Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 30 дек 2011 16:51

Газта не е мерило за разход колеги колата се гледа колко гори на бензин за газ книжка нема :D

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 30 дек 2011 17:10

vaiper 1 написа:Газта не е мерило за разход колеги колата се гледа колко гори на бензин за газ книжка нема :D

maikomila Що не каза по-рано,а 6 години се пишат глупости.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 17:19

щото....за мен харча на бензин и на газ трябва да е еднакъв,мога и да поспоря по въпроса.Допустимите отклонения са според настройките и варират до 1-1,5литра.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 17:55

И как така да е еднакъв харчът, пък допустимите разлики да са 1-1.5л? Нещо не те разбирам правилно ли или?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 18:13

ми като си бутнеш центровката и си регулираш газовата както трябва е еднакъв.Ако обаче искаш да си запазиш настройките на бенина ще ти дава разлика.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 18:17

Ами не зная за еднаквото, не съм убеден. В буквара пише, че еднакъв разход и мощност при газ може да се постигне с по-висока степен на сгъстяване. Иначе газта е по-нискокалорична от бензина и оттам идат разликите като цяло в мощността и респ.разхода на колата. :beer Митът за вървеж и разход като на бензин не мога някак да го приема за достоверен, поради горните причини. :wink:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 30 дек 2011 18:31

Zlatina написа:щото....за мен харча на бензин и на газ трябва да е еднакъв,мога и да поспоря по въпроса.Допустимите отклонения са според настройките и варират до 1-1,5литра.

Ако настроиките които правите на газова уредба говорим 1 во за обикновенна разход с 1-2 литра отгоре нема варвеш :Mr Green Fun но газта е за икономия нали :D На газов инйексион е по прецизно но в повечето случаи пак е така винаги варви по слабо от колкото на бензин,затова нема книжка за разход в никаква газова уредба това устроиство е за икономия не за варвеж :beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 19:00

абе стефанчо,що се ядеш?някой да говори за мощност?и не знам твоя буквар,но на мен ми гори 8 газ и къса гумите като натисна педала до край.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 19:05

Ще ти заснема буквара при първа възможност. Не се ям. Просто тия митове и легенди стига вече, че някой наистина ще вземе да повЕрва :Mr Green Fun

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 19:08

ами за да не ме е яд ти кажи колко ми гори пасата синия от гаража на газ,после дай и разхода на белия на бензин.След това пък аз ще ти прочета от моя буквар колко го дават синичкото Б4 да гори бензин....

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 19:10

Виж сега. Аз не оспорвам научните трудове и доказателства на доценти в сферата на ДВГ. Хората ясно и точно са го написали как е, защо е и т.н. Че на някой му горяло 5/100 и вървяло колкото или повече от на бензин, човек може да вярва в каквото си иска mhihi Тая дискусия сме я водили и преди. Изводът е, че не може с по-малко калории двигателят да има същата динамика и разход, като с по-висококалоричното гориво. Оттам нататък всеки средноинтелигентен може да се досети като не можем да го докараме от качество, откъм къде можем :beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 19:18

да приключим глупостите до тук,щото нито доценти,асистенти и професори можеш да ми цитираш,нито пък аз съм казал разход 5/100.При всички положения карането на газ е доста по-евтино от това на бензин.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 19:19

Ще ти ги цитирам, само да се прибера до вкъщи, че сега съм на работа. За по-евтиното - някъде да съм казал обратното? Просто твърдя, че автомобилът няма как да има еднаква динамика като на бензин с цената на същия разход КАТО ЛИТРИ израходено гориво само че на пропан-бутан. Въртенето на гуми не го броя за динамика, освен ако не ги върти и на трета, разбира се mhihi mhihi

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 30 дек 2011 19:25

да естествено,никой не спори за динамиката.Ускорението примерно е друго.След дълго каране на газ като мина на бензин откривам,че за същото ускорение просто трябва по-малък ход на педала.Но за разхода съм категоричен-1:1

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 дек 2011 19:28

Разходът е пряко зависим от динамиката на автомобила. При умишлено скопен автомобил и повечко настъпване разходът е възможно да е равен или по-голям, отколкото при добре настроен автомобил. Не моЖ ме съгласи, че примерно извънградско при поддържане на някаква скорост колата ти ще ти харчи колкото бензин, толкова и газ при същите условия :beer
Най-общо казано, при двигател с някаква мощност, която се постига с бензин няма как тази мощност да се постигне на пропан-бутан, без да се пипа по степента на сгъстяване. Това е по спомен от книжлето, което ти обещах да ти покажа като се прибера.

Върни се в “Автогазови уредби”