock :bowdown :bowdown :bowdown

:не: За Гиславед- а,незнам,но като Савата няма такъв боклук.
Подведе ме цената и препоръката от продавача(познат),но наложи ли ми се да изляза от София
минават задни.Ще заложа на Дънлопа с дот09.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 29 дек 2011 12:52

Вече имам първи впечатления и мога да се изкажа положително за Ултра грип 8- добро поведение и на сняг и на мокро.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 29 дек 2011 13:29

i.e.i написа:
Ivo_Dinkov написа:Sava Eskimo S3- обух Шкодичката с такива- по- добре се държат от Гиславед- а на Аудито :shock :bowdown :bowdown :bowdown

:не: За Гиславед- а,незнам,но като Савата няма такъв боклук.
Подведе ме цената и препоръката от продавача(познат),но наложи ли ми се да изляза от София
минават задни.Ще заложа на Дънлопа с дот09.

Втора зима със SAVA S3 205/55/16 - абсолютно прилична гума. Такова е мнението и на ADAC бтв :да:

Потребителски аватар
wartime
Автомобил: VW Passat B4 Variant
Двигател: ABF 1994

Мнениеот wartime » Чет 29 дек 2011 15:17

Втора зима съм с Hankook Icebear W300,много съм доволен.Предишния Пасат го карах с Sava S3,също доста прилични гуми,поне първите 2 сезона.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Чет 29 дек 2011 15:52

И аз да изкажа мнение за dayton dw510.Първа зима съм с тях дот11.За парите си са повече от добри.Миналата седмица се прибирах от Пловдив за Мадан в Четвъртък и нямах никакви проблеми и препятствия.Вериги не ми се наложи да слагам за разлика от много други коли които пътуваха тогава. :) На лед са малко по дървени вече :lol: Но съм изключително доволен от тях :)

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 31 дек 2011 1:06

Пета зима съм със "Gislaved" и нямам грижи с тях обаче ще трябва да се разделям с тях догодина нищо,че имат повече от половината грайфер защото Мерцедеса е малко не ами много претенциозен и ми е малко тегаво.

Но за тези години както обичам да казвам "карам първия и последния сняг с летните гуми" :mrgreen:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 31 дек 2011 14:31

Аз сега пробвах моите Gislaved Euro Frost 5 на снега и съм очарован. Дори и когато забуксува се осеща теглене напред, а с други гуми диретно ми губеше сцепление на 100% и колата спирашв да ускорява.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Съб 31 дек 2011 19:25

Карам с Goodyear UG8, днес се доказаха че е хубава гума. Колата се държеше приятно добре. Ако бях с други зимни гуми се съмнявам че щях да се кача ..... :bowdown

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 31 дек 2011 19:31

Еми това е колеги, пожелавам на всички Весело посрещане на празника. Умната с алкохола и гумите гледайте да са по здрави mhihi че много се късат :screwy . Наздраве :beer :kissy:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 01 яну 2012 1:11

Хора карам с китаиски гуми и не съм закъсал никъде досега ,при положение ,че имахме големи зими .Отзад съм с летни корморан и нямам проблеми!Може да си със супер гуми ,но когато караш безразсъдно няма да те спасят.А малко хора от форума помнят времето когато нямаше зимни и летни гуми.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 11:22

rokera671 написа:Хора карам с китаиски гуми и не съм закъсал никъде досега ,при положение ,че имахме големи зими .Отзад съм с летни корморан и нямам проблеми!Може да си със супер гуми ,но когато караш безразсъдно няма да те спасят.А малко хора от форума помнят времето когато нямаше зимни и летни гуми.

Имам няколко въпроса:
1. Срам те е да кажеш марката на китайчетата ли?
2. Защо отзад караш с летни гуми като сме имали "големи зими"?
3. Какви гуми е имало когато е нямало зимни и летни.Аз си мислех,че всесезонните са се появили след първите два :?:
ЧНГ на всички :050:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 яну 2012 11:26

tisho_psg написа:
rokera671 написа:Хора карам с китаиски гуми и не съм закъсал никъде досега ,при положение ,че имахме големи зими .Отзад съм с летни корморан и нямам проблеми!Може да си със супер гуми ,но когато караш безразсъдно няма да те спасят.А малко хора от форума помнят времето когато нямаше зимни и летни гуми.

3. Какви гуми е имало когато е нямало зимни и летни.Аз си мислех,че всесезонните са се появили след първите два :?:
ЧНГ на всички :050:

Предполагам визира така известните Видинки, които по време оно са били само и единствено те опция за закупуване. По него време не съм бил шофьор още, но от по-старото от нашето поколение го зная. Само че това време е безвъзвратно отминало и не е редно по-старите карачи да се оправдават с него. На пазара има марки модели за всеки вкус, джоб и климатични условия. От момента, в който задницата на колата ми ме изпревари на едно кръстовище реших, че повече няма да си позволя да карам с негодни за сезона гуми, макар и за задни :012:
Инак с горните две точки съм на твоето мнение :не:
Стафанчо,въпроса ми по принцип беше адресиран към колегата rokera671...

Извинете :screwy

Последна промяна от stefan4o на Нед 01 яну 2012 11:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 11:39

Стафанчо,въпроса ми по принцип беше адресиран към колегата rokera671...
Иначе Видинките предполагам по някаква класификация са били летни,зимни,всесезонни,пролетни или есенни.Това ми беше въпроса.Ако някой колега с по-дълги спомени знае нека каже как са стояли нещата :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”