Грешка при закачане на Поло 1.4 APQ мотор с вагком
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Грешка при закачане на Поло 1.4 APQ мотор с вагком
Здравейте колеги.Интересува ме дали грешката на ламбда сонда която компа на колата засича влияе на компа или не.Грешката 00537 се засича когато се преминава от бенц на газ.Газовата е инжекцион.Благодаря предварително на отзовалите се.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешка при закачане на Поло 1.4 APQ мотор с вагком
На газ колко ти гори? Не съм много запознат но според мен си за реглаж на газовата- не би трябвало да набива грешка като си на газ.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешка при закачане на Поло 1.4 APQ мотор с вагком
Грешката 00537 е "проблем с ламбда регулирането".Когато си на газ ЕКУ-то се опитва да коригира сместа чрез промяна на вренето на впръскване на бензиновите инжектори.Само че те не работят.ЕКУ-то следи показанията на ламбда сондата и се опитва да внася корекции.Но понеже бензиновите инжектори не работят,няма промяна в сместа.Съответно сигнала от сондата не отговаря на това,което очаква ЕКУ-то.И компа забива грешка "проблем с ламбда регулирането" и спира да чете ламбда сондата.Нейния сигнал е заместен от сигнал,изработен от самия комп.Този сигнал е за определени усреднени условия и така поне колата остава в движение без да спре.Компа влиза в авариен режим без следене и корекция на сместа.
Няма какво да му мислиш,първото нещо трябва да направиш е да не допускаш тази грешка да се появява.Тя бърка работата на бензин!
Няма какво да му мислиш,първото нещо трябва да направиш е да не допускаш тази грешка да се появява.Тя бърка работата на бензин!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”