Термостат на AUY мотор
ако може някой да ми каже къде се намира термостата и лесно ли се сменя
мотора е 1.9 TDI PD -AUY
Термостат - къде се намира и как се сменя.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
Здравейте ... Имам проблем с парното и с това,че перките не искат да се включват като загрее колата,казаха ми,че е от термостата,но имали някой на идея горе доло къде се намира ,кви пари струва,от къде мога да го купя ? Колата е Seat Toledo 94 1,9 .Предварително Благодаря .
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Според мен е виновен някой датчик за невключването на перките...а не термостата, защото си написал, че пък си загрява колата колега.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
eminem94 написа:Здравейте ... Имам проблем с парното и с това,че перките не искат да се включват като загрее колата,казаха ми,че е от термостата,но имали някой на идея горе доло къде се намира ,кви пари струва,от къде мога да го купя ? Колата е Seat Toledo 94 1,9 .Предварително Благодаря .
ОЩе малко по-подробно обясни и най-вероятно ще получиш отговор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема може да не е в термостата а във виското ... колата почва ли да прегрява?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
nokiangage написа:Според мен е виновен някой датчик за невключването на перките...а не термостата, защото си написал, че пък си загрява колата колега.
Но в случай, че термостата не е наред и не отваря, следва, че загрялата охладителна течност не отива към радиатора и съответно до датчиците, които са на него. Те си мислят, че двигателя още не е загрял и не включват перките. Или поне аз така си разсъждавам на глас.

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Проблема е решен колеги ... Отново бях подведен след разговор по телефона ...
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
И как решихте проблема ?
Поздрави
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги предлагат ми термостат Wahler, но са два модела единия е с пластмосова сърцевина на цена 18 лв ,а другия с метална на цена 14 лв,като тоаи металния има две гумени уплътнения и едно от клингерит .Ако избера него кое от гумените да сложа едното е с кръгло а другото е с правоъгълно сечение на гумата,.На стария няма марка и е целия метален,кой да избера? Колата е tdi p.d.116 c.s.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Кръглия е твоя 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колега, знам че много ги хвалят тези Wahler, но аз не съм доволен от тях. Подмених оригиналния с такъв, в резултат на което извънградско колата не можеше да загрее повече от 50-60 градуса, а когато беше по-студено даже стрелката влизаше в белия сектор. Обяснявам си го, че просто термостата си беше менте и не затваряше докрай. Затова моя съвет е да внимаваш много от къде купуваш. Преди няколко дена го смених с Behr за 18лв и нещо, и засега съм много доволен. След като загрее веднъж, стрелката не мърда от средата, както и да я караш колата. Забравих да кажа че е бензин колата,двигател NZ и тук някои колеги бяха писали че малките двигатели били така, не можели да загреят зимата. И аз бях вдигнал ръце вече, обаче се убедих че могат, стига да попаднеш на читав термостат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес смених термостата Behr от ауто хит 19 лв + 1.5 л антифриз 16 лв.Febi.Направих грешка да се мъча да източа от кранчето на радиатора(развива се четвърт и се издърпва назад) ,като след като махнах термостата изтече антифриза по блока и в канала(не бях подготвен с лиген).Покарах малко закова на 90 и не мръдна.Долния мъркуч на радиатора си остана студен.
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
А за колко километра/минути трябва да ти загрее до средата. Защото на мен сега в студа ми трябват към 10 минути,а пак имам един приятел с 1.2 мотор фабия много бързо му загрява за 4-5 мин. Та се чудя дали е нормално или е за смяна термостата?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Ми то си зависи както пишеш от мотора, също и от съотношението вода/антифриз.Термостата ти е наред, проблем щеше да има ако не стигаше до средата или стигаше но после пада и т.н.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, кажете от къде и какъв термостат да си взема ( за СФ )? Преди по-малко от година взех БЕР от "уж" вносителите на Раковски и вече е капут!
Колата е Г2, 1.6, EZ.
Колата е Г2, 1.6, EZ.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”