проблем след реглаж на предница Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

проблем след реглаж на предница Г4

Мнениеот banushev » Пет 30 дек 2011 16:04

Здр. колеги,днес си купих зимни гуми,сложих ги и понеже скоро правих предница(смяна на шенкел (от морга) и шарнир) реших да мина на реглаж с новите гуми.Отивам аз,хората свалят предните гуми,проверяват там дали всичко е 6,да няма нещо разбито,и ми казват всичко е ок,слагаме гумите и правим реглажа.Върши си там майстора работата,и изведнъж ме вика и почва да ами обяснява че има проблем с предното ляво колело.Обясни ми че проблема е следния,имало някакво изкривяване на въпросното колело смисъл не било право а малко отворено навън и щяло да ми носи гумата.Казва също че било малко по назад от другото.И аз както съм на кеф че най сетне слагам пустите зимни гуми,ми потънаха гемийте :banghead: :bishop maikomila scare
Питам го от кво е тва,той вика евентуален удар и някакво изместване,може и да е от шенкела,дтугия вика че може да е от крива щанга ли накрайник ли не го разбрах.Като цяло само предполагаха,казаха че трябваа отида на тенекиджия нещо да замерва там.Трябва да призная че съм доста бос в областта на колите и винаги като има някакъв проблем се обръщам към вас за помощ и мнение.Доста съм притеснен като цяло и чесно казано незнам какво да правя,ако може дa аме насочите към някой майстор за предпочитане във Варна за да видим как да оправим тоя проблем и въобще може ли да се оправи.Пари за друга кола нямам тъй че ще оправям тази scare ,понеже не искам да си разсипвам гумите :)
Чесно казано малко ми се скапа новогодишното настроение но се надявам да не е толкова страшно.
Колата е Голф 4 1.9TDI AHF
Пожелавам ви весело посрещане на новата година love.vwclub
Поздрави и благодаря предварително

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: проблем след реглаж

Мнениеот mccoy » Пет 30 дек 2011 16:21

като за начало смени майстора

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Пет 30 дек 2011 16:36

ако наистина има разминаване в колелата най вероятно е от удар и е добре да я види тенекеджия

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 30 дек 2011 16:39

Като за начало, защо си сменял шенкел?
От същата страна ли е проблемното колело?

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Пет 30 дек 2011 17:01

защо да сменям майстора?

за удар не знам дали е имало,откакто аз я карам тая кола не е,за предишния собственик незнам..

шенкел сменях понеже шарнира беше разбил мястото където стой на стария,и като сложихме нов шарнир имаше луфт,и да проблемното колело е от същата страна

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 30 дек 2011 17:40

Трябва мерене.
Ала от човек, който знае какво да мери.

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Съб 31 дек 2011 19:16

muns61 написа:Трябва мерене.
Ала от човек, който знае какво да мери.

ами май натам отиват нещата само се надявах някой да ме насочи поне в кой сервиз да отида(уш за по сигурно)

Забравих да добавя че колата я имам вече трета година,а проблема с носенето на предна лява гума го имам от тая година и ми е малко Х защо този проблем не се появи още в началото когато купих колата?

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем след реглаж на предница Г4

Мнениеот kcars » Нед 01 яну 2012 19:06

Сервизът на VW във Велико Търново разполага с уникален стенд.Стенда има пълна база данни за нашите автомобили.Цената за регулация на преден и заден мост е 30 лева.Направи си една разходка.
Ще ти достави удоволствие да видиш доста свъвременна техника.Работи с точност до милиметър.Оставам с впечатлението,че фирменият сервиз работи на добри цени и всичко е придружено с гаранция,което според мен е важно.

Последна промяна от kcars на Пон 02 яну 2012 15:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Пон 02 яну 2012 11:52

kcars написа:Сервизът на VW във Велико Търново разполага с уникален стенд.Стенда има пълна база данни за нашите автомобили.Цената за регулация на преден и заден мост е 30 лева.Направи си една разходка.

Благодаря колега,ще го имам напредвид.Напоследък често се случва да ходя до там,понеже брат ми е студент в Търново.Следващия път ще отида да видя какво ще ми кажат хората :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 02 яну 2012 18:18

Колега ако не стане в Търното, този е твоят човек

memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пон 02 яну 2012 18:34

Най-вероятно проблема идва от крив носач. На служебната ми кола когато я приех забелязах такава разлика. Самата гума стоеше по назад и по блиско до подкалника от останалата. Оказа се, че носача е крив,вероятно от удар,после забелязахме че има и следи по него. Така че обърни му внимание и го прегледай и сравни с другия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”