Проблем с термоампула на Голф 2 карбуратор
Проблем с термоампула на Голф 2 карбуратор
Счупи ми се корпуса на термоампулата за Голф 2,91 год.карбуратор и незнам
дали може да си закупя само корпус и в него да монтирам моята ампула.Ако може
моля да ми обясните как става.
дали може да си закупя само корпус и в него да монтирам моята ампула.Ако може
моля да ми обясните как става.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с термоампула на Голф 2 карбуратор
http://merkury-bg.biz/ това са твоите хора.На друго място в София корпуси нови няма.Нали твоя е пластмасов?По възможност не взимай втора употреба,защото от температурата се скапва тая измислена пластмаса и пак ще ти създаде ядове скоро.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Нова ампула е около 140 кинта. По принцип може да преместиш самата ампула в нов корпус, но не знам някой да продава само корпуси.
Иначе да - ако имаш възможност не взимай втора ръка пластмаса... просто с времето се опича и започва да се рони направо на сол. Търси метален корпус.
Иначе да - ако имаш възможност не взимай втора ръка пластмаса... просто с времето се опича и започва да се рони направо на сол. Търси метален корпус.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
От меркури е 80лв.Вчера им звънях.Нали и аз счупих моята ампула
Обаче аз успях да открия карб,работещ супер с ампула(за бога метална и работи коректно според manual-лите).Така че или нова или стара метална.Дори и да не е работеща,ако твоята работи(казваш само корпуса си спукал) може да прехвърлиш патрона със зегер клещи.Така че вариантите са 2: на колегата ампулата и ако не ти хареса сменяш патрона вътре или чисто нова.Аз бих избрал първото,защото металният корпус поне няма да се пука.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Тая металната,всъщност е някакъв тъп и тънък алуминий,който пак се чупи и има следния проблем-няма отвиване ампулата.Различни метали и от топло студено се спичат и стават като едно цяло и е ужас.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:Тая металната,всъщност е някакъв тъп и тънък алуминий,който пак се чупи и има следния проблем-няма отвиване ампулата.Различни метали и от топло студено се спичат и стават като едно цяло и е ужас.
колега защо говориш наизуст не знам, не си правя реклама на ампулата която продавам но ампулата е пред мен и гледам гледам не е от доста много тънък и тъп алуминии а изглежда доста дебел,а за развиването никакъв проблем стига да имаш зегер клещи а и да е спекла случайно да е спекла пак може да се развие с мн малко затруднение казвам го защото съм е сменял тази ампула на мястото на този корпус поставих здрава работеща ампула.ако искаш пък купи е ампулата да сложим и бас да е счупиш с ръка
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Твоята доколкото видях сниката е пластасова или нещо бъркам
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:Твоята доколкото видях сниката е пластасова или нещо бъркам
пластмасовите са черни.тази е с алуминиев корпус междодругото много се чудя длаи д а не си намеря вакумия регулаторатор и да си върна 2е2 то предид асъм продал всичко
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
А да сега видях пак снимката.Одеве гледах на телефона и не съм видял.Щом си я отвил добре.Принципно не се отвиват.И аз имах такава и не става номера.С много зор излиза до някъде и то не е остана резба по самата ампула за да се навие в пластмасов корпус.Но и на тея се чупят крачетата за маркучите.По-здрави са от пласмасата,ама пак заминава.
Иначе на тебе какво ти е прецакано,за вакумната мембрана ли говориш?Тази дето седи над въпросната ампула?
Иначе на тебе какво ти е прецакано,за вакумната мембрана ли говориш?Тази дето седи над въпросната ампула?
- mupk0
- Контакти:
Минуса на пластмасовите е ,че изгарят от самата температура,докато металните не са съвсем така.Иначе има развиване с малко материал.Аз бях гледал преди как развиват такава заяла с WD и ръст ремувър.После напръскаха всичко с някакъв меден спрей,за да не се запича и воала ":D
Аз днес след като сложих новата работеща ампула се родих.Не се зачудва като пали и веднага щом влезе в бялото е спряло да държи високи обороти,а преди до към 40-50гр държеше смукача включен.
Аз днес след като сложих новата работеща ампула се родих.Не се зачудва като пали и веднага щом влезе в бялото е спряло да държи високи обороти,а преди до към 40-50гр държеше смукача включен.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 това е итнересно,което казваш.Преди при мен трудно включваше смукача и бързо се изключваше след това.След смяна на ампули къде принудилтено,къде от невнимение счупени сега си тръгва веднага и пали колата като кибрит,но се изключва напълно чак като мине първата черта.На бялото примерно оборотите са паднали от 1500 на 1100,не че е голям проблем де,но след толкова смени и занимавки просто се чудех как всъщност трябва да е.
- mupk0
- Контакти:
Моят сега е около 1800 и спира на първото дебело деление реално
При напълно изкл смукач е около 1000-1100.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:
има един метален бамбарек в задната част на карбуратора в него влизат два вкуумни маркуча и тов анещо отваря дросела също като подадеш газ излиза му стъблото и при отпускане рязко на газта то забавя малко затварянето на дросела.получаваше се така че колата примерно е загряла работи си нормално и изведнъж излезне стъблото и задържи 2500оборота
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”