Амортисьор багажник - пълнене?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rumend
Автомобил:
Двигател:

Re: Амортисьор багажник - пълнене?

Мнениеот rumend » Нед 01 яну 2012 16:23

И аз съм от 3год. с амортисьори от Москвич Алеко,никакви ядове,само натискам копчето и капака сам се отваря :Mr.Green Fun .Тогава ги взех за 14лв бройката,на делфи

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 03 яну 2012 0:30

Значи,първо-не са "Хамортисьори" а са gas-springs -газови пружини.Второ-има си разлика с оригинала,аз например си взех Магнети-марели за багажника на Венто и...как не се откъсна от пантите като отворих първия път!Просто в изработката на оригиналните си има тънкост-получава се "демпфериране" в крайния ход и значително забавяне на скоростта на капака.Компромисът е един стар с един нов,и един комплект в резерв...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 03 яну 2012 0:54

znainainai написа:...

Залагам си главата - буквално, на тези от нивата 4-та година, на 2-ра кола, и до сега е нямало и наченка за фал :wink: А ако напъна е в повече - винаги може да се сложи един, не 2 "амортесьора", и естествено си имаш едно на ум.

emo-gar написа:Значи,първо-не са "Хамортисьори" а са gas-springs -газови пружини.Второ-има си разлика с оригинала,аз например си взех Магнети-марели за багажника на Венто и...как не се откъсна от пантите като отворих първия път!Просто в изработката на оригиналните си има тънкост-получава се "демпфериране" в крайния ход и значително забавяне на скоростта на капака.Компромисът е един стар с един нов,и един комплект в резерв...

До средата г/д е нужно да го отварям, после се вижда :да: Има го и демпферирането да.

5-тата врата на голф не вярвам да е с 10кг да речем, по-лека от на нива, че да причини травми ускорението й нагоре.. mhihi Пак казвам - винаги щом се прави нещо допълнително, се има едно на ум.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”