Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 22:33

ktamen написа:Обикновено карам със 120, почти съм сигурен, че ако в някой от горните случаи карах със 140 ПТПтата ми бяха гарантирани...

Ако караше със 140, вместо със 120, то през даденото място щеше да минеш 5-10-20мин по-рано и тогава нямаше да го има и камиона и котките и нямаше да се налага да се изправяш на спирачките, а щеше да си минеш кат пич (с 140) :wink:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 яну 2012 22:36

Колко ленти трябва да има магистрала за 160км/ч?
pe6kata написа:
ktamen написа:Обикновено карам със 120, почти съм сигурен, че ако в някой от горните случаи карах със 140 ПТПтата ми бяха гарантирани...

Ако караше със 140, вместо със 120, то през даденото място щеше да минеш 5-10-20мин по-рано и тогава нямаше да го има и камиона и котките и нямаше да се налага да се изправяш на спирачките, а щеше да си минеш кат пич (с 140) :wink:

Прав си, ама веднъж стигнах до една верижна катастрофа и ако тогава бях карал по-бързо сигурно щях да съм навреме за да участвам и аз в нея :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 22:42

а ако караше достатъчно бързо, така че да си бил изпреварил всички участници във въпросната катасрофа, нямаше да има проблем пак, нали :oops: Даже нямаше да знаеш че е имало катастрофа. :wink:

Няма нужда от повече ленти за 160, няма трафик за още една лента.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 22:48

ktamen,от това което си написал извода е,че не ти пречи по-високата скорост а безразсъдните шофьори и дивите животни :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 22:50

tisho_psg написа:
icoico написа:Безопасно високоскоростно ?

Точно така-безопасно и високоскоростно! И защо не ми отговори на въпроса-на магистралата защо не караш на 3 или 4-та скорост?
П.С. ББ Ако е Бойко Борисов трябва да ти кажа,че свърши предизборната кампания и страстите утихнаваха вече.Не му се вживявай толкова на г-н.премиера.
Той сега строй магистрали за да може да се придвижваме безопасно и високоскоростно по нови отсечки позволяващи и много над 140км/ч :да:

От какъв зор да карам на четвърта?Обикновено превключвам пета под 100 и не съм забелязвал да се тормози двигател или каквото и да е.Сега на когото автоматичните скорости са му проблем то той ...ъъъъ...има проблем с колата си ,не с ограничението.Без друго до няколко години като забранят изобщо производството на автомобили развиващи повече от 160 км/ч. по екологични съображения проблемът ще отпадне от самосебе си :roll: mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 яну 2012 22:52

pe6kata написа:а ако караше достатъчно бързо, така че да си бил изпреварил всички участници във въпросната катасрофа, нямаше да има проблем пак, нали :oops: Даже нямаше да знаеш че е имало катастрофа. :wink:

Няма нужда от повече ленти за 160, няма трафик за още една лента.

Другия път обещавам да тръгна половин час по-рано (Не мога да карам по-бързо заради метана, дори през лятото карам със 110, май и ти караш бавно на метан) за да съм сигурен, че катастрофите ще стават след като съм подминал опасните участъци.
tisho_psg написа:ktamen,от това което си написал извода е,че не ти пречи по-високата скорост а безразсъдните шофьори и дивите животни :да:

Ти мислиш ли, че безразсъдните шофьори ще изчезнат, ако вдигнат позволената скорост. Ако ще изчезнат аз съм за 1400км/ч на магистралите.

Последна промяна от ktamen на Нед 01 яну 2012 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 22:56

ktamen написа:...Ти мислиш ли, че безразсъдните шофьори ще изчезнат, ако вдигнат позволената скорост. Ако ще изчезнат аз съм за 1400км/ч на магистралите.

Някои от безразсъдните наистина ще изчезнат.За съжаление ще повлекат със себе си някои от разсъдливите ,оказали се в лош момент на лошо място :bishop

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 22:59

[quote="icoico"][/quote]
Аз ако имаш 7-8 степенен автоматик щях да имам проблем не с колата си а точно с ограничението mhihi
Не думай,че екологични съображения ще забранят колите да развиват над 160км/ч Даже бъдещите коли ще бълват по-малко емисии на вредни съединения при 180км/ч отколкото сегашните отделят при 140км/ч :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 яну 2012 23:01

icoico написа:Някои от безразсъдните наистина ще изчезнат.За съжаление ще повлекат със себе си някои от разсъдливите ,оказали се в лош момент на лошо място :bishop
За още по-голямо съжаление на тяхно място ще се появят други малоумници, които ще повлекат още невинни.
Бутилките са ми малки, и ако карам бързо метана не стига до края на магистралата, иначе голфа си вдига 170 на метан, ама и разхода се увеличава.

Последна промяна от ktamen на Нед 01 яну 2012 23:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 23:07

ktamen написа:Ти мислиш ли, че безразсъдните шофьори ще изчезнат, ако вдигнат позволената скорост. Ако ще изчезнат аз съм за 1400км/ч на магистралите.

Не мисля.За да изчезнат трябва строг контрол и санкции за всяко нарушение.Но ако се съобразяваме само с безразсъдните шофьори не трябва никой да кара с над 70км/ч :wink:
Така или иначе,ти даде пример,че не високата скорост е проблем,а идиотите на пътя. По-правилно е да не се ограничава скоростта за всички,а да се мисли как да се премахнат безразсъдните :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 яну 2012 23:14

tisho_psg написа: как да се премахнат безразсъдните :да:

Просто няма начин, ако някога наистина се премахнат - тогава да вдигнат и ограниченето (даже може направо да няма ограничение защото всички ще сме много разсъдливи и ще караме със съобразена скорост mhihi mhihi mhihi )

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 23:15

ktamen написа: Другия път обещавам да тръгна половин час по-рано за да съм сигурен, че катастрофите ще стават след като съм подминал опасните участъци...

Нали...

Неслучайно пиша така. Говорим си за нещо по принцип, а се намесват постоянно някакви случайности, частни случаи...
има неща дето неможе да се предвидят.

Да речем излиза ти животно пред колата- караш със 150 примерно, но го виждаш още от 200метра. Не е проблем нали.
Или караш със 90, но буквално изкача пред колата, айде спри да те видя как се спира за 15 метра при 90км/ч, няма време за спирачки даже... Това са неща със случаен характер, по никакъв начин неможе дасе предвиди. Чисто съвпадение е и ти и животното, или каквото и да е там, да се случите на едно и също място в един и същи момент. Ако си карал по-бавно, по-бързо или си бил спрял да пуснеш една вода и си щял да се разминеш, но... просто няма как да се предвиди- малшанс, късмет, съдба... както искай го наречи. Неможе това да е опрделящо в избора на скорост, щото, ако говорим за животно и с 50км/ч можеш да го отнесеш.

Несъмнено е едно да удариш с 90, друго е със 150, гадината все я трепеш, но пораженнията за теб ще са по-големи, но не върви да караме с 50...

А да попаднеш във верижна катастрофа на магистрала, означава че си карал с несъобразена скорост- най-вероятно висока за конкретните условия на пътя, не си спазил дистанция и т.н. но в крайна сметка пътя за спиране ти е бил по-голям спрямо разстоянието, на което си виждал :!:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 23:21

tisho_psg написа:
icoico написа:

Аз ако имаш 7-8 степенен автоматик щях да имам проблем не с колата си а точно с ограничението mhihi
Не думай,че екологични съображения ще забранят колите да развиват над 160км/ч Даже бъдещите коли ще бълват по-малко емисии на вредни съединения при 180км/ч отколкото сегашните отделят при 140км/ч :да:

А ще имаш ли осемстепенен автоматик?Щото в момента проблемът ти е ,че нямаш :Mr Green Fun Нема да си мерим колите на шефовете ,както стана популярно в тая тема,много моля...
А какво може да се направи от уж екологични съображения...ще поживеем ,ще видиш :roll:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 01 яну 2012 23:25

Пешка, напълно си прав, освен за верижната катастрофа. Дори да успееш да спреш преди да се блъснеш, сигурен ли си че и тези зад теб ще успеят?
За котките най-разумно е да си караш през тях, но просто инстиктивно се опитваш да ги предпазиш и няма време да си разумен. При по-висока скорост "времето да си разумен" става още по-кратко.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 23:44

айде ти спреш, ами за да не те натресе някой отзад при верижна, ти какво предлагаш. каквото си могъл направил си, останалто е шанс. Може за няколко секунди да няма кола и да се измъкнеш на безопасно място, може пък този отзад и той да спре. Майката му е комби, да има кво да се мачка докато стигне до шофера :lol: , а и теглич задължително

Никой участник във верижна катастрофа не е искал да е участник във верижна катастрофа (предполагам) :!:

А този инстикт явно при мен не работи- мачкам мачките и квото там излезе, ако има чалъм намалям, но волан не въртя.

Наскоро отнесох един язовец- хем карах с 75-80км/ч извън града(да уточня,за да не разочаровам някои хора- нощем и валеше дъжд). Да еба и наглата гадина- излезе ми на 10-15м не стига че не ме отрази, ми толкова тежко го даваше по пътя, че чак да ти се доиска да го блъснеш. Един охранен, дебел такъв... бая гадина е, незнам как мина под колата, тоя нисък пасат... ножа му е на 3-4 пръста от асвалта, а не се счупи, само малко от една декоративна решетка :shock . Иначе бая изхлопа по дюшемето, усетих го. Беше му последното неправилно пресичане...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”