Колко газ Ви харчат колите:
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
е а сега.Да е за града,че да не споря,ама за извън....не знам твоята сигурно е ламя на дълго.Вярваш не вярваш-8/100 извънградско,90 коня 1.8ми.Смесен разход най-често 10/100.Едва ли съм единствен с този разход тук,за твое изумление....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тук няма значение за град или извънград говорим. Тя калоричността на дадено гориво си е константа (условно де, зависи в бензиностанцията колко вода са му сипали). Моята ламя и тя гори 8, даже и по-малко, когато карам по-спокойно. Не е в това въпросът. А че при равни други условия на бензин трябва да гори една идея по-малко. Туй се опитвам да ти кажа от няколко поста насам, ама упорито не ме "чуваш" 

-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
ее то къв дебат тогава водим,че твоята гори 6 бензин ли?и за това си съгасен на 8 газ?щото моята 6,5 бензин може да гори ако се кара с 80 и се пълни от колонка в германия/това по книга/.С 90-7:100-7,5:110-8:120-8,5:130-9:140-9,5 и т.н и това по книга.С моето каране под 8 бензин не може да гори със сигурност,но и газ толкова си гори.Всеки има право на мнение и всеки си има наблюдения.Темата е колко газ ми харчи колата и аз казвам,нито споря с някого за разхода му нито лъжа за моя.Доволен съм.С това приключвам. 

Темата е информативна да си споделяме разхода,а не да спорим кой кара икономично и кой не.Още повече как може да сравняваме разход при положение че във всеки град сипват различни боклуци,било то газ или бензин.Другият момент е засичането: празно-празно,пълно-празно или по показание на стрелката или борд компютър.
- stefan4o
- Контакти:
Zlatina написа:ее то къв дебат тогава водим,че твоята гори 6 бензин ли?и за това си съгасен на 8 газ?щото моята 6,5 бензин може да гори ако се кара с 80 и се пълни от колонка в германия/това по книга/.С 90-7:100-7,5:110-8:120-8,5:130-9:140-9,5 и т.н и това по книга.С моето каране под 8 бензин не може да гори със сигурност,но и газ толкова си гори.Всеки има право на мнение и всеки си има наблюдения.Темата е колко газ ми харчи колата и аз казвам,нито споря с някого за разхода му нито лъжа за моя.Доволен съм.С това приключвам.
Никой не казва, че лъжеш. Ето обещаните цитати, да не кажеш, че те качвам на черешата нещо:
http://img10.imageshack.us/img10/8869/img0046rg.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/5152/img0047vb.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/7384/img0048jc.jpg
http://img864.imageshack.us/img864/6835/img0049nw.jpg
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
е сега ме уби.Някакви социалистически чичковци изследвали карбураторните "автомобили" ЗиЛ и дали мнение.Даже и да се съглася с крайния извод/защото не съм съгласен с причините/,това означава да приемем загуба на мощност от 7 до 11%.Което значи отговаря да карам не с 10 а с 9,3 компресия,което пък значи че нищо не значи.Сиреч на бензинов двигател след 150 000км.примерно вече имаме въпросната загуба.И то най вече дължаща се според професорите на начина на смесване на горивната смес.Тогава я потърси в книжката за пълни инжекции газовото дали случано пък не вдига мощноста??
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ако всичко е наред,разликата е не повече от 10% по-висок разход на газ,отколкото на бензин... Тогава вървежа си е същия като на бензин,иначе може да се направи да върви и ПОВЕЧЕ от на бензин,но тогава на газ ще ти е по-скъпо или същото като да караш на бензин,понеже разхода на газ ще е доста висок!!! Газта е по-слабо калорично гориво с по-високо октаново число!
- stefan4o
- Контакти:
Zlatina написа:е сега ме уби.Някакви социалистически чичковци изследвали карбураторните "автомобили" ЗиЛ и дали мнение.Даже и да се съглася с крайния извод/защото не съм съгласен с причините/,това означава да приемем загуба на мощност от 7 до 11%.Което значи отговаря да карам не с 10 а с 9,3 компресия,което пък значи че нищо не значи.Сиреч на бензинов двигател след 150 000км.примерно вече имаме въпросната загуба.И то най вече дължаща се според професорите на начина на смесване на горивната смес.Тогава я потърси в книжката за пълни инжекции газовото дали случано пък не вдига мощноста??
Отказвам се да споря, просто е безсмислено в тоя случай

Отделно, че не си наясно, че компресия и степен на сгъстяване са две различни неща

-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
това как тълкуваш думата мощност си е твой проблем,аз я тълкувам в конски сили.Да прекратяваме предлагам тази безмислица наречена спор,нали имаме консенсус за градските легенди.
Разхода е еднакъв,динамиката е различна
Разхода е еднакъв,динамиката е различна
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода може да е 1:1,ама въвежа нъц.За какво спорите не мога да разбера.Както казва стефанчо в литър газ има по-малко енергия отколкото в литър бензин ,не може вървежа и разхода да се запазят.Разхода може,но вървежа не.При мен разхода на газ е с по-малко от половин литър повече от този на бензин,но колата се усеща по-слаба.Предполагам може и 1:1 да стане,но ще е още по-слаба.Сега се прибирам свърши ми газта на 5км преди нас и се прибрах на бензин малко ,еми друго си е на трета примерно смачкаш педала и от 1200оборота и си тръгва кочината.
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
е тука спор няма,стори ми се ,че колегата не вярва да гори еднакво двете горива.Останалото е ясно,с пръдня кола да караш... 
- gataneca
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги вие ще се избиете за некви дребни неща, моя майстор знаете ли кво ми вика-Бате, за бързия влак билета е по-скъп и точка. Моето желязо харчи ама както бях написал по-рано за това вървене ме устройва.
Що се отнася за харча на ГАЗ на студено вервайте ама двоен разход не е нищо при каране на късо и студен двигател(това ми е опита от доста марки коли които съм сменил до сега. Тънки сметки на ГАЗ се правят извънградско, а градското си е ясно като искаш да е малко-бутай иначе гълта.
А между другото да спомена, засичал съм разход градско на късо и студен двигател(на друга кола) 25л/100 при температура не по-висока от -15 като същата барака извънградско ми даваше 8-9. При ниски температури и студен двигател газта не се изпарява а се харчи течна и тогава за разход и дума не може да става.
А за меренето на пишките коя колко малко харчи, това се доказва - двете коли на едно и също трасе при една и съща скорост и така.
Що се отнася за харча на ГАЗ на студено вервайте ама двоен разход не е нищо при каране на късо и студен двигател(това ми е опита от доста марки коли които съм сменил до сега. Тънки сметки на ГАЗ се правят извънградско, а градското си е ясно като искаш да е малко-бутай иначе гълта.
А между другото да спомена, засичал съм разход градско на късо и студен двигател(на друга кола) 25л/100 при температура не по-висока от -15 като същата барака извънградско ми даваше 8-9. При ниски температури и студен двигател газта не се изпарява а се харчи течна и тогава за разход и дума не може да става.
А за меренето на пишките коя колко малко харчи, това се доказва - двете коли на едно и също трасе при една и съща скорост и така.
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко до тук е вярно но има една подробност.Първата ми кола на времето си беше на бензин само.Зимата в града съм стигал 20/100 разход на бензин.Носех си винаги една туба в багажника резерва и много пъти съм наливал по светофарите....Така ,че нищо не пречи щом на газ вдига двойно и на бензин да направи същотото.Всъщност аз от там се запалих и за газова.Както и да погледнем газта е почти на половина на бензина и във всички случаи даже в града икономията в пари е за сметка на газта.В момента пасата ми гори 14 селско с подгряване сутрин,което в пари се равнява да гори 7-8/100 бензин/пак селско/-абсурд за същите условия.
- gataneca
- Автомобил:
- Двигател:
Относно газовите уредби, сигурно повечето от вас са карали газов инжекцион - при него си на бензин докато не загрее двигателя за да се избегне ненормалния разход при студен двигател и като става въпрос за градско (ако си с обикновенна газова) то несъмнено се кара при условия подтикващи за голям разход, сигурен съм че никой не чака на бензин да помръдне поне стрелката на температурата преди да мине на газ.
Накратко за мен разход на газ се засича извън градско или градско при загрят мотор иначе резолтатите може да са потресаващи
. Абе натискайте крайния десен педал щото каквото и да правите ще харчи, поне да знаем защо

Накратко за мен разход на газ се засича извън градско или градско при загрят мотор иначе резолтатите може да са потресаващи
. Абе натискайте крайния десен педал щото каквото и да правите ще харчи, поне да знаем защо

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не зная как ги докарвате тези литри, но моята никога не е минавала над 12,7 литра на 100 км, зимата в най-големите студове в Плевен, на къси разстояния. Даже и със старото Волтран - че. Паля директно на газ, на място работи само докато си изчистя стъклата. На бензин си нямам идея колко ще харчи, нямам и намерение да засичам.
Върни се в “Автогазови уредби”