Моя разход на газ и зима и лете е почти еднакъв, ГИ прехвърла на 40градуса. Само че бензина ми скача 4х.
Колко газ Ви харчат колите:
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Зимата всичко харчи, при -10 гори като змей. Астрата зимата полудяваше, нормално в София стигах 16-17л бензин -мотора е 1.4. Алтернатора пие бензин като смок, нагреватели , акомулатор , парно. За това винаги съм си мечтал за гараж, няма стъргане на стъкла. Зет ми има нагревател за антифриза с дизелови свещи (Сега го премести и на пежото), сутрин включва зарядното в тока- пали и докато изчисти снега пред гаража колата е згаряла, прното топли децата се возят на топло. Най вече бензина си стои в резервоара, за 4-5мин стига 45градуса и минава на газ.
Моя разход на газ и зима и лете е почти еднакъв, ГИ прехвърла на 40градуса. Само че бензина ми скача 4х.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
gataneca то е хубаво да се покарва на бензин малко заради самата бензинова горивна система.Като запалиш точно след 3 минути вече маркучите на изпарителя са доста топли спрямо околните минус нещо си градуса.А за да отлепи стрелката трябва да минеш поне 3 километра още.Тоест не се знае има ли голям смисъл.Само като стоплят маркучите за 3 минути после поне при мен няма едно замисляне като натиснеш газта,ако запаля на газ първите точно няколко минути като натисна газта има едно леко забиване на муцуната 2 секунди и тогава тръгва с леко притрисане.Ако първите три минути са на бензин това го няма дори в доста студено време.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изцяло градско с най-къс пробег 8 километра, сутрин преди да има задръстване, и по обед пак когато не е много задръстено пак около 10 километрови пробези, разхода в града показа точно 15л/100км газ. Това всичкото е с палене директно на газ и тръгване. Колата не я паля докато не си изчистя стъклата.
Добре ли е? А? Добре ли е питам аз? К мислиш ти тая работа? Голфче 2-ка, 1.6 карбураторче 75 коня..... Добре ли е?
Добре ли е? А? Добре ли е питам аз? К мислиш ти тая работа? Голфче 2-ка, 1.6 карбураторче 75 коня..... Добре ли е?

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Ако мен питаш не е добре и както го описваш на мен би ми дало 10..72 коня ,ама то същата работа.
- gataneca
- Автомобил:
- Двигател:
Като говорех да се минава на газ като загрее имах предвид: Карах служебна Шкода Фабия с газов инжекцион, тоест минава на газ при 45 или там някъде градуса и разхода вървеше 7,5-8,5л/100 така няма ненормално висок разход на газ, но пък не се смята на бензин какво става. Като пишете 14-15л/100 при 75к.с то тогава аз няма за какво да се оплаквам с 2000куб/115к.с. и 20 е нормално. А за придърпването на студено за което каза колегата, от опит това го има при малък двигател при по-голям няма придърпване но пък като настъпиш газта те дърпа и теб през резервоара(моята каруца даже върви повече на студено, мисля че е от смукача)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ALiGaToR написа:Изцяло градско с най-къс пробег 8 километра, сутрин преди да има задръстване, и по обед пак когато не е много задръстено пак около 10 километрови пробези, разхода в града показа точно 15л/100км газ. Това всичкото е с палене директно на газ и тръгване. Колата не я паля докато не си изчистя стъклата.
Няма по-неподходяш карбуратор за каране на газ на студено. Ако го замениш с един Солекс или Вебер еднокамерен с ръчен смукач, няма да познаеш колата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На ковалски му има нещо на колата, затова му придърпва. При мен такива дефекти не се наблюдават. ГИ е много добро като идея, но ако се кара на къси градски разстояния 2-3км изобщо не си заслужава, по-добре си карай само на бензин. То докато включи на газ и ти спираш колата вече.
Сега по темата: последното ми засичане. 135км градско с 16.12л. пропан-бутан. 11.94. Колата я карам до работа и обратно само студена и чат-пат ми се налага да я лашкам малко из града по-топличка, така
Паля и карам само на газ. Не съм я скопявал, върнах си тройника с едното кранче и двата щуцера и си върви идеално. 
Моето 2е3 не прави проблем на студен мотор. Пали и върви нормално
Сега по темата: последното ми засичане. 135км градско с 16.12л. пропан-бутан. 11.94. Колата я карам до работа и обратно само студена и чат-пат ми се налага да я лашкам малко из града по-топличка, така
Паля и карам само на газ. Не съм я скопявал, върнах си тройника с едното кранче и двата щуцера и си върви идеално. 
Няма по-неподходяш карбуратор за каране на газ на студено. Ако го замениш с един Солекс или Вебер еднокамерен с ръчен смукач, няма да познаеш колата.

Последна промяна от stefan4o на Нед 01 яну 2012 11:16, променено общо 2 пъти.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип това защо го прави не знам.Като запаля на газ първите 3-4 минути като примерно нали намалявам на кръстовище и после потеглям ако смачкам педала примерно под средата и първо забива муцуна после тръгва.Иначе обороти има всичко.Ако покарам първо на бензин 3-4-5 минути после е ок.Същото се получава пак ако запаля на бензин и веднага обърна на газ примерно след 30 секунди докато изгори бензина в карба.Аз го свързвам с това че изпарителя още е студен.Прави го като температурите са около нулата и по-ниски.Лятно време не.Не мисля че е някакъв проблем чак на колата както каза stefan4о.Всяка кола има нужда от няколко минутки да живне и тръгне нормално,особенно ако е студено и е по-стара.
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
2Е без газ,на бензин също първите минути докато позагрее при подаване на газ сякаш спира и се замисля.Почне ли да духа топло вече няма проблем....1.8 моно и на газ и на бензин не се замисля,на бензин може би но на газ въобще
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
stefan4o написа:На ковалски му има нещо на колата, затова му придърпва. При мен такива дефекти не се наблюдават. ГИ е много добро като идея, но ако се кара на къси градски разстояния 2-3км изобщо не си заслужава, по-добре си карай само на бензин. То докато включи на газ и ти спираш колата вече.
Сега по темата: последното ми засичане. 135км градско с 16.12л. пропан-бутан. 11.94. Колата я карам до работа и обратно само студена и чат-пат ми се налага да я лашкам малко из града по-топличка, такаПаля и карам само на газ. Не съм я скопявал, върнах си тройника с едното кранче и двата щуцера и си върви идеално.
Тиа абу та требва даги сменяме с 1,8абц маи по малко горели
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нищо не сменям вече. Газ докато мърда и после следващата. Няма смисъл от ремонти 
-
MuZikaLnIq
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Пасат Б3 1.8 90 коня - ГАЗ
с 30 кела минавам 320 330 км. извънградско
градско около 360 370
с 30 кела минавам 320 330 км. извънградско
градско около 360 370
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
abs-а си гори съвсем нормално дори на пасат 
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
20лв - 100км градско с палене за по 2-5км.Откакто съм обаче с подгрева на антифриза нямам още информация
.поне сега загрява доста бързо.извън града след удара нещо се побърка и харчи 10-11лв на 100км,
Върни се в “Автогазови уредби”