Загряване двигател ( Голф IV 1.9 TDI AJM )

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Загряване двигател ( Голф IV 1.9 TDI AJM )

Мнениеот Vask0 » Чет 29 дек 2011 19:25

Колеги здравейте.Търсих в други теми, ама не можах да намеря инфото което ме интересува.Искам да попитам колегите с такъв двигател дали тия дни като е по-студено докато карат температурата на двигателя им е на 90 градуса?На мене като цяло не може да се задържи, особено ако работи на празен ход ,въобще незнам дали ще загре на 90 градуса.Докато карам стига до 90, но примерно спра ли на светофар и почва леко да пада :)Абе като цяло трудно стига повече от 70-80 градуса последните дни.Моля колегите с такъв двигател да кажат как се държи при тях температурата :)

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Загряване двигател ( Голф IV 1.9 TDI AJM )

Мнениеот the_tupan » Чет 29 дек 2011 19:57

По принцип трудно загряват тия печки, но веднъж загрее ли не трябва да пада температурата по табло когато спреш на светофар примерно. Все пак сега не е толкова студено за да не може да загрее напълно, дори и само при градско каране.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 29 дек 2011 20:01

Колега с ATJ съм,загрее ли на 90 не мърда от там.
Няма значение на място ли работи колата или не.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 29 дек 2011 20:02

И аз съм на това мнение, а и при мене е така, стигне ли 90 градуса не пада, това от престой на светофар не може да ти падне толкова температурата та да ти мръдне стрелката, освен ако не си пуснал парното на макс и навънка е -10 градуса.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 29 дек 2011 20:10

Колега,а парното работи ли?

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 29 дек 2011 20:13

Благовест написа:Колега,а парното работи ли?

да работи.топли си доста добре.пускам го на auto на 4 чертички винаги и си става доста жега в колата..от какво може да е тогава?да не би да ми е от таблото стрелката нешо да се ебава?по тая логика остава стрелката на таблото да се прецаква и да прави някакви поразии?да не би пък да ми е от термостата и клапата да седи на отворено и затова да не може да ми загрява колата добре?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 29 дек 2011 20:30

На място при по-продължително стоене,топлината(при ТДИ не е много) произведена от мотора е по-малка от това,което си изискал като градуси на климатроника и колата изтива...Но пак според мен от 90 гр. на 70 гр. на един светофар е доста :shock Вчера смених термостат като пусна климатроника на място и пада леко температурата(но не в такъв голям диапазон),което е нормално предвид и околоната температура(вчера около 19.00 ч. беше -5 гр.).
По-важно е дали в движение имаш вариации на температурата?Виж как е горния и долния маркуч на водния радиатор...

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 29 дек 2011 20:34

в движение зависи колко е студено държи 90 или почти на 90,но на светофар в тоя студ е нормално да падне на 80-85

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 29 дек 2011 20:36

Благовест написа:На място при по-продължително стоене,топлината(при ТДИ не е много) произведена от мотора е по-малка от това,което си изискал като градуси на климатроника и колата изтива...Но пак според мен от 90 гр. на 70 гр. на един светофар е доста :shock Вчера смених термостат като пусна климатроника на място и пада леко температурата(но не в такъв голям диапазон),което е нормално предвид и околоната температура(вчера около 19.00 ч. беше -5 гр.).
По-важно е дали в движение имаш вариации на температурата?Виж как е горния и долния маркуч на водния радиатор...

е не не колега,чак от 90 на 70 не пада..ако примерно е на 90, пада на световфар примерно преди чертичката на 90..иначе утре като стана веднага ще погледна маркучите :)

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 29 дек 2011 20:40

ulipet написа:в движение зависи колко е студено държи 90 или почти на 90,но на светофар в тоя студ е нормално да падне на 80-85

като падне на 80 къде се намира стрелката?една черта по надолу от 90 ли?

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 29 дек 2011 20:51

Vask0 написа:
ulipet написа:в движение зависи колко е студено държи 90 или почти на 90,но на светофар в тоя студ е нормално да падне на 80-85

като падне на 80 къде се намира стрелката?една черта по надолу от 90 ли?

да

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 29 дек 2011 22:58

Моя мотор е друг,и незнам дали да дам мнеие в тази тема.АХФ 110 коня тди.
На мен ми правеше абсолютно същото при -15 в София.Смених теpмостат,след което колата прегря на Шипка.Пак смених термостат...
Смених водна помпа (беше все още оригиналната,с пласмасова турбинка).Сега всичко е наред!
Ангренажни ремъци и водна помпа сменил ли си?Иначе термостата е лесен,и не е голяма инвестиция 15-18лв.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 30 дек 2011 2:09

deversant написа:Моя мотор е друг,и незнам дали да дам мнеие в тази тема.АХФ 110 коня тди.
На мен ми правеше абсолютно същото при -15 в София.Смених теpмостат,след което колата прегря на Шипка.Пак смених термостат...
Смених водна помпа (беше все още оригиналната,с пласмасова турбинка).Сега всичко е наред!
Ангренажни ремъци и водна помпа сменил ли си?Иначе термостата е лесен,и не е голяма инвестиция 15-18лв.

не, точно съм си ги купил като подарък за коледа.ремъците водна помпа и ролките.тия дни ще ги сменям :)не съм ги сменял от 4 години.впрочем откакто си купих колата :)мисля тия дни да ги сменя.като ги сменя,ако не се оправи тогава да гледам термостата?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 30 дек 2011 2:21

Според мен е от термостата!Онзи ден на АФН мотор не го гасих повече от четири часа и само в софия в центъра стигна на 90градуса и то за малко!Така и така ще сменяш ремък и тн,купи и един термостат да смениш!Не е скъп!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 30 дек 2011 8:44

Vask0 написа:
Благовест написа:Колега,а парното работи ли?

да работи.топли си доста добре.пускам го на auto на 4 чертички винаги и си става доста жега в колата..от какво може да е тогава?

Бихте ли ми казали при минусови температури не е ли нормално да се ползва системата ECON,а не АUTO?
На какво основание се пуска КЛИМАТРОНИКА,а не просто ECON?
Извинете за невежеството,но аз не намирам логика зимата да се пуска климатроника(за мен AUTO и НИЩО на дисплея означава,че работи климатика,според вас може и да не е така).....

Върни се в “Дизелови агрегати”