Колегата казва точно това,което и аз само че много то точно и добре обясненено.Само с това не съм съгласен- " по-дълга експлоатация на дадената батерия (непропорцилнално - ако на дадената кола 55А.ч живее 2години, 75А.ч като нищо ще живее 3.5-4години.)".
За останалото не мисля че си заслужава да се дават повече пари ,защото ще си забравим габаритите цяла нощ.Еми гледайте да не ги забравяте.
Въпрос относно акумулатор
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно акумулатор
agent_kowalski написа:Колегата казва точно това,което и аз само че много то точно и добре обясненено.Само с това не съм съгласен- " по-дълга експлоатация на дадената батерия (непропорцилнално - ако на дадената кола 55А.ч живее 2години, 75А.ч като нищо ще живее 3.5-4години.)".
За останалото не мисля че си заслужава да се дават повече пари ,защото ще си забравим габаритите цяла нощ.Еми гледайте да не ги забравяте.
Ти това ли казваше до сега,което цитира колегата? Значи нещо не можеш да се изразяваш правилно. Принципно по-голям акумулатор е много по-добре и няма проблем с зареждането от алтернатора.Ако казваш това - ОК

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Да точно това казах,че няма проблеми с по-голям ,но няма и смисъл.Смисъла го казах вече за трети път-да си слушаш музика докато печеш кюфтета на някоя поляна.Това е.Ако не ти зарежда динамото пак ще падне,ако е стар от студа пак ще падне,и всичко е същото.Това че ще си забравяме габаритите по цяла нощ мисля че е несериозно.Важното е да имаме здрав акумулатор,а не голям.И 44 да е държи достатъчно на въртене,няма смисъл от по-голям.Ако колата ни иска зимно време половин час въртене за да запали е по-добре да си оправим коалта,а не да взимаме големи акумулатори.
- cvetelingeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се, че Ви дадох повод "да се хванете за гушите". Проблема го реших кардинално. Отидох при специалистите и какво казаха те:
1. След замерване със пуснати светлини, парното на 2 степен и работещ касетофон (няма бас каси, каси бира и т.н.) всичко бе в нормите
2. След като обясних колко км минавам до работа (няма задръстване, казаха: нормално, акумулатора е 75 ACh и не практика не може да се зареди, но си наред
Взех си Exide 53 ACh с 3 год. гаранция и сега само времето ще покаже.
форума е затова да се споделят мнения, в спора се ражда истината, но добрият тон трябва да се запази на всяка цена. весело посрещане на Новата 2012 и само огън в цилиндрите, а на сервиз само за смяна ма масло и филтри
1. След замерване със пуснати светлини, парното на 2 степен и работещ касетофон (няма бас каси, каси бира и т.н.) всичко бе в нормите
2. След като обясних колко км минавам до работа (няма задръстване, казаха: нормално, акумулатора е 75 ACh и не практика не може да се зареди, но си наред
Взех си Exide 53 ACh с 3 год. гаранция и сега само времето ще покаже.
форума е затова да се споделят мнения, в спора се ражда истината, но добрият тон трябва да се запази на всяка цена. весело посрещане на Новата 2012 и само огън в цилиндрите, а на сервиз само за смяна ма масло и филтри
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Всички само пишем, пишем.....! Как па никой не се обоснова с една формула или определиние нещо научено,прочетено приличаме на кварталните майстори дето чули,видяли,и т.н.
Хайде и весело посрещане на навата година
п.с. номиналния заряден ток на един ак. е 1/10 от неговия капацитет т.е. 44А/ч заряден ток 4.4А, 100А/ч-10А
Хайде и весело посрещане на навата година
п.с. номиналния заряден ток на един ак. е 1/10 от неговия капацитет т.е. 44А/ч заряден ток 4.4А, 100А/ч-10А

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”