Golf 3 1.9TD проблем постоянно свирене ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bochogo
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.9TD проблем постоянно свирене ремък

Мнениеот bochogo » Пет 30 дек 2011 17:26

Появи се от скоро постоянно свирене на пистовия ремък?Затягам го и отново?Възможно ли е от водната помпа как трябва да се върти ролката?Ремъка е нов :banghead: Golf 3 1.9TD

Последна промяна от bochogo на Пет 30 дек 2011 18:35, променено общо 2 пъти.

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем постоянно свирене ремък 1.9TD

Мнениеот bochogo » Пет 30 дек 2011 19:31

Възможно ли е водната помпа да е дала фира и да затяга??

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 30 дек 2011 20:11

махаш ремъка ...въртиш на ръка ролката на помпата , върти и динамото ...върти и ролка ,ако имаш оптяжна ...което свири , има луфт или стяга ...там е проблема ...краен случай ремък износен или не добре натегнат !

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 31 дек 2011 11:55

Напиши в търсачката"ДЕМПФЕРНА ШАЙБА" Ще ти даде 78 резултата.При мен не беше причината от там.Влажно ли е времето,свиреше ремъка.Хронично,пради остаряване на затягащия механизъм на рамъка и динамото.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 31 дек 2011 22:43

и са два вида обтягане,единиясе обтяга от алтернатора,другия от паразитна ролка,а свиренето най-често от ремъка на хидравликата

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Вто 10 яну 2012 23:45

Динамото ми обтяга ремъка...не е от ремък на хидравлика,защото без него пак свири и забелязах че ми яде ремъка на динамото вече(чисто нов ремък) :banghead: Забелязах че ролката на водната помпа не се движи много лесно,но пък и демпферната шайба танцува леко :banghead: Не знам вее от къде идва проблема, но ако продължавам да карам така ще сменям ремъци постоянно :banghead:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 11 яну 2012 11:36

Колега ...проблема ти най-вероятно е от демферната шайба на кол.вал...Гумата вътре в нея се е спекла(втвърдила) и не поема пулсациите на мотора и натоварва мн пистовия ремък...усеща се като яко загряване около шайбата на алтернатора(това най-вече е на ниски обороти),ремъка се износва мн бързо,изяждат се каналите и почва да опира в върховете на шайбата на динамото и оттам -свирене.Някой път пак се чува свирене като на ремък,но не се износва пист.ремък.Звука идва от отлепена гума на демферната шайба..и пак се стига до нея.. Решение на проблема :ако искаш да ползваш отново старата си демферна шайба(аз преди монтаж ги проверявам на струг за биене)се налага следното-челосва се вала дано да не се наложи корекции чрез наварка и престъргване(казваш леко бие),купува се ново ангренажно колело,НОВ БОЛТ (задължително),както казах се проверява за биене на шайбата на струг(щом не е отлепена гумата има шанс да се монтира отново),всичко това се стяга по предписание.И остава една подробност: КУПУВА СЕ ФРАЙЛАУФНА ШАЙБА НА АЛТЕРНАТОРА !!!Това е важно условие да няма проблеми повече там .Ако се установи,че демферната шайба бие-ще трябва и тя да се купува-за съжаление не са евтини...но при комбинация с фрайлауфна шайба на динамото може да се рискува с по-евтина и не оригинална демферна шайба(разлика в цената поне три пъти)...Успех колега

Последна промяна от gr_kanev на Пет 15 фев 2013 21:14, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пет 15 фев 2013 12:50

Колеги някой знае ли номера на тази демпферна шайба?Че ми пробутаха една и още повече свири ремъка.

Върни се в “Дизелови агрегати”