Пасат Б5 - Картерна вентилациа
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 - Картерна вентилациа
Наскоро разглобвах колата и видях,4е една от трабите за картерната вентиалциа е скасана,незнам дали си беше така или аз като драпнах я скасах.Въпроса ми е може ли от там да изфарга масло,защото го проверих и е спаднало с доста и то само за 3-4 дена,преди това по4ти не мардаше...
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Картерна вентилациа
Докато се ровех днес открих тази тема.
Ще помоля някои ако може да ми го разясни малко и да каже има ли смисал от тази маниполация.
Благодаря предварително!
Ще помоля някои ако може да ми го разясни малко и да каже има ли смисал от тази маниполация.
Благодаря предварително!
Re: Пасат Б5 - Картерна вентилациа
Не си усложнявай системите на автомобила и живота, съответно. Опитай да си поправиш маркуча, щото са необосновано скъпи. Не си направил снимка, че да умуваме как точно да го поправиш. В подобен случай, но на друг двигател, използвах съединител за маркучи от бронз (има ги и от мед)с подходящ размер, купен от Практикер.
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
ARusev написа:Не си усложнявай системите на автомобила и живота, съответно. Опитай да си поправиш маркуча, щото са необосновано скъпи. Не си направил снимка, че да умуваме как точно да го поправиш. В подобен случай, но на друг двигател, използвах съединител за маркучи от бронз (има ги и от мед)с подходящ размер, купен от Практикер.
Аз с4упената крива траба сам я пора4ал и утре 6те е при мен,но не сам сигорен дали през нея хварля масло и затова попитах дали е вазможно...А до колкото за темата,която постнах, попаднах на нея в интернет и ми е интересно дали е добре да се направи,за да не цапа дросела и турбо патищата с масло...
Последна промяна от Vesislav_E на Пон 02 яну 2012 22:14, променено общо 1 път.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Vesislav_E написа:Аз с4упената крива траба сам я пора4ал и утре 6те е при мен,но не сам сигорен дали през нея хварля масло и затова попитах дали е вазможно,вапреки 4е не виждам от каде другаде може да е,понеже запо4на да се губи маслото след като я разместих...А до колкото за темата попаднах на нея в интернет и ми е интересно дали е по добре да се направи,за да не цапа дросела и турбо патищата с масло...
Лелееееее колега как пишеш направоооооооооо....

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 3 месеца и аз минах по този път и сменях тази тръба.Наложи се да я сваля и да обикалям с нея по авточастите, защото имам чувството,че за пръв път чуваха и виждаха такова нещо.Когато я карах в града нямаше толкова хвърляло масло,но се наложи без нея да отида до Стара Загора и когато се върнах имаше масло чак под капака на двигателя.Напълно е възможно ако е сцепена много да ти хвърля масло от нея.Цената на тази пластмаса беше оригинална за 58 лв. и topran за около 30 лв. 

- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Аз също се интересувам от това дали може да хвърля масло от там? Понеже и на мен двигателя ми е омазнен от долу а картерната вентилация е пусната да диша...
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Смених вапросната траба и нещата се оправиха ве4е не хварга масло... 

- plambata13
- Автомобил: Passat B6 TDI
- Двигател:
И аз карам със счупено коляно,отвора от към дросела е затапен.Проблем нямам вече 1г,може и да хвърля масло,но не е нещо драстично,поне по щеката на маслото не проличава.Така и дроселклапата по-малко се зацапва между-другото.Но самото коляно е на доста мъчно място за смяна,а и струва 50-60лв оригинално
и затова все го отлагам
.

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Аз взех за 30 лева топран и ще видим колко ще издаржи,а колкото до смяната местото е пове4е от ужасно...
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Има ли някакви тънкости по смяната?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трудна е смяната. Ако се захванеш поне свали и дроселовата клапа и я почисти с ацетонов спрей и ще видиш колата как ще хвръкне
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Малко се пресилваш,колата трябва да е в много лошо състояние за да хвръкне след едно по4истване.Освен това след месец дросела пак ще е зацапан,ако колата е добре сега изобщо не си играй с дросела...