проблемче със "Шаран"
проблемче със "Шаран"
Здравейте колеги,скоро си купих "Шаран" 97г бензин–газов инжекцион 2000 куб.115коня и ми се струва че имам проблем с термостата тези от вас които карат същия модел могат ли да ми кажат до къде им стига стрелката за температурата защото моята не влиза в сектора дето пише ( NORM )не знам и инжекциона как е настроен но трябва да карам поне 8-10км. на бензин докато ми прехвърли на газ,което ми се струва множко.Благодаря предварително
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблемче със "Шаран"
Kaто запалиш колата и поработи 2 минути пипни горния маркуч на радиатора - трябва да е топъл, а долния студен тогава термостатът работи 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
не съм запознат с газта, но това ми идва на акъл http://www.runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=7 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ГИ си има термодатчик за превключване при дадена температура - нема температура - нема превключване
Та след като ти казват от две независими места /датчика/, че е студено....
П.П. Ако мислиш цяла зима какво да правиш, напролет ще трябва да мислиш и за ремонт на мотора - карането на студен мотор го износва зверски.

П.П. Ако мислиш цяла зима какво да правиш, напролет ще трябва да мислиш и за ремонт на мотора - карането на студен мотор го износва зверски.
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
А парно имаш ли колега ?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
на кратки растояния около 5 км повече от 75 гр не вдига. Паене и на място 1-2 мин според студа , после бавно без напъни / аз има около 2 км надолнише и равен участък пак около 2км .На газ включва около средата .Датчика на газта е за 45 гр Ц при мен.
Имаме над 7л антифриз за греене и 2 дълги алуминиеви открити тръби с ф около 20 мм от мотора до задната лява гума за охлаждане
Имаме над 7л антифриз за греене и 2 дълги алуминиеви открити тръби с ф около 20 мм от мотора до задната лява гума за охлаждане

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля че с този проблем трябва да се заемеш възможно най бързо. Освен че мотора ще се износи и разхода ще ти е доста по-висок. Бягай към сервиз 

- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
значи колега аз карам сеат abk 2.0 115кс
като взех колата април месец миналата година ,на път за сервиза за смяна на консумативи забелязах че стртелката на прав участък пада рязко долу което е признак за прецакан термостат
сменихме го с хубав уж доколкото е възможно, ся колата загрява бавно в аутодата дават от 9,5-11,5лт охладителна течност
аз съм с газ и да кажем поне 10л и хубавите тръби под купето които аз увих с изолация та ефекта е почти никъв
сутрин до 3км на бензин е прехвърлила - загряла на 40гр на гас
до 10км горе долу е загряла до 90г, но ако пусна и задното парно няма вдигане на градусите
ако е загряла на 90г може да пускам каквото искам и няма падане на градусите
абре чудо , онзи ден пътувах пак до плевен и забелязах по едно голямо нанадолнище че свали леко под 90г което никога него е правила досега
та термостата или заминава или просто трудно се загрява бойлера
тия дни ще купя нов термо датчик за таблото и компа че нещо ми се струва че моят поомира
отиди да си смениш трмостата , и си свиркай
като взех колата април месец миналата година ,на път за сервиза за смяна на консумативи забелязах че стртелката на прав участък пада рязко долу което е признак за прецакан термостат
сменихме го с хубав уж доколкото е възможно, ся колата загрява бавно в аутодата дават от 9,5-11,5лт охладителна течност
аз съм с газ и да кажем поне 10л и хубавите тръби под купето които аз увих с изолация та ефекта е почти никъв
сутрин до 3км на бензин е прехвърлила - загряла на 40гр на гас
до 10км горе долу е загряла до 90г, но ако пусна и задното парно няма вдигане на градусите
ако е загряла на 90г може да пускам каквото искам и няма падане на градусите
абре чудо , онзи ден пътувах пак до плевен и забелязах по едно голямо нанадолнище че свали леко под 90г което никога него е правила досега
та термостата или заминава или просто трудно се загрява бойлера
тия дни ще купя нов термо датчик за таблото и компа че нещо ми се струва че моят поомира
отиди да си смениш трмостата , и си свиркай
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Колеги 1 бърз въпрос за ADY ите.97-98г
Колко А е най-горния предпазител от вертикалната редица в ляво към вратата. Номер 51 е. За нагревател задно стъкло о огледала.
Швабата собственик е сложил 10 А/червен/ , а според мен трябва да е 20А жълт/
Колко А е най-горния предпазител от вертикалната редица в ляво към вратата. Номер 51 е. За нагревател задно стъкло о огледала.
Швабата собственик е сложил 10 А/червен/ , а според мен трябва да е 20А жълт/
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”